Ζωή Κωνσταντοπούλου: Με τζιν και ψηλοτάκουνα στο θέατρο!

Είναι ένα από τα πρόσωπα που απασχόλησαν την επικαιρότητα και συζητήθηκαν πολύ τους περασμένους μήνες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου όμως επιστρέφει και τραβάει πάνω της όλα τα βλέμματα.

Ο φωτογραφικός φακός του TLIFE την “τσάκωσε” στο θέατρο με ένα διαφορετικό λουκ από όλα όσα έχουμε συνηθίσει. Με τζιν και ψηλοτάκουνα πέδιλα, η πρώην πρόεδρος της Βουλής βρέθηκε στο θέατρο Βρυσάκι και την παράσταση “Φιλοκτήτη” του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία Σίσσυς Παπαθανασίου.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Καλοκαιριάτικο απόγευμα, σε μια ερημική ακρογιαλιά νησιού-ίσως της Λήμνου. Δέκατος χρόνος του Τρωικού πολέμου. Ο χρησμός λέει πως χωρίς τον Φιλοκτήτη και τα όπλα του Ηρακλή που αυτός έχει, η Τροία δεν κατακτιέται. Τον Φιλοκτήτη, στο έρημο νησί που τον έχουν εγκαταλείψει οι σύντροφοί του καθ’ οδόν προς την Τροία, τον επισκέπτεται ο Νεοπτόλεμος, ο γιος του Αχιλλέα, παρέα με τον Οδυσσέα. Προσπαθεί να του αποσπάσει τα όπλα. Να πείσει τον ήρωα να επιστρέψει στη μάχη.

Ο Νεοπτόλεμος μιλάει προς τον Φιλοκτήτη με μια εξομολογητική διάθεση, ο Φιλοκτήτης ακούει βουβός τον Νέο σε μια επώδυνη αναδρομή του στο παρελθόν. Συγκεκριμένα στην παιδική του ηλικία με τις εικόνες του πατέρα και της μητέρας, προσώπων που κυριαρχούν στο ψυχικό σύμπαν του παιδιού. Ο Νεοπτόλεμος, νεαρό παιδί και ο Φιλοκτήτης ώριμος και γεμάτος κατανόηση άνδρας. Στο δραματικό μονόλογο του Γιάννη Ρίτσου ο Φιλοκτήτης δεν μιλά. Μιλά μόνον ο νεαρός Νεοπτόλεμος. Και μιλά για την προδοσία, την εγκατάλειψη, την εκμετάλλευση, την πολιτική ευθύνη. Για την παιδική ηλικία, τη μνήμη και το τραύμα.



Read More

And More