Ζωζώ Σαπουντζάκη: Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής της – Φωτογραφίες από τον γάμο τους

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη– που τις τελευταίες μέρες περνάει μια περιπέτεια με την υγεία της– έχει κάνει δύο γάμους. 

Ο πρώτος ήταν “γάμος-αστραπή”, έγινε το 1951, με ένα γιατρό και διήρκεσε λίγους μήνες. Ο δεύτερος όμως ήταν με έναν γοητευτικό και στιβαρό άντρα, που στο πρόσωπό του βρήκε τον μεγάλο έρωτα. Μάλιστα η ίδια έχει πει ότι ήταν ο άντρας που έψαχνε  να βρει στη ζωή της!

Πρόκειται για τον Αθηναίο δικηγόρο Ανδρέα Πολίτη, τον ένθερμο συνήγορό της στην πολύκροτη  δίκη του λεγόμενου “σκανδάλου  της Πειραϊκής- Πατραϊκής”.

(Να θυμίσω ότι το 1968 η μεγαλύτερη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργικής, βαμβακιού και ετοίμων ενδυμάτων της χώρας μας είχε σύρει σε δική τη Ζωζώ και τον αδελφό της ως συνεργό. Οι κατηγορίες ήταν για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και ψευδορκία. Δηλαδή, η βίλα της στην Κινέττα, ένα πολυτελές αυτοκίνητο, καθώς και  μια σειρά  από πανάκριβα κοσμήματα της αλλά και δέκα άλογα που είχε ο αδελφός της στον ιππόδρομο, ήταν “δώρα”, “από χρήματα που είχε καταχραστεί ο φοροτεχνικός και μέτοχος  της εταιρείας, Ε. Παπαναστασίου, ο οποίος ήταν τρέλα ερωτευμένος  μαζί της…

Τελικά, η Ζωζώ αθωώθηκε για τη βίλα και τα λοιπά “δώρα” – όπως και αδελφός της για τα άλογα- και καταδικάστηκε μόνο για την ψευδορκία, σε πέντε μήνες φυλάκιση…)

Η «βασίλισσα της νύχτας» και ο δικηγόρος, που η μοίρα τους έφερε κοντά στην πιο δύσκολη περίοδο της ζωής της κι εκείνος τη στήριξε σθεναρά, ενώθηκαν το Μάϊο του 1973 με τα δεσμά του γάμου.

Το μυστήριο έγινε στον Άγιο Δημήτριο τον Λουμπαρδιάρη και ήταν σε κλειστό κύκλο. Ανάμεσα στους ελάχιστους παρευρισκόμενους ήταν και η μεγάλη μας κωμικός Ρένα Βλαχοπούλου, αγαπημένη  φίλη της νύφης.

Να πω ότι οι δημοσιογράφοι της εποχής, σε σχόλια τους, ανέφεραν  ότι η Ζωζώ είχε μείνει έγκυος από τον σύζυγό της. Κάτι που αργότερα επιβεβαίωσε και η ίδια, αποκαλύπτοντας πως απέβαλε όταν ήταν τεσσάρων μηνών.

Το 1996, ο μεγάλος  έρωτας της Ζωζώς έφυγε από τη ζωή, προδομένος από την καρδιά του…

 

Read More

And More