Black Friday! Τα all-time classic παιχνίδια που μπορείς να πάρεις στο παιδί σου

Τι είναι αυτή την Παρασκευή; Έλα, που δε ξέρεις… Μα, φυσικά, η Black Friday. Ναι, η πιο εμπορική Παρασκευή του χρόνου. Η Παρασκευή που μας φέρνει πιο κοντά στις… αγορές, αλλά και στα αγαπημένα (μου) Χριστούγεννα. Ας είμαστε, όμως, λιγάκι ειλικρινείς: Οι πιθανότητες να ψωνίσεις κάτι μεθαύριο είναι ιδιαίτερα αυξημένες, αφού, ακόμα και εσύ που δηλώνεις τρελά “κατά” της ημέρας αυτής, θα δελεαστείς από τις φετινές προσφορές.

Όμως, μήπως, φέτος, εκτός από σένα, να κάνεις τις αγορές και για το παιδάκι σου; Άλλωστε, είναι η καλύτερη αφορμή για να κάνεις τις Χριστουγεννιάτικες σου αγορές και να του χαρίσεις το δώρο που τόσο καιρό σου ζητάει. Και, τι αγαπούν πολύ τα παιδιά; Μα, φυσικά, τα παιχνίδια.

 

Ποιες είναι, λοιπόν, οι καλύτερες (και all-time classic) επιλογές που θα κάνουν το παιδάκι σου να χαρεί πολύ;

 

– Τουβλάκια. Δε θα βαρεθεί ποτέ να χτίζει τα δικά του παλάτια και τους πύργους του. Γεμάτα από χρώματα, άρα και συναισθήματα, κάθε τουβλάκι το γεμίζει με χαρά και ικανοποίηση. Α, είναι και πολύ οικονομικά και (ευτυχώς) χαλάνε πολύ δύσκολα.

– Μπάλες. Αν έχεις αγοράκι, προτίμησε μία μπάλα ποδοσφαίρου ή του αγαπημένου του αθλήματος. Αν, πάλι, έχεις, κοριτσάκι προτίμησε χρωματιστά μικρά μπαλάκια. Θα το βοηθήσει να αναπτύξει τις κινητικές του ικανότητες και θα το “γεμίσει” με αυτοπεποίθηση.

– Πλαστελίνη ή αλλιώς το καλύτερο παιχνίδι για παιδιά κάτω του ενός. Από τη στιγμή που θα τη γνωρίσει, δε θα θέλει να την αποχωριστεί. Με αυτή μπορεί να παίξει για ώρες και να πλάσει ό,τι επιθυμεί. Θα αναπτύξει τη δημιουργικότητα του. Να είσαι σίγουρη για αυτό.

– Παιδικές κούκλες. Προτίμησε εκείνες που έχουν ήρωες από την αγαπημένη του ταινία. Θα τις λατρέψει και (επιτέλους) θα “πάρει” για λίγο τα μάτια από τις ηλεκτρονικές συσκευές.

– Αρκουδάκι. Αν δεν έχει πει ακόμα τις πρώτες του λέξεις, είναι το πιο κατάλληλο δώρο. Θα το χαϊδέψει, θα το αγκαλιάσει, θα του μιλήσει, θα κοιμηθεί μαζί του. Και το καλύτερο; Θα γίνει η συντροφιά του, τις στιγμές που εσύ και ο μπαμπάς θα λείπετε από το σπίτι.

– Κύβος του Ρούμπικ. Θα “ακονίσει” τη σκέψη του και θα το κάνει να προβληματιστεί. Εξάλλου, το γεγονός ότι παραμένει το πρώτο παιχνίδι σε πωλήσεις ακόμα και σήμερα (που η εποχή είναι ψηφιακή) αρκεί.

– Επιτραπέζια. Η πληθώρα που θα βρεις σήμερα απλά δε συγκρίνεται. Πολλά είδη, πολλές περιπέτειες και ακόμα περισσότεροι ήρωες και δοκιμασίες.

– Σκάκι. Αν και αρκετοί το εντάσσουν στην κατηγορία με τα επιτραπέζια, το σκάκι είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Πέρα από τον ελεύθερο χρόνο του, που θα το περάσει δημιουργικά, θα αναπτύξει τη μνήμη, τη σκέψη και θα βελτιώσει ριζικά τη συγκέντρωση του. Για αυτό, αν φέτος το Σεπτέμβριο πήγε στο Δημοτικό, χάρισε του το χωρίς δεύτερη σκέψη.

Read More

And More