5 υγιεινά σνακ που θα ενθουσιάσουν το μικρό σου

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το άλφα και το ωμέγα για την ανάπτυξη ενός παιδιού. Το γνωρίζεις. Τα δύσκολα, όμως, αρχίζουν όταν το μικρό σου δεν είναι ιδιαίτερα θετικό στην ιδέα να καταναλώσει μερικές υγιεινές τροφές. Αντίθετα, θέλει λίγη σοκολάτα και ένα κομμάτι πίτσα με λιωμένο τυρί. Τι θα έλεγες τώρα – που αντικειμενικά έχεις λίγο παραπάνω χρόνο λόγω των συνθηκών – να φορέσεις την ποδιά σου και μαζί με το μικρό σου να ετοιμάσετε μερικά σνακ που θα το ξετρελάνουν, χωρίς να είναι παχυντικά και επιβλαβή για τον οργανισμό του; Κάθε άλλο! Σήμερα, λοιπόν, σου έχω μερικές γευστικές – και άκρως υγιεινές – ιδέες. Έτοιμοι;

Μπάρες δημητριακών ή βρώμης
Πέρα από εκείνες που μπορείς να βρεις στο σούπερ μάρκετ, κάνοντας την έξοδο σου, μπορείς να προμηθευτείς μερικά – ελάχιστα – υλικά και να φτιάξεις μαζί με το μικρό σου τις δικές σας. Τα παιδιά αγαπούν τα τραγανά σνακ, γιατί τους θυμίζουν τα λατρεμένα τους πατατάκια, ενώ είναι ένας πανέξυπνος τρόπος να προσθέσεις περισσότερα φρούτα στη διατροφή τους. Μπανάνες, πορτοκάλι, αλλά και μερικά τσιπ σοκολάτας “ντύνουν” τις μπάρες και το μικρό σου μόλις βρήκε ένα υγιεινό σνακ. Εσύ, τις συνταγές θα τις βρεις εδώ

Τσιπς από ψητά λαχανικά
Αν κόψεις λαχανικά, όπως καρότο, γλυκοπατάτα, κολοκύθα και σελινόριζα σε πολύ λεπτές φλοίδες, τις ραντίσεις με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήσεις σε αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο θα έχεις το πιο τέλειο σνακ για τα παιδιά! Γιατί, το περιττό λάδι και αλάτι θα λείπουν, ενώ τα λαχανικά και το χρώμα θα κυριαρχούν στο πιάτο – και τον οργανισμό – του μικρού σου. Κάνε ένα κλικ εδώ και πάρε ιδέες!

Πραλίνα από αβοκάντο
Αν δεν θέλεις με κανένα τρόπο να αφήσεις τα παιδιά να τρώνε τις πραλίνες φουντουκιού που κυκλοφορούν στο εμπόριο, μπορείς να φτιάξεις την πιο υγιεινή εκδοχή της και μάλιστα χωρίς καθόλου κόπο! Με αβοκάντο, κακάο, μέλι, γάλα και τρίμμα φουντουκιού θα έχει στα χεράκια σου ένα απολαυστικό spread για το σάντουιτς του μικρού σου, αλλά και για εκείνες τις στιγμές που το κυρίως δεν του αρέσει και θέλει να καταβροχθίσει οτιδήποτε γλυκό υπάρχει στην κουζίνα.

Πόριτζ
Να τη πάλι η βρώμη στη θέμα μας – και στη διατροφή του μικρού σου-. Αυτός, λοιπόν, ο γευστικός χυλός βρώμης ξετρελάνει κάθε παιδικό ουρανίσκο. Ίσως, γιατί τους θυμίζει τις κρέμες που απολάμβαναν όσο ήταν βρέφη. Απλά βράζεις για λίγο τη βρώμη σε γάλα, με μέλι και κανέλα και έχεις το πιο θρεπτικό και υγιεινό γεύμα για κάθε ώρα!

Γιαούρτι
Ακόμα και αν το παιδί σου δεν τρελαίνεται για τη γεύση του, αλλά η υφή του γιαουρτιού του κλείνει πονηρά το μάτι, μπορείς να το συνδυάσεις με μέλι, λίγη μαύρη σοκολάτα, μερικά δημητριακά ή ακόμα και αποξηραμένα φρούτα και να το μετατρέψεις σε ένα έξτρα υγιεινό… γλυκό. 

 

 

Read More

And More