Ας φτιάξουμε μαζί παγωτό! 5 συνταγές για σορμπέ φρούτων που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι

Καλοκαίρι σημαίνει παγωτό και βουτιές. Μπορεί ακόμα η θάλασσα να είναι ακόμα λίγο κρύα για τους μικρούς μας φίλους, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι η εποχή του παγωτού δεν έχει έρθει. Κάθε άλλο! Είναι εδώ. Για αυτό, σήμερα μπαίνουμε μαζί στην κουζίνα και ετοιμάζουμε υπέροχα σορμπέ για τους μικρούς μας φίλους. Μην ξεχνάς ότι το βασικό υλικό είναι τα φρέσκα φρούτα, κάτι που τα μετατρέπει σε πιο υγιεινά από το κανονικό παγωτό. Έτοιμη;

Σορμπέ φράουλα

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 450 γρ. φράουλες
  • 1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, σε ένα μπλέντερ χτυπάς τις φράουλες και μόλις παρατηρήσεις ότι λιώνουν προσθέτεις σιγά – σιγά το γιαούρτι. Ολοκληρώνεις με το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάς μαζί με το παιδί σου, μέχρι το μείγμα να “δέσει”.
  • Μεταφέρεις μαζί με το μικρό σου το μείγμα σε ένα μπολ, το οποίο σκεπάζεις με μία μεμβράνη και το αφήνεις στην κατάψυξη για 3,5 ώρες.

Σορμπέ μπανάνα

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3 μπανάνες, λιωμένες

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπλέντερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάς το γάλα και τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτεις τις μπανάνες σε ροδέλες και χτυπάς, για να δέσει το “μείγμα” σου.
  • Σκεπάζεις με μία μεμβράνη (μπορεί εύκολα να το κάνει το παιδί σου) και τοποθετείς στην κατάψυξη για 3,5 ώρες.

Σορμπέ λεμόνι

Υλικά:

  • 7 λεμόνια
  • 3 lime
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, στύβεις τα λεμόνια και τα limes και σουρώνεις τον χυμό τους.
  • Σε μία κατσαρόλα με νερό, διαλύεις τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα. Σιγοβράζεις για 10 λεπτά και απομακρύνεις από τη φωτιά, μέχρι να σχηματιστεί το σιρόπι σου.
  • Σε ένα ρηχό μεταλλικό σκεύος, αναμειγνύεις το σιρόπι και τον χυμό.
  • Με μία κουζινομηχανή ή μίξερ, δένεις το μείγμα σου και στη συνέχεια το μεταφέρεις στην κατάψυξη για να παγώσει.

Σορμπέ γκρέιπφρουτ

Υλικά:

  • 1 κουτ. της σούπας ξύσμα γκρέιπφρουτ
  • 3 3/4 φλιτζάνια χυμό γκρέιπφρουτ
  • 5 κουτ. της σούπας μέλι
  • 3 κουτ. της σούπας χυμό cranberry
  • 5 κλαράκια βανίλια

Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, βάζεις το ξύσμα, το χυμό grapefruit, το μέλι και το χυμό cranberry σε ένα κατσαρολάκι και αφήνεις να σιγοβράσει και να λιώσει το μέλι. Πρόσθεσε σταδιακά τη βανίλια.
  • Κατεβάζεις από τη φωτιά και αφήνεις στην άκρη να βγάλει η βανίλια τα αρώματά της για περίπου μία ώρα
  • Στο ψυγείο, βάζεις το χυμό και απολαμβάνεις.
  • Αν δεν έχεις παγωτομηχανή κάνε το εξής: βάζεις το μείγμα σε ένα ρηχό μεταλλικό πιάτο να παγώσει καλά τουλάχιστον 3 ώρες. Σπας σε κομμάτια και χτυπάς σε έναν επεξεργαστή να αφρατέψει.
  • Μεταφέρεις στην κατάψυξη και το αφήνεις να παγώσει.

Σορμπέ καρπούζι

Υλικά:

  • 3 1/2 φλιτζάνια καρπούζι, χωρίς κουκούτσια
  • 2 κουτ. της σούπας χυμό lime
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1/4 φλιτζανιού νερό

Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, αναθέτεις στο μικρό σου και μαζί καθαρίζετε το καρπούζι από τα κουκούτσια του. Τοποθετείτε το καρπούζι σε ένα μπλέντερ και ρίχνοντας σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε.
  • Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζεις με μία μεμβράνη και το αφήνεις στην κατάψυξη σου για 3 ώρες.

Read More

And More