Αυτά τα χαριτωμένα παιδάκια είναι μερικά από τα κορυφαία fashion models!

Μπορεί σήμερα να… οργώνουν (sic) τα catwalks των μεγαλύτερων οίκων μόδας, να πρωτοστατούν σε όλα τα fashions weeks του κόσμου, να γίνονται τα κεντρικά πρόσωπα στις καμπάνιες των πιο διάσημων brands και να απαθανατίζονται από τον φακό των πιο ταλαντούχων fashion photographers, αλλά η αλήθεια είναι πως ακόμη και εκείνες υπήρξαν κάποτε παιδιά (για την ακρίβεια, κάποιες είναι οριακά ενήλικες)! Τι συνέβαινε, λοιπόν, στις ζωές των topmodels που κυριαρχούν αυτή την στιγμή στην showbiz, πριν… μεγαλώσουν; Πώς μπορεί να ήταν η παιδική φιγούρα των πιο ακριβοπληρωμένων μοντέλων της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας; Πιστεύεις ότι από μικρές έδειχναν πως κάποια ημέρα το άστρο τους θα “λάμψει”;

Και όμως, με μια γρήγορη ματιά θα διαπιστώσεις πως σχεδόν όλα (ή τουλάχιστον τα περισσότερα) από τα κορυφαία fashion models ήταν τόσο χαριτωμένα παιδάκια, που μοιάζει περίπου καρμική η εξέλιξή τους σε “αυτοκράτειρες” του runway! Ωστόσο, οι ελάχιστες περιπτώσεις που κάποια από αυτές τις καλλονές δεν υπήρξε ένα πανέμορφο μπομπιράκι είναι απλά η απόδειξη πως το “ασχημόπαπο” μπορεί μια μέρα να γίνει “κύκνος”!

Για να μην μακρηγορώ, όμως, ας περάσουμε στις πρωταγωνίστριες του σημερινού θέματος και ας δούμε πώς ήταν στα παιδικά χρόνια τους οι πιο όμορφες και επιτυχημένες γυναίκες της μόδας!

 

Cara Delevingne

Μην μου πεις ότι χρειάστηκε να διαβάσεις το όνομά της για να καταλάβεις για ποια πρόκειται! Μου φαίνεται απίθανο αυτό το ενδεχόμενο, μιας και η “μικρή” Cara είναι ολόιδια με την ενήλικη εκδοχή της! Το κορίτσι που έφερε επανάσταση στον χώρο της μόδας με το προσωπικό στυλ του και που λατρεύτηκε όσο λίγες από τον φωτογραφικό φακό, η… επαναστάτρια της μόδας, Cara Delevingne, με το αντισυμβατικό πνεύμα ήταν κάποτε ένα τρισχαριτωμένο κοριτσάκι με πελώρια μάτια!


 

Emily Ratajkowski

Η EmRata της καρδιάς μας φαίνεται πως από παιδί είχε… στόχο! Από αρκετά μικρή ηλικία είχε δείξει την προτίμησή της στο θέατρο και την υποκριτική, κάτι που κυνήγησε αρκετά σε εφηβική ηλικία. Φυσικά, “ανακαλύφθηκε” στα 14 χρόνια της και απέκτησε ένα συμβόλαιο με το διάσημο πρακτορείο μοντέλων Ford Models. Από τότε, η πορεία της είναι πάνω-κάτω γνωστή: αρκετά γυμνά εξώφυλλα, μπόλικες γυμνές πόζες στις σελίδες των περιοδικών και κάμποσα catwalks (παρ’ ό,τι όπως λέει οι σχεδιαστές δεν την προτιμούν εξαιτίας τους πλούσιου… μπούστου). Φυσικά, η επιθυμία του τότε νεαρού κοριτσιού να γίνει κάποια μέρα ηθοποιός, μάλλον επιτυγχάνεται με μικρά βήματα, όπως μέσα από το σύντομο cameo στην κινηματογραφική ταινία Gone Girl.


 

Gigi Hadid

Η πορεία αυτού του γλυκύτατου μωρού ήταν κάπως προδιαγεγραμμένη, αν αναλογιστείς πως είναι κόρη του επιτυχημένου μοντέλου από την Δανία, Yolanda Hadid, αλλά και το γεγονός πως “ανακαλύφθηκε” σε ηλικία μόλις δύο ετών από τον ιδρυτή της Guess, Paul Marciano! Και ενώ μπορεί να πέρασε τα σχολικά χρόνια της δείχνοντας αφοσίωση στα μαθήματά της, ωστόσο το… σαράκι είχε κάνει την δουλειά του και η Gigi δεν άργησε να επιστρέψει στα runways! Πλέον αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κορίτσια της μόδας και ένα από τα πιο περιζήτητα μοντέλα!


 

Karlie Kloss

Αυτή η φατσούλα μοιάζει πολύ γνώριμη, έτσι δεν είναι; Φαίνεται πως έχει την σκανδαλιά… στο αίμα της και πως είναι ένα πρώτης τάξεως πειραχτήρι, αλλά τελικά είναι έτσι τα πράγματα; Και όμως, αυτό το “ζιζάνιο” λάτρευε τα μαθηματικά και τις επιστήμες! Γι’ αυτό και μεγαλώνοντας αποφοίτησε από το πρότυπο Gallatin School of Individualised Study του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης με τον τίτλο του προγραμματιστή! Φυσικά, κανείς δεν την γνώρισε ως την “πληροφορικάριο” που πραγματικά είναι, αφού η Karlie Kloss φρόντισε να το ρίξει… στο modeling και τελικά στέφθηκε με τεράστια επιτυχία!


 

Candice Swanepoel

Ένας “άγγελος” με έντονα γαλάζια μάτια και μακριά καστανά μαλλιά. Αυτή ήταν η εικόνα της έφηβης Candice που μεγάλωσε στην Νότιο Αφρική με το όνειρο να γίνει μπαλαρίνα. Από τα μαθήματα κλασικού μπαλέτου, όμως, σύντομα μεταπήδησε στον χώρο της μόδας! Και κάπως έτσι, το κορίτσι με το αγγελικό πρόσωπο έγινε ένας από τους πασίγνωστους “Αγγέλους” της Victoria’s Secret! Τα καστανά μαλλιά έγιναν κατάξανθα και η ίδια είναι γνωστή σε όλους για το απίθανο κορμί της, αλλά και για την σχεδόν ακτιβιστική δράση της ως μητέρα, αφού μετά την απόκτηση των δύο παιδιών της έχει γίνει υπέρμαχος του δημόσιο μητρικού θηλασμού!


 

Winnie Harlow

Είναι αδύνατο να μην αναγνωρίσεις αυτή την εκπληκτική φάτσα; Η μικρή Winnie μεγάλωσε στον Καναδά και σε πολύ μικρή ηλικία διαγνώστηκε πως έχει λεύκη. Το αποτέλεσμα αυτής της εμφανούς δερματικής πάθησης ήταν να πέσει αρκετές φορές θύμα εκφοβισμού, σε σημείο που χρειάστηκε να αλλάξει αρκετά σχολεία για να αντέξει την πίεση. Fast forward στο σήμερα, που η Harlow έχει γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και επιτυχημένα μοντέλα, με παρουσία στις καμπάνιες τεράστιων οίκων μόδας, ενώ εκμεταλλεύεται την αναγνωρισιμότητά της για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο γύρω από την λεύκη και κυρίως τους πάσχοντες, όπως είναι η ίδια!

Read More

And More