Εγκυμοσύνη: 9 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν γεννήσεις

Η εγκυμοσύνη είναι μια από τις πιο ξεχωριστές περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας. Κουβαλάς μέσα σου έναν άλλο άνθρωπο και είσαι υπεύθυνη γι’ αυτόν. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να παραμελήσεις την ευεξία σου. Υπάρχουν μερικές μικρές πολυτέλειες που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου, πριν έρθει στον κόσμο το μωρό σου και αφιερωθείς ολοκληρωτικά σε αυτό, για τους πρώτους μήνες τουλάχιστον. Εκτός από αυτές τις μικρές πολυτέλειες όμως, υπάρχουν και πιο πρακτικά πράγματα που πρέπει να έχεις αποφασίσει και κανονίσει πριν έρθει το μωρό.

1. Κάτσε κάτω από τα σκεπάσματα

Φάε πρωινό στο κρεβάτι και βάλε να δεις την αγαπημένη σου σειρά (δες όσα επεισόδια και σεζόν θες). Πέρνα χρόνο με τον σύντροφό σου και απόλαυσε αυτές τις στιγμές που είστε οι δυο σας.

2. Κάνε ένα μανικιούρ-πεντικιούρ πάρτι

Κλείσε δυο τεχνίτριες νυχιών, κάλεσε και μερικές φίλες σου και απολαύστε όλες μαζί αυτήν την περιποίηση.

3. Βγες βόλτα με τη μαμά σου

Όταν το μωρό γεννηθεί, θα θες να φεύγεις κατευθείαν από το σπίτι με το που έρθει η μαμά σου, αφού στην ουσία είναι μια δωρεάν νταντά. Μπορείς να την ευχαριστήσεις όμως, εκ των προτέρων για την βοήθεια που θα σου προσφέρει, πηγαίνοντάς την για ένα ωραίο δείπνο ή μια βόλτα στην πόλη. Αυτή θα είναι και μια ιδανική ευκαιρία να συζητήσετε και να σου μεταδώσει όλη την σοφία που έχει αποκομίσει από την εμπειρία της ως μητέρα.

4. Πήγαινε ένα ταξίδι

Η εγκυμοσύνη μπορεί να μην είναι η κατάλληλη εποχή για να πας εξωτικές διακοπές στο Μπαλί, αλλά ένα Σαββατοκύριακο σε μια κοντινή πόλη, είναι ιδανική επιλογή για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και να περάσεις χρόνο με τον σύντροφό σου.

5 .Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου

Γιατί να περιμένεις από τον σύντροφό σου να σου πάρει δώρο τοκετού, όταν μπορείς να πας στο αγαπημένο σου κατάστημα παπουτσιών και να πάρεις εκείνο το ζευγάρι γόβες που έχεις βάλει στο μάτι εδώ και μήνες; Δεν πειράζει που δεν θα τις φορέσεις αμέσως. Θα είναι στην ντουλάπα σου να σε περιμένουν να τις αποθεώσεις μετά την γέννα.

6. Κάνε sleepover με τις φίλες σου

Κάλεσε τις κολλητές σου να μείνουν σπίτι σου ένα βράδυ, δείτε ταινίες, φάτε ποπ κορν και συζητήστε μέχρι το πρωί.

7. Γράψε ένα αστείο γράμμα στο μωρό σου

Κράτα ένα μίνι ημερολόγιο των όσων περιέργων σου συμβαίνουν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Βάλε όλες σου τις σημειώσεις σε έναν φάκελο και ταχυδρόμησέ το στο παιδί σου όταν γίνει 10. Πίστεψέ με θα το βρει πολύ αστείο.

8. “Πρέπει να θηλάσω;”

Ο θηλασμός είναι αποκλειστικά δική σου υπόθεση, αλλά το να έχεις έναν υποστηρικτικό σύζυγο είναι κάτι το πολύ σημαντικό. Αν αποφασίσεις τελικά να θηλάσεις συζητήστε για το ποιοι είναι οι στόχοι σου και το τι θα κάνεις σε περίπτωση που αντιμετωπίσεις δυσκολίες. Πες του ποιες προσδοκίες έχεις από εκείνον. Θες να ταΐζει το μωρό με μπιμπερό το βράδυ για να μπορείς να κοιμάσαι και να ξεκουράζεσαι;

9. “Τί είδους βοήθεια θα χρειαστώ;”

Οι φίλοι και η οικογένειά σου θα θέλουν ευχαρίστως να σε βοηθήσουν, αλλά αν εσύ δεν αισθάνεσαι άνετα με το να έχεις τόσο κόσμο στο σπίτι, ειδικά τον πρώτο καιρό, πρέπει να το πεις. Εκείνοι που σε αγαπούν θα καταλάβουν τις προθέσεις σου και δεν θα ανησυχήσουν, αφού σίγουρα θα προκύψουν πολλές περιπτώσεις στο μέλλον όπου θα χρειαστείς την βοήθειά τους και εκείνοι θα περάσουν χρόνο με το μωρό.

Read More

And More