5 μύθοι γύρω από το μπιμπερό που καλό είναι να σταματήσεις να πιστεύεις

Η ζωή ως μαμά είναι γεμάτη από νέες προκλήσεις και εμπειρίες. Και νέα αντικείμενα. Και πολλές πληροφορίες γύρω από αυτά, από τις οποίες δύσκολα μπορείς να διακρίνεις τι είναι αληθές και τι δεν ισχύει και τόσο τελικά. Πέρα από την πιπίλα, ένα αρκετά δημοφιλές βρεφικό αντικείμενο είναι το μπιμπερό, εκείνο το μικρό μπουκάλι, γεμάτο από γάλα, που είναι έτοιμο να θρέψει το μικρό σου. Τι ισχύει και τι όχι; Ποιες συμβουλές πρέπει να ακούσεις και ποιες να απορρίψεις; Σήμερα, σου έχουμε συγκεντρώσει μερικούς μύθους γύρω από το πιο δημοφιλές baby item.

 

 

Μύθος no.1: Κάθε φορά που χρησιμοποιείς το μπιμπερό, πρέπει να το αποστειρώνεις μετά. Μήπως μπορείς απλά να το καθαρίζεις καλά με ζεστό νερό και σαπούνι; Σύμφωνα με αρκετές μελέτες, αυτό αρκεί. Είναι άκρως αποτελεσματικό και οικονομικό. Πρόσεξε, όμως! Αυτό δεν σημαίνει ότι την πρώτη φορά που θα αγοράσεις το μπιμπερό του, δεν θα το αποστειρώσεις σε υπερθετικό βαθμό. Κάθε άλλο. 

 

Μύθος no.2: Όλα τα μπιμπερό ταιριάζουν σε όλα τα μωρά. Μπορεί να φαίνονται ίδια, όμως, κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι όλα τα μπουκάλια δεν είναι κατασκευασμένα με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια υλικά, ούτε ότι γεννούν τις ίδιες αντιδράσεις σε κάθε μωρό. Για αυτό, ακόμα και όταν προσπαθείς πολύ, το μωρό σου με το καινούργιο του μπιμπερό δεν λέει να εναρμονιστεί.

 

Μύθος no.3: Το καθάρισμα του μπιμπερό μοιάζει με… Γολγοθά. Πώς θα μπορούσε ένα μπουκάλι, όπως το μπιμπερό, να ενέχει περισσότερο κόπο στο πλύσιμό του από ένα ποτήρι ή ένα βάζο; Ιδού η απορία (και η απάντηση σου). Μείνει ήρεμη. Στην αγορά, μπορείς να βρεις ειδικές βούρτσες με μακριά λαβή και μακρόστενη τρίχα που καθαρίζουν ακόμη και τα πιο δυσπρόσιτα σημεία του μπουκαλιού, αλλά και μικρά βουρτσάκια για το πάνω μέρος και εκείνες τις περιοχές που τα υπολείμματα δεν θέλουν να εξαφανιστούν. Μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, λίγο τρίψιμο και 10 λεπτά από το χρόνο σου αρκούν.

 

Μύθος no.4: Μπορείς να ζεστάνεις το μπιμπερό στο φούρνο μικροκυμάτων. Και, όμως, υπάρχουν αρκετές μαμάδες που διευκολύνονται αρκετά με το να τοποθετούν το κρύο γάλα στο μπιμπερό και από εκεί κατευθείαν στο φούρνο μικροκυμάτων. Ναι, γλιτώνεις χρόνο, όμως, επειδή η θερμότητα που αναπτύσσεται εντός του συγκεκριμένου τύπου φούρνου είναι αρκετά υψηλή, καλύτερα να προτιμήσεις την κλασική μέθοδο. Γιατί, το μωρό σου μπορεί να εμφανίσει ερεθισμούς. Και δεν το θέλεις αυτό…

 

Μύθος no.5: Δεν μπορείς να συνδυάσεις μπιμπερό και θηλασμό. Αποτελεί ένα από τα πιο συχνά διλήμματα κάθε νέας μαμάς. Παρ’ όλα αυτά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξεις κάτι από τα δύο. Σε καμία περίπτωση. Στην πραγματικότητα, αν το καλοσκεφτείς πολλά μωρά τρέφονται και με τους δύο τρόπους, άλλοτε θηλάζοντας και άλλοτε πίνοντας γάλα σκόνη σε μπιμπερό. Μάλιστα, το πλεονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι πως από την μία εξασφαλίζουν όλα τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, όπως τα αντισώματα και τα θρεπτικά στοιχεία, ενώ παράλληλα συμπληρώνουν ότι τους λείπει μέσω της φόρμουλας. 

Read More

And More