Αύγουστος στην πόλη: Ιδέες για να περάσετε υπέροχα εσύ και το μικρό σου

Το ημερολόγιο δείχνει Αύγουστο και εσύ αντί να ετοιμάζεις τις βαλίτσες για τις διακοπές σου ή να μας διαβάζεις από τον αγαπημένο σου προορισμό, πρέπει να αποδεχτείς ότι φέτος ο Αύγουστος θα σας βρει οικογενειακώς στην πόλη. Κανένα πρόβλημα! Πάρε μία βαθιά ανάσα και κάνε scroll – down. Θα βρεις μερικές προτάσεις για να περάσετε ονειρικά μαζί με το μικρό σου! Πάρε ιδέες…

Περίπατος στην αγαπημένη σου πόλη
Για να την γνωρίσετε καλύτερα και να την αγαπήσετε ακόμα περισσότερο. Δεν είναι απαραίτητο να ανεβείτε σε λόφους και βουνά ή να εξερευνήσετε κοιλάδες με παπαρούνες! Οι περίπατοι στην πόλη και τις γειτονιές της μπορεί να είναι το ίδιο συναρπαστική εμπειρία και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μιλήσετε για την αρχιτεκτονική των κτιρίων ή τις ιστορικές γειτονιές.

Παιδική χαρά ξανά και ξανά
Δεν έχει σημασία ποια είναι η ηλικία του μικρού σας, στην παιδική χαρά πάντα θα βρίσκει κάποιο ενδιαφέρον! Είτε είναι οι πολύπλοκες τσουλήθρες, είτε τα χώματα και η ευκαιρία για… ανασκαφές, ή απλά οι φίλοι του που θα οργανώσουν ένα κυνηγητό ή άλλο ομαδικό παιχνίδι, αυτός ο χώρος θα είναι αρκετός για να διασκεδάσουν!

Πικ – νικ στα πάρκα της πόλης
Σε κάθε πόλη, υπάρχουν πάντα αυτές οι απαραίτητες ανάσες οξυγόνου. Που σε ανανεώνουν και φορτίζουν τις μπαταρίες σου με τον καλύτερο τρόπο. Μπορείτε να επισκεφτείτε μαζί το σούπερ μάρκετ, τη λαϊκή αγορά ή και ένα απλό μανάβικο, να εφοδιαστείτε με μερικά εύκολα και γρήγορα snacks και να αναζητήσετε στον περίπατο το ιδανικό σημείο για να απολαύσετε τα… καλούδια σας! Ακόμη και αν είναι το παγκάκι σε μια πλατεία, τα σκαλιά μιας μεγάλης εκκλησίας ή το παρκάκι στο κέντρο της πόλης, τα μικρά σίγουρα θα το ευχαριστηθούν!

Παιχνίδι στη… ζούγκλα
Όλοι θέλουμε το καλοκαίρι μας να έχει τροπική διάθεση και να βρισκόμαστε ανάμεσα σε ανθισμένη βλάστηση! Αυτή, λοιπόν, ίσως να είναι η καλύτερη ευκαιρία να απολαύσετε τον κήπο σας με τα μικρά, φυτεύοντας, ποτίζοντας και φροντίζοντας της μικρή… ζούγκλα σας! Και το πότισμα πάντα μπορεί να οδηγήσει σε δροσιστικά… μπουγελώματα!

Ποδηλατοδρομίες στην πόλη
Ναι, η αλήθεια είναι πως πολλές φορές η πόλη μοιάζει με… ζούγκλα και δεν θα έπαιρνες εύκολα την απόφαση να βγείτε με τις βοηθητικές ρόδες στη λεωφόρο, αλλά ευτυχώς, ένα πάρκο ή δασάκι είναι ό,τι πρέπει για να ορμίσετε με τα ποδηλατάκια σας και να μάθουν τα μικρά να οδηγούν το πρώτο όχημά τους!

Βουτιές!
Για το τέλος, σου άφησα, όπως πάντα, το καλύτερο. Είτε το σπίτι σου βρίσκεται κοντά στην παραλία, είτε χρειάζεσαι αυτοκίνητο – οι άδειοι δρόμοι της Αθήνας μειώνουν τις αποστάσεις στο έπακρον -, το μόνο σίγουρο ότι αυτό το Bloom θα είναι ένα από τα πιο ευχάριστα που έχετε κάνει!

 

 

Read More

And More