Αυτές είναι οι πιο θρυλικές μαμάδες της μεγάλης οθόνης

Είναι οι πιο σημαντικές γυναίκες στη ζωή μας και δύσκολα κάποια άλλη μπορεί να τις αντικαταστήσει. Οι μαμάδες είναι πάντα εκεί όταν τις χρειαζόμαστε, έτοιμες να συμβουλεύσουν ή και να παρηγορήσουν όταν κάποιο πρόβλημα μπαίνει στον δρόμο μας. Τη σημαντικότητα του μητρικού ρόλου την βλέπουμε παντού και στην τέχνη, από την λογοτεχνία και την ζωγραφική, μέχρι και τον κινηματογράφο.

Στο παρακάτω άρθρο σου βρήκαμε τις 9 πιο θρυλικές της μεγάλης οθόνης.

‘Juno’ (2007)

Είναι το είδος της μητέρας που δεν έχουμε συνηθίσεις να βλέπουμε, αλλά που σίγουρα υπάρχει γύρω μας. Η Juno είναι μια 17χρονη που μένει έγκυος και αποφασίζει να δώσει το μωρό για υιοθεσία, οι 9 μήνες που το κυοφορεί όμως την κάνουν ένα διαφορετικό μητρικό πρότυπο. Η ταινία αυτή είναι γεμάτη καταπληκτικές μητέρες, που δεν θυμίζουν αυτές που συνήθως βλέπουμε. Από την μητριά της πρωταγωνίστριας, μέχρι την γυναίκα που υιοθετεί τελικά το μωρό, βλέπουμε γυναίκες που αποτελούν πρότυπα μητέρας κι ας μην έχουν οι ίδιες γεννήσει.

‘Lady Bird’ (2017)

Ίσως μια από τις πιο ρεαλιστικές απεικονίσης μητέρας στον κινηματογράφο. Η μητέρα της πρωταγωνίστριας, είναι μια κανονική γυναίκα που έχει περάσει δυσκολίες στη ζωή και συνεχίζει να παλεύει. Η σχέση με την κόρη της είναι περίπλοκη και έχει πάνω και κάτω, είναι όμως αληθινή και δείχνει ότι η μητρότητα ισορροπεί κάπου ανάμεσα στο χιούμορ και το δράμα.

‘Freaky Friday’ (2003)

Μπορεί να μοιάζει ότι η μαμά στη ταινία είναι η Jamie Lee Curtis, αλλά στη πραγματικότητα εκείνη περνά το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας σαν επαναστατημένη έφηβη, ενώ τον ρόλο της μαμάς έχει η Lindsey Lohan. Οι δυο αλλάζουν θέση με “μαγικό” τρόπο και η Lohan δείχνει το ταλέντο της.

‘Mamma Mia!’ (2008)

Μια νεαρή μέλλουσα νύφη καλεί στο γάμο της τρεις άνδρες που μπορεί να είναι ο πατέρας της, η πραγματική πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι η μαμά της νύφης. Η Meryl Streep, υποδύεται μια ανεξάρτητη και δυναμική, μοντέρνα γυναίκα, η οποία αρνείται να πει ποιος είναι ο πατέρας της κόρης της. Η ταινία καταλήγει να είναι μια γιορτή της μητριαρχίας.

‘The sound of music’ (1965)

Μπορεί να μην ήταν η βιολογική μητέρα της οικογένειας Von Trapp, η Μαρία όμως καταφέρνει να ξεπεράσει την δική της διαστακτικότητα προς τα παιδιά και να τους γίνει απαραίτητη. Εκτός από την αγάπη των παιδιών όμως, η Μαρία καταφέρνει να σπάσει και το παγωμένο προσωπείο του αυστηρού στρατιωτικού πατέρα τους.

‘The Incredibles’ (2004)

Η κυρία απίστευτη κρατά κυριολεκτικά δεμένη την οικογένειά της. Είναι ελαστική, αυστηρή αλλά και αστεία ταυτόχρονα. Ξέρει τι χρειάζονται τα παιδιά της και κρατά προσγειωμένο τον σουπερ ήρωα πατέρα τους, χαρίζοντας ταυτόχρονα μεγάλη αυτοπεποίθηση σε όλους τους. Είναι μια νοικοκυρά που μπορεί να πετά και F-16.

‘The Blind Side’ (2009)

Μια αυστηρή και ετοιμόλογη μητέρα, κλασσικό παράδειγμα γυναίκας του αμερικάνικου Νότου, δεν διστάζει να ανοίξει την καρδιά και το σπίτι της σε ένα ορφανό αγόρι με μεγάλο ταλέντο στο ποδόσφαιρο. Στέκεται δίπλα του σαν αληθινή μητέρα και φροντίζει να ανακτήσει όλα όσα είχε χάσει τα προηγούμενα χρόνια.

‘Erin Brockovich’ (2000)

Η Julia Roberts, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο μια μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τα τρια παιδιά της. Δεν το βάζει κάτω στις δυσκολίες και όχι μόνο ενδιαφέρεται για το δικό της καλό, αλλά και για το καλό όλων των παιδιών στην κοινότητα που μένει, γι’ αυτό και παλεύει μέχρι να αποδείξει ότι μια μεγάλη εταιρεία δηλητηριάζει το νερό της περιοχής.

‘Rosemary’s Baby’ (1968)

Μια ταινία που προκάλεσε σοκ όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά την δεκαετία του ’60. η Ρόζμαρι μένει έγκυος και ξεκινά μια περίοδος που, ενώ θα έπρεπε να είναι ήρεμη κι ευτυχισμένη, αποδεικνύεται εφιαλτική καθώς υποψιάζεται ότι ο άντρας της και οι γείτονές τους έχουν μυηθεί στο σατανισμό. Η Ρόζμαρι αρχίζει να νιώθει ανασφαλής και αρχίζει να αμφισβητεί τη λογική της. Η τελευταία σκηνή της ταινίας δείχνει πως η αγάπη της μητέρας μπορεί να είναι κάτι πολύ πιο διαφορετικό και μεγάλο απ’ ότι φανταζόμαστε.

 

Read More

And More