Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος συμμετέχει στους εορτασμούς για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με δωρεάν προβολές στη “Θόλο” Εικονικής Πραγματικότητας.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων που έχει καθιερωθεί από το ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων) να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος καλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους του να παρακολουθήσουν από κοντά τη νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Το Κέντρο Πολιτισμού και Μουσείο Ελληνικός Κόσμος συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό με τη νέα παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού “Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας”, μία διαδραστική προβολή για το μνημείο- σύμβολο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βήμα προς βήμα τις διάφορες φάσεις κατασκευής του μνημείου και σημαντικά ιστορικά, κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία της ζωής του Βυζαντίου. Ως αφετηρία της περιήγησης έχει επιλεχθεί η εξέλιξη της Αγίας Σοφίας από την ιουστινιάνεια περίοδο (6ος αιώνας). Ουσιαστικά, χρησιμοποιείται το αρχιτεκτονικό μοντέλο του τέλους του 6ου αιώνα. Ταυτόχρονα, ανασυστάθηκε το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού διακόσμου κατά την κομνήνεια περίοδο (11ος- 12ος αιώνας), όπως αυτός σωζόταν και αποκαλύφθηκε από την έρευνα μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα.

Οι δωρεάν προβολές στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 20 Μαΐου, ώρες 12:00 & 15:00.

Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
Πειραιώς 254

Read More

And More