6 βιβλία με θέμα το σχολείο που θα λατρέψει το παιδί σου

Είναι επίσημο! Οι μικροί μας φίλοι (μέχρι 12 περίπου ετών) επιστρέφουν στο σχολείο, αφού τόσο τα Δημοτικά, όσο και τα Νηπιαγωγεία ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους με ασφάλεια και έτοιμα να υποδεχτούν ξανά τα παιδιά, για να τους μεταδώσουν γνώση και αξίες που μόνο η δια ζώσης μάθηση προσφέρει. Πριν ετοιμάσετε μαζί την σχολική τσάντα, τι θα έλεγες να ξεφυλλίζατε μερικά διασκεδαστικά βιβλία που το θέμα τους δεν είναι άλλο από το… σχολείο; Οι προτάσεις μας!

Το σχολείο φοβάται τον Νικόλα, Παπαθεοδούλου Αντώνης

Του Νικόλα τού αρέσουν όλα! Θέλει να παίζει με τους φίλους του, να διαβάζει ιστορίες με τον παππού, να βάζει μουσική και να τραγουδάει δυνατά, να ζωγραφίζει, θέλει, θέλει, θέλει… Σήμερα, όμως, ο Νικόλας πρώτη φορά είπε: “Δε θέλω!”
Γιατί σήμερα είναι η πρώτη μέρα που θα πάει στο σχολείο…

Οδός των φίλων – Δε θέλω να πάω σχολείο, Σιλβέν Ζαουί

Ο Τιμ, η Μία, ο Σαμ, ο Έντζο και η Ρόουζ είναι μια αχτύπητη παρέα! Μένουν στην ίδια πολυκατοικία και είναι αχώριστοι φίλοι. Κάθε απόγευμα, υπό τη «συνωμοτική επίβλεψη» του κυρίου Μορίς, του θυρωρού, μαζεύονται στην αυλή για να παίξουν, να μοιραστούν τις χαρές τους και τα μικρά προβλήματα της καθημερινότητάς τους και να βρουν όλοι μαζί λύσεις.
Ήρθε η ώρα να ξανανοίξουν τα σχολεία και την προηγούμενη μέρα ο Σαμ έχει πονόκοιλο. Ωχ!

Το Γκουντούν πάει σχολείο, Ευγένιος Τριβιζάς

Ένα χειμωνιάτικο βράδυ το πιο περίεργο, το πιο χαριτωμένο, το πιο απίθανο ζωάκι του κόσμου ζητάει καταφύγιο στο δωμάτιο της Χαράς. Η Χαρά το σώζει από το θανάσιμο εχθρό του και το ζωάκι αποφασίζει να μείνει παντοτινά κοντά της. Έτσι γνωρίζει η Χαρά το Γκουντούν και το Γκουντούν τη Χαρά. Έτσι αρχίζουν οι θαυμαστές, οι μυστικές τους περιπέτειες, σε λιβάδια με τετράφυλλα τριφύλλια, σε φάρους με γαλάζιους γλάρους, σε δάση με μαγεμένες πασχαλιές, σε βουνά από κανέλα και θαλασσινές σπηλιές. Ενώ τρεις νάνοι πειρατές μαγειρεύουν κουκιά με φεγγαροπολτό και μοιράζουν γυαλόπετρες κάτω απ’ το κρεβάτι, η Χαρά και το Γκουντούν ταξιδεύουν με το ιπτάμενο σουρωτήρι στη χώρα του Χασμουρητού, στη χώρα της Πρωταπριλιάς, στο δάσος με τα γλειφιτζούρια κι ακόμα παραπέρα…

Τα νήπια – Η πρώτη μου μέρα στο σχολείο, Ellen Crimi-Trent

Είναι η πρώτη μέρα του Λούη στο Νηπιαγωγείο και είναι πολύ ανήσυχος. Μπορεί η μικρή κουκουβάγια να ξεπεράσει τους φόβους της και να περάσει υπέροχα; Ένα παιχνιδιάρικο βιβλίο με ακόμα πιο παιχνιδιάρικα αυτοκόλλητα, ιδανικά για εκπαιδευτική διασκέδαση.

Το μικρό λυκάκι στο σχολείο των λυκόπουλων, Antoon Krings

Το λυκάκι δε θέλει να πάει σχολείο. Αφού μπορεί να παίζει και μόνο του, τι να κάνει εκεί; Άσε που δεν του αρέσει καθόλου αυτός ο μπερές που θα πρέπει να φοράει στο κεφάλι του! Όλα αλλάζουν, όμως, όταν γνωρίζει τη μικρή λύκαινα που έχει χαθεί στο δάσος…

Δεν πάω σχολείο!, Μαριλίτα Χατζημποντόζη

Ο Λέανδρος, το μικρό λιονταράκι, ούτε να ακούσει δεν ήθελε για το σχολείο. Και τι δε σκαρφιζόταν για να μην πάει! Μέχρι που μια μέρα μια έκπληξη τον έκανε να αλλάξει γνώμη για πάντα… Μία τρυφερή ιστορία που θα βοηθήσει τα παιδάκια να προσαρμοστούν τον πρώτο καιρό στο σχολικό περιβάλλον.

Read More

And More