Αυτή η «συνταγή» θα σας φέρει κοντά. Aληθινά, ουσιαστικά κοντά #Valentine’sEdition

Αν έπαιζε μια φωνή από κάπου και με ρώταγε «Ταϋγέτη, τι είναι αγάπη;» θα απαντούσα εύκολα. Με σιγουριά. Χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Αγάπη είναι στιγμές. Μικρές, καθημερινές, στιγμές. Ένα χαμόγελο. Το πρώτο, εκείνο το αυθόρμητο, μόλις ανοίξεις τα μάτια σου. Ένα καυτό ποτήρι καφέ στο κρεβάτι. Ένα τραγούδι στο αυτοκίνητο, που σιγοτραγουδάτε παρέα. Μια βόλτα στη γειτονιά, με τα χέρια σφιχτά δεμένα. Ένα note κρυμμένο στην ατζέντα σου. Ένα τηλεφώνημα κατά τη διάρκεια της ημέρας για το «τι κάνεις, πώς πάει η μέρα σου». Ένα μήνυμα που σκάει στο κινητό σου και σου δίνει δύναμη και θάρρος να συνεχίσεις την ημέρα. Ένα σοκολατάκι που θα βρεις κρυμμένο στην τσάντα σου. Το χάδι που θα σε περιμένει μόλις γυρίσεις σπίτι από το γραφείο. Το αγαπημένο σου πιάτο στο τραπέζι της κουζίνας, έτοιμο να το απολαύσεις με ένα ποτήρι κρασί. Αγάπη είναι η φροντίδα. Αγάπη είναι ένα λαχταριστό τραπέζι, στρωμένο για δύο. Ένα αχνιστό πιάτο με ζυμαρικά Barilla. Αγάπη είναι το μαζί. Αυτά ναι, αυτά είναι αγάπη για εμένα. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barilla Greece (@barillagr)

Με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η Barilla θέλει να γιορτάσει την αγάπη στις πιο αγνές μορφές της. Να γιορτάσει όλες αυτές τις μικρές, ασήμαντες, μα τόσο σημαντικές στιγμές. Να γιορτάσει το μαζί. Και έτσι μας συστήνει τη νέα της καμπάνια. Το όνομα αυτής… Pasta Love! Αγάπη για τα ζυμαρικά, σε πιστή μετάφραση. Καθόλου τυχαίο το όνομα, αν σκεφτεί κανείς πως, σε μια παγκόσμια έρευνα που ανέθεσε η ίδια η Barilla στη YouGov, το 32% συμφωνεί ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της αγάπης και των ζυμαρικών, ενώ το 46% απάντησε πως η No1 συνταγή για την Ημέρα των Ερωτευμένων είναι η καρμπονάρα –θα συμφωνήσω εντελώς, απολύτως και βεβαίως. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι πως, στην ίδια έρευνα, το 47% δήλωσε πως εκδηλώνει την αγάπη του στον άνθρωπό του μέσω της μαγειρικής, ενώ το 67% πιστεύει πως αγάπη είναι να επιστρέφεις σπίτι σου μετά από μια τρελή ημέρα και να βρίσκεις το αγαπημένο σου φαγητό στο τραπέζι να σε περιμένει. Και όλα αυτά που έγραφα παραπάνω σχετικά με την αγάπη, τα έγραφα χωρίς να έχω διαβάσει ακόμα τα στοιχεία της έρευνας. 

Την ίδια στιγμή, αγάπη θα μπορούσε να είναι αυτή η λάμψη στο πρόσωπό μου μόλις έφτασε στο γραφείο μου ένα press kit με την υπογραφή της Barilla. Δεν είχα ιδέα για το εσωτερικό του. Ούτε καν φανταζόμουν. Μου αρκούσε, βέβαια, που ήξερα πως μέσα περιείχε προϊόντα Barilla, αλλά όσο προχώραγε το unboxing, το χαμόγελο πλάτειαζε ακόμα περισσότερο. Ήταν τα νέα limited edition ζυμαρικά Barilla Cuori. Ήταν ένα πακέτο –το χαρακτηριστικό, επιβλητικό μπλε κουτί της Barilla– γεμάτο ζυμαρικά σε σχήμα καρδιάς. Απίστευτο; Αγάπη είναι τα συγκεκριμένα ζυμαρικά.

Και εδώ έρχεται το disclaimer. Δεν είμαι ιδιαίτερη fan του Valentine’s Day. Θεωρώ πως ο έρωτας, η αγάπη, η στοργή γιορτάζονται κάθε ημέρα (ή έτσι θα έπρεπε τουλάχιστον), κάθε στιγμή, κάθε λεπτό. Η 14η Φεβρουαρίου είναι μια ημέρα σαν όλες τις άλλες για εμένα. Παρόλα αυτά, τα επετειακά ζυμαρικά by Barilla, Barilla Cuori, με έβαλαν στο τρυπάκι να ετοιμάσω ένα ρομαντικό δείπνο-έκπληξη για δύο αυτή την Τετάρτη. Την 14η του μήνα. Και, να σου πω την αλήθεια, το να φτιάξω μια λαχταριστή μακαρονάδα, την οποία θα απολαύσουμε οι δυο μας στο τραπεζάκι του σαλονιού, κουλουριασμένοι με τις κουβέρτες μας, τα κεριά μας, μια λίστα στο Spotify να παίζει κάπου στο βάθος, συζητώντας τα νέα της ημέρας, ανταλλάσσοντας σκέψεις, γέλια, προβληματισμούς, είναι το καλύτερο δώρο που μπορώ να σκεφτώ. Το δώρο που θα ήθελα να μου κάνουν. Είναι μια κίνηση φροντίδας. Ζεστασιάς. Τρυφερότητας.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barilla Greece (@barillagr)

Πώς θα τα φτιάξω; Δεν θα αγχωθώ. Η Barilla μου τα έχει κάνει όλα πολύ εύκολα. Μέσα στο site της εταιρείας με περιμένουν ένα σωρό λαχταριστές, πρωτότυπες συνταγές που φέρουν την υπογραφή των chefs της Barilla και θα βάλουν φωτιά στην έμπνευση και τη δημιουργικότητά μου και, τελικά, θα απογειώσουν το τραπέζι μου. Μέχρι και γλυκιά παρασκευή έχω βρει εκεί. Το πιστεύεις; Ζυμαρικά ως επιδόρπιο. Κι όμως! Βέβαια, η δική μου αγαπημένη συνταγή είναι εκείνη όπου τα Cuori παντρεύονται με παντζάρι, φοντί παρμεζάνας και σχοινόπρασο. Απλά θεϊκό. 

Σε έχω ψήσει; Δεν βλέπεις την ώρα να προμηθευτείς και εσύ τα Barilla Cuori και να δημιουργήσεις το πιο ρομαντικό δείπνο; Έλα, πες το! Δυστυχώς τα Barilla Cuori –μιας και είναι limited edition ζυμαρικά– δεν κυκλοφορούν στην αγορά. Παρόλα αυτά υπάρχει τρόπος να τα αποκτήσεις. Και αυτό γιατί η Barilla ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις, ενώνοντας τις δυνάμεις της με αγαπημένους μας Έλληνες celebrities, όπως η Μαρία Ηλιάκη, ο Ηλίας Γκότσης, ο Δημήτρης Μακαλιάς, η Frantalina, η Μυρτώ Κάζη και η Χαρά Κοντοχρήστου. Οπότε, συντονίσου στα social media accounts της Barilla και πού ξέρεις; Μπορεί να είσαι εσύ μία από τις τυχερές.

 

https://www.facebook.com/barilla_contest

https://www.instagram.com/barilla_contest