Διακοσμώντας το παιδικό δωμάτιο

Το παιδί σας είναι ξεχωριστό. Γιατί όχι και το δωμάτιο του;

Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου και φτιάξε ένα πρωτότυπο δωμάτιο, με γνώμονα την αισθητική σου, την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα του παιδιού.
Επιλέγοντας το χρώμα…
Το χρώμα που θα επικρατήσει στο παιδικό δωμάτιο είναι καθοριστικό για την υπόλοιπη διακόσμησή του και συνήθως υπαγορεύεται από το φύλο του παιδιού.
Το παραδοσιακό γαλάζιο για τα αγοράκια και το ροζ για τα κοριτσάκια είναι οι πιο δημοφιλείς και συνηθισμένες επιλογές. Ωστόσο, μπορείς να τολμήσεις και να ξεφύγεις από την πεπατημένη.
Μπορείτε να επιλέξετε απαλά και χαρούμενα χρώματα για το δωμάτιο του μωρού που θα το ηρεμούν, ενώ πινελιές από τα βασικά χρώματα θα δίνουν παράλληλα ζωντάνια στο χώρο. Το μονόχρωμο είναι συνήθως βαρετό οπότε μπορείτε να κάνετε ένα συνδυασμό χρωμάτων για το βάψιμο των τοίχων.
Το πράσινο και το γαλάζιο προσφέρουν χαλάρωση, το κίτρινο “φωτίζει”, το πορτοκαλί βοηθά στη διανοητική ανάπτυξη του βρέφους, ενώ το ροζ και το λιλά δημιουργούν ήρεμη ατμόσφαιρα.
Τα χρώματα θα πρέπει να φέρουν απαραίτητα το διακριτικό οικολογικό σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πιστοποιεί ότι δεν περιέχουν τοξικές ουσίες και ότι είναι φιλικά προς το περιβάλλον.
Θεματικό δωμάτιο; Τόλμησε το!
Ένα θεματικό δωμάτιο μπορεί να δώσει ένα ιδιαίτερο ύφος στο δωμάτιο του παιδιού, αντανακλώντας στοιχεία της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του. Μπορεί να εμπνεύσει το παιδί, να διεγείρει τη φαντασία του ή απλώς να του δημιουργήσει καλή διάθεση.
Ζώα της ζούγκλας, βυθός, πεταλούδες, νεράιδες, κάστρα, πειρατές, δεινόσαυροι και τόσα άλλα είναι κάποιες μόνο από τις επιλογές που έχετε όσον αφορά στην επιλογή του θέματος.
Ξεκινήστε επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο θέμα, ανάλογα με την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας.
Πριν αποφασίσετε το θέμα λάβετε υπόψιν σας:
– την ηλικία και το φύλο του παιδιού.
– τα ενδιαφέροντά και το χαρακτήρα του. Αν το παιδί είναι πιο μεγάλο σε ηλικία, καλό είναι να συζητήσετε μαζί του λαμβάνοντας υπόψη τις προτιμήσεις του.
– το ύψος του. Τα διακοσμητικά στοιχεία πρέπει να είναι στο ύψος των ματιών του παιδιού.
– την τεχνοτροπία. Τοιχογραφία, ταπετσαρία, αυτοκόλλητα τοίχου, υφάσματα, φωτιστικά, κάδρα ή αφίσες που θα ταιριάζουν με το θέμα σας
Τι να προσέξετε:
Μείνετε πιστοί στο βασικό χρώμα ή στο συνδυασμό χρωμάτων που έχετε επιλέξει για το δωμάτιο. Τα πολλά χρώματα ενδεχομένως να φέρουν ένα κακόγουστο αποτέλεσμα.
Περιορίσετε το θέμα σε ένα μέρος του χώρου γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να “πήξει” το δωμάτιο και το αποτέλεσμα να είναι απογοητευτικό. Γενικότερα, αποφύγετε τις υπερβολές. Δεν υπάρχει λόγος να αγοράζετε οτιδήποτε σχετικό με το θέμα σας.

Read More

And More