10 χριστουγεννιάτικες ταινίες για να απολαύσεις με το μικρό σου στο σπίτι

Τα Χριστούγεννα έφθασαν, η τηλεκπαίδευση ολοκληρώθηκε και τώρα το μικρό σου έχει όλο τον χρόνο να γιορτάσει αυτή τη διαφορετική, αλλά εξίσου μαγική γιορτινή περίοδο. Να μιλήσει στο τηλέφωνο με τους φίλους του, να παίξει επιτραπέζια μαζί σου, να ντυθείτε καλά και να βγείτε για περπάτημα και φυσικά να δείτε παρέα αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες ταινίες. Ξέρεις εκείνες που οι πρωταγωνιστές είναι ντυμένοι Αι Βασίληδες και το χιόνι γεμίζει την οθόνη. Ιδού οι προτάσεις μας! 

Μία Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (Christmas Carol)

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ (Jim Carrey) ξεκινάει και φέτος τις χριστουγεννιάτικες διακοπές με τη γνωστή του μίζερη και περιφρονητική διάθεση, βάζοντας τις φωνές στον πιστό του υπάλληλο και στον ευδιάθετο ανιψιό του. Ο Σκρουτζ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να απολαύσει τα Χριστούγεννα, που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως μια εποχή που σε βρίσκει “κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο, αλλά ούτε κατά μια ώρα πλουσιότερο”. Επιστρέφοντας στο σπίτι, μόνος όπως πάντα, δέχεται μια καθόλου ευχάριστη επίσκεψη από το φάντασμα του νεκρού συνεργάτη του, Τζόζεφ Μάρλεϊ. Ο Μάρλεϊ, που τώρα πληρώνει το τίμημα για τη σκληρόκαρδη ζωή του, προσπαθεί να προειδοποιήσει τον Σκρουτζ για το τι τον περιμένει και τον ενημερώνει ότι θα τον επισκεφτούν τρία πνεύματα. Και, μετά;

Τα Χριστούγεννα του Ντένις του Τρομερού

Ενώ ο Ντένις έχει τα δικά του προβλήματα, με τους γείτονες να τον κοροϊδεύουν και να τον φοβερίζουν κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να δώσει στο κ. Wilson να κατανοήσει το πνεύμα των Χριστουγέννων. Ο Ντένις προκαλεί τις συνηθισμένες του ζημιές, αλλά… ένας άγγελος από το μέλλον τον βοηθά να σώσει τα φετινά Χριστούγεννα. Θα τα καταφέρει;

Το Πολικό Εξπρές

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ένα τεράστιο ατμοκίνητο τρένο σταματάει έξω από την πόρτα ενός αγοριού που έχει πάψει να πιστεύει στον Άγιο Βασίλη. Το αγόρι επιβιβάζεται για ένα ταξίδι στο Βόρειο Πόλο. Διασχίζει βουνά, τοπία στρωμένα από πάγο και πανύψηλες γέφυρες. Η φωνή του Tom Hanks γίνεται η πυξίδα σου και το (κλασσικό) Πολικό Εξπρές σου υπόσχεται το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο ταξίδι. Ένα ταξίδι συγκίνησης, αγάπης και μαγείας. Επιβιβαστήκατε;

Elf: Το ξωτικό των φετινών Χριστουγέννων

Ο Μπάντι δεν είναι σαν τα άλλα παιδιά. Όταν ήταν μικρός, κρύφτηκε σε έναν από τους σάκους με τα δώρα και ο Άγιος Βασίλης τον πήρε κατά λάθος μαζί του στο Βόρειο Πόλο. Εκεί, μεγάλωσε δίπλα του και υιοθετήθηκε από ένα ξωτικό. Όταν, λόγω της απροσεξίας του, κόντεψε να καταστρέψει το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη, μεγάλος πια, αποφασίζει να επιστρέψει στον κόσμο των ανθρώπων και να βρει τους πραγματικούς του γονείς… Και μετά;

Τα Χριστούγεννα του Άρθουρ

Ο αδέξιος γιος του Άι Βασίλη, Arthur, ξεκινάει την αποστολή του παρέα με τον πατέρα του Αγίου Νικολάου, για να παραδώσουν το σωστό δώρο σε ένα κοριτσάκι που μπέρδεψαν άθελά τους και μάλιστα σε λιγότερο από δύο ώρες!

Το τρελό θηριοτροφείο σε Χριστουγεννιάτικες διακοπές

Ο ανεπανάληπτος Chevy Chase στην πιο κλασσική κωμωδία των εορτών. Κάθε λογής απρόοπτες, αλλά άκρως ξεκαρδιστικές καταστάσεις συμβαίνουν στη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του, κάνοντας την ταινία μια απολαυστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους! Θα γελάσετε πολύ!

Ο Εφιάλτης των Χριστουγέννων

Ο Tim Barton, μετρ στις ταινίες που θα ταξιδέψουν παιδιά και γονείς σε νέους κόσμους, ετοίμασε μια ξεκαρδιστική και ιδιαίτερη ταινία. Τι θα συνέβαινε αν τα πλάσματα του Halloween έκλεβαν τα Χριστούγεννα και απήγαγαν τον Αη Βασίλη; Μια γλυκιά παρωδία που θέλει να μας μάθει πως όλοι οι άνθρωποι αγαπούν τα Χριστούγεννα και θέλουν να τα περάσουν όσο πιο όμορφα γίνεται.

Frozen

Όταν η νεαρή Elsa στέφεται βασίλισσα, χρησιμοποιεί κατά λάθος την υπερφυσική δύναμή της να μετατρέπει τα πάντα σε πάγο και άθελά της σκεπάζει την πόλη της με αιώνιο χειμώνα. Η αδερφή της, Anna, συνεργάζεται με ένα νεαρό που κατάγεται από τα βουνά, τον παιχνιδιάρη τάρανδό του και ένα χιονάνθρωπο για να αλλάξουν την μοίρα της βασίλισσας και της πόλης!

Ο κακός Άι Βασίλης

Δυο μικροαπατεώνες προσπαθούν ντυμένοι Άγιος Βασίλης να ληστέψουν τους πολίτες την ημέρα των Χριστουγέννων. Τα πράγματα όμως, θα ανατραπούν για αυτούς, όταν ο ένας θα νιώσει συμπάθεια για ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, με αποτέλεσμα να ξεσκεπαστεί το πονηρό τους σχέδιο. Μια ταινία με αστείες καταστάσεις και πολύ γέλιο.

Μόνος Στο Σπίτι

Last but not least, η πιο κλασσική Χριστουγεννιάτικη ιστορία έχει και φέτος μία θέση στη καρδιά μας. Γιατί, Χριστούγεννα χωρίς “Μόνος στο Σπίτι”, δεν είναι Χριστούγεννα…Πρόκειται για την απίστευτη τριλογία, όπου ο βενιαμίν Κέβιν μπαίνει σε τρελές περιπέτειες και αντιμετωπίζει ένα δίδυμο από γκαφατζήδες διαρρήκτες.

 

 

 

 

 

Read More

And More