Ανοιξιάτικες χειροτεχνίες: 5 ιδέες για να απασχολήσεις δημιουργικά τα παιδιά στο σπίτι

Βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου κάτι που σημαίνει ότι: (α) το Σαββατοκύριακο που η ώρα αλλάζει, η μέρα μεγαλώνει και το καλοκαίρι πλησιάζει δεν αργεί να έρθει και (β) η Άνοιξη είναι ήδη εδώ και, παρά το γεγονός ότι φέτος κυλά διαφορετικά, εμείς μπορούμε να την απολαύσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο. Μπορεί τα μικρά σου να μην είναι σε θέση να είναι κάθε απόγευμα στην αγαπημένη τους πλατεία ή πάρκο, αλλά μπορούν να φέρουν την Άνοιξη στο σπίτι με χειροτεχνίες που θα αγαπήσουν και θα λατρέψεις. Ιδού μερικές ιδέες για ανοιξιάτικες χειροτεχνίες!

Μία γλάστρα γεμάτη με… λουλούδια
Τίποτα δεν συγκρίνεται με το μπουκέτο που δημιουργείς με φρέσκα λουλούδια που φέρνουν το ανοιξιάτικο άρωμα στο σπίτι. Όμως, το μικρό σου μπορεί να δημιουργήσει το δικό του χάρτινο γλαστράκι και να το έχει στο δωμάτιο του κάθε μέρα. Όχι, δεν θα χρειαστεί νερό, αλλά πολύχρωμα χαρτιά – ή χαρτόνια, αν του αρέσουν τα σχέδια και το περίτεχνο χαρτί -, ψαλίδι – αν είναι αρκετά μικρό, εδώ θα χρειαστεί τη βοήθεια σου- και φυσικά κόλλα. Αφού πρώτα επιλέξει τα λουλούδια που θα φτιάξει εν τέλει, κόβετε μαζί κυματιστά το χαρτί, ζωγραφίζετε μικρά φατσάκια στις γωνίες, κολλάτε τη βάση και ιδού!

Πεταλούδες
Μία πεταλούδα δεν φέρνει την Άνοιξη. Μήπως, όμως, τελικά μπορεί να την φέρει στο σπίτι σου. Η κατασκευή είναι πολύ πιο απλή από ό,τι νομίζεις και το σημαντικότερο: μπορεί να το φτιάξει το μικρό σου μόνο του. Κόβετε το χαρτί σε στρογγυλά σχήματα, τα βάφετε με χρώματα της επιλογής του, το τσαλακώνετε λίγο και το κρατάτε στη μέση με ένα μανταλάκι – ναι, αυτά που έχεις για την μπουγάδα. Τόσο απλό!

Αμυγδαλιά
Ένα δέντρο για να αλλάξει η όψη του δωματίου του. Για αυτή την χειροτεχνία δεν θα χρειαστείς πολλά. Πολύχρωμα χαρτιά, ποπ – κορν που δεν χρειάζεσαι, κόλλα και πολλούς μαρκαδόρους. Το παιδί σου ζωγραφίζει την βάση του δέντρου, το ποπ – κορν κολλάει ως άνθος αμυγδαλιάς πάνω στα χάρτινα κλαδιά και Καλή Άνοιξη να έχουμε!

Γιρλάντες από φύλλα
Αφού έχεις παροτρύνει τα παιδιά να μαζέψουν φύλλα και λουλούδια από τη βόλτα στην πλατεία ή τον κήπο σας, εφοδιάσου με τα υπόλοιπα υλικά και ξεκινήστε το… κέντημα! Περάστε το νήμα από τη βελόνα και με προσοχή τρυπήστε κάθε φύλλο και πέταλο στην άκρη του, περνώντας την κλωστή από κάθε ένα. Αν τα παιδιά είναι μικρότερης ηλικίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διακορευτή χαρτιού, ώστε να τρυπήσετε με ευκολία τα φύλλα. Περνώντας την κλωστή διαδοχικά από κάθε φύλλο και πέταλο μπορείτε να φτιάξετε όσο μεγάλες γιρλάντες θέλετε ή ακόμη και μικρά βραχιολάκια και κολιέ για τα μικρά!

Ζωγραφιστές πέτρες
Για να φέρεις το Καλοκαίρι ακόμα πιο κοντά… Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και ζωγραφίστε με τις νερομπογιές πρόσωπα πάνω στις πέτρες! Ό,τι χρώμα θέλουν τα μικρά, ό,τι έκφραση μπορούν να σκεφτούν, έτσι μπορούν να δημιουργήσουν ακόμη και μια ολόκληρη οικογένεια από… Πετρο- ανθρώπους! Με το μαρκαδόρο μπορείτε να σχηματίσετε μάτια, μύτες και χαμόγελα ή μαλλιά, αν είναι δύσκολο να τα ζωγραφίσουν τα παιδιά με τις τέμπερες.

Read More

And More