7 τραγούδια από πετυχημένες παιδικές ταινίες που έχουν κερδίσει βραβείο Grammy

Μπορεί τα βραβεία Grammy να επικεντρώνονται στη ανάδειξη των πιο σπουδαίων καλλιτεχνών και μεγαλύτερων επιτυχιών, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι η αρμόδια επιτροπή δεν διαθέτει ειδικό βραβείο για τραγούδια, τα οποία άκουσες στην αγαπημένη σου ταινία, εντάσσονται στο soundtrack της και έγιναν εύκολα μεγάλα hits. Ακόμα, και αν η ταινία είναι κινουμένων σχεδίων και το τραγούδι απευθύνεται κυρίως σε μικρά παιδιά. Ένα από αυτά; Το “Can’t Stop The Feeling” που έμαθες τους στίχους, τραγούδησες, χόρεψες, γέλασες. Ποια άλλα τραγούδια από παιδικές ταινίες έχουν αποσπάσει βραβείο Grammy; Ας τα δούμε λίγο πριν την φετινή virtual απονομή!

Let It Go, Idina Menzel (Frozen)
Δεν υπάρχει κορίτσι που να μην μαγεύτηκε από τη δύναμη, την ομορφιά και την αρκετά περιπετειώδη ζωή της Πριγκίπισσας Elsa και των αρκετά παγωμένων – κυριολεκτικά – φίλων της. Μπορεί κάθε της ημέρα να ήταν διαφορετική, όμως, όλες είχαν ένα κοινό στοιχείο: ξεκινούσαν με τη φωνή της Idina Menzel και τους στίχους του “Let It Go” που αγάπησες, άκουσες ξανά και ξανά και η Μουσική Επιτροπή το βράβευσε με Grammy.

Can You Feel The Love Tonight, Elton John (Ο Βασιλιάς των Λιονταριών)
Ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής αναρωτιέται, μέσα από τη φωνή του ρωμαλέου πρωταγωνιστή, αν μπορούμε να αισθανθούμε την αγάπη που επικρατεί απόψε έναντι άλλων συναισθημάτων. Την ίδια απορία, έθεσε πριν από περίπου δύο χρόνια, και η Beyonce για το remake μίας από τις πιο επιτυχημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων της Disney. O Elton John πάντως το τσίμπησε το βραβείο.

Under The Sea, Sebastian (Η Μικρή Γοργόνα)
Κάτι ανάμεσα σε άνθρωπο και υδάτινο ζώο, η Μικρή Γοργόνα, με το μπρίο και την φωνή της κατάφερε να κερδίσει πολύ γρήγορα μία θέση στην καρδιά των μικρών μας φίλων και στο πάνθεο των κλασικών παιδικών ταινιών. Το τραγούδι της “Under The Sea” σάρωσε σε όλες σχεδόν τις τελετές βραβείων με τη λίστα να περιλαμβάνει και το Grammy “Καλύτερου τραγουδιού για οπτικοακουστικές δημιουργίες”.

Beauty And The Beast, Angela Lansbury (Η Πεντάμορφη και το Τέρας)
Το ομώνυμο τραγούδι της ταινίας που διδάσκει στα παιδιά ότι η ομορφιά είναι υποκειμενική και ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην αγάπη και το σεβασμό, εκτός από επιβλητικό – λόγω της συνοδείας από ορχήστρα – είναι και πολυβραβευμένο με πιο σημαντική διάκριση αυτή της Αμερικάνικης Μουσικής Ακαδημίας.

A Whole New World, Lia Salonga & Brad Kayn (Αλαντίν)
Ο Aladdin, με το λυχνάρι που τρεις ευχές μόνο πραγματοποιεί, ερωτεύεται την Jasmine και αποφασίσει να της αποκαλύψει τις δυνάμεις του. Μία από αυτές; Να ταξιδεύει πάνω σε ένα ιπτάμενο μαγικό χαλί και να την υποδέχεται σε έναν διαφορετικό κόσμο υπό τους στίχους και τη μελωδία του βραβευμένου τραγουδιού, το οποίο πριν από δύο χρόνια διασκεύασε ο Zayn Malik.

We Belong Together, Randy Newman (Toy Story 3)
Η σχέση της πιο παιχνιδιάρικης ταινίας της Disney με τα κινηματογραφικά και μουσικά βραβεία είναι μία σχέση αγάπης και θαυμασμού. Οι Χρύσες Σφαίρες δίνουν τη σκυτάλη στα βραβεία Όσκαρ, τα Όσκαρ στα Grammy και κάπως έτσι το “We Belong Together” από το τρίτο μέρος της τετραλογίας ανακηρύσσεται Grammy-Awarded.

 

How Far Ill’ Go, Alessia Cara (Βαϊάνα) 
Ένα δυναμικό κορίτσι, ύστερα από θεϊκή απαίτηση, αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει τον Βασιλιά της Θάλασσας, Ποσειδώνα. Μάλλον, για αυτό και αναρωτιέται “How Far Ill’ Go” με τη φωνή της Alessia Cara και στη συνέχεια όχι μόνο τα καταφέρνει, αλλά βραβεύεται και αυτό. 

 

Read More

And More