Αυτή η καμπάνια για την ιδιωτικότητα των παιδιών σίγουρα θα σε ταρακουνήσει

Η “επανάσταση” των social media και της συνδεσιμότητας όλου του κόσμου μέσω αυτών, εγείρει πολλά ερωτηματικά ανά διαστήματα, κυρίως σε κοινωνικό επίπεδο. Όταν, όμως, μπαίνουν στην εξίσωση τα παιδιά, τότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ πιο προβληματικά. Πολλές είναι οι φορές που οι Αρχές και τα αρμόδια τμήματα ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν προειδοποιήσει σχετικά με την ασφάλεια των social media και εφιστούν την προσοχή στις φωτογραφίες που μοιράζονται οι γονείς, στις οποίες εμφανίζονται τα παιδιά τους. Την ίδια στιγμή, πολλές καμπάνιες παγκοσμίως προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο και να τους ενημερώσουν για τους κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά στο διαδίκτυο. Πλέον, όμως, μία νέα πρωτοβουλία έρχεται να “ταράξει” τα νερά και προέρχεται από τον αμερικανικό οργανισμό Child Rescue Coalition που μάχεται για τα δικαιώματα των παιδιών!

Η νέα καμπάνια του οργανισμού συσπειρώνεται γύρω από το κίνημα Kids for Privacy και στόχο έχει να προστατεύσει την ιδιωτικότητα των παιδιών στα social media, όταν εκείνα δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν τον εαυτό τους εξαιτίας της ηλικίας τους. Το βίντεο που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό περνά ένα δυνατό μήνυμα, προτρέποντας τους γονείς να προσέχουν τις φωτογραφίες που “ανεβάζουν” στους λογαριασμούς που διατηρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν αυτές απεικονίζουν τα παιδιά τους.

Όπως περιγράφεται με παιδική φωνή στο voice over του βίντεο που προβάλλεται για την ευαισθητοποίηση απέναντι στην παρουσία των παιδιών στα social media: “Όταν οι γονείς μας ποστάρουν αυτές τις φωτογραφίες, μπορεί να νομίζουν ότι είναι χαριτωμένο, αλλά ποτέ δεν σκέφτονται πως μας εκθέτουν υπερβολικά, καθιστώντας μας ευάλωτα σε παιδόφιλους και σεξουαλικούς παραβάτες. Ήρθε η ώρα οι γονείς να το διπλοσκεφτούν πριν ‘ανεβάσουν’ φωτογραφία. Ας κάνουμε κατάληψη σε όλα τα hashtags που εκθέτουν τα παιδιά, χρησιμοποιώντας ζωγραφιές που υπερασπίζονται το δικαίωμά μας στη διαδικτυακή ιδιωτικότητα. Φτιάξε τη δική σου ζωγραφιά με το σύνθημα ‘Ιδιωτικότητα, παρακαλώ’ και μοιράσου τη φωτογραφία, χρησιμοποιώντας ένα από τα hashtags που εκθέτουν τα παιδιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (#pottytraining, #bathtime, #nakedkids). Γίνε και εσύ μέρος του κινήματος ‘Παιδιά για την ιδιωτικότητα’. Όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο”.

ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Read More

And More