Σνακ στην εγκυμοσύνη: 5 υγιεινές προτάσεις!

Γνωρίζεις ήδη πως η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Στην υγεία, στη διάθεση, στα πάντα. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την εγκυμοσύνη. Είναι μια ξεχωριστή περίοδος, με αρκετές ιδιαιτερότητες ομολογουμένως και η σωστή διατροφή αποδεικνύεται ένας πολύτιμος σύμμαχος.

Φυσικά, και έχεις έντονη την επιθυμία για γλυκό ή για αλμυρό. Καλό είναι λοιπόν να κάνεις και σωστές επιλογές που θα εφοδιάσουν τον οργανισμό σου με θρεπτικά συστατικά, χωρίς φυσικά να στερούνται γεύσης. Νομίζω τα παρακάτω σνακ θα σε καλύψουν…

Μπανάνα με Φυστικοβούτυρο. Το κάλιο που βρίσκεται στο σώμα της μπανάνα φροντίζει το σώμα, με το μαγνήσιο να προσέχει λίγο παραπάνω τους μύες και τα κόκκαλα σου. Το πάντρεμα του με το φυστικοβούτυρο θα δώσει γεύση στο σνακ σου, χρώμα στο πιάτο και μία υγιεινή λύση στις λιγούρες, ειδικά του τελευταίου τριμήνου. Άσε που το φυστικοβούτυρο θα σου προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια, για να ολοκληρώσεις το δωμάτιο του μωρού σου!

Λιωμένα μήλα με κανέλα. Η γεύση του συγκεκριμένου γλυκού θα σου θυμίσει πεντανόστιμη μηλόπιτα. Μόνο στη γεύση. Γιατί, οι θερμίδες είναι απειροελάχιστες. Ξεκινάς, πλένοντας και ξεφλουδίζοντας τα μήλα. Στην συνέχεια, τα μεταφέρεις σε ένα μπολ και από πάνω τρίβεις λίγη κανέλα ή βανίλια. Το μεταφέρεις στο φούρνο μικροκυμάτων για τρία λεπτάκια και το γλυκό σου είναι έτοιμο.

Τσιπς γλυκοπατάτας. Αν είσαι φανατική αυτής της στήλης, τότε ήδη θα έχεις διαβάσει για τα ευεργετικά οφέλη του συγκεκριμένου λαχανικού εποχής. Και σε σένα και στο μωρό σου. Μιας και πλέον οι μέρες μάς βρίσκουν στο σπίτι και άρα τρώμε λίγο πιο συχνά, καταλαβαίνεις ότι μία πιο υγιεινή εκδοχή των αγαπημένων τσιπς είναι αυτό που χρειάζεσαι περισσότερο. Άσε που η γλυκοπατάτα θα δώσει τα οφέλη της και στο μωράκι στην κοιλιά σου.

Αβγά με κρακεράκια. Ετοιμάζεις τα αβγά σου σε κατσαρόλα ή τον ατμό και τα προσθέτεις πάνω σε ένα τραγανό κράκερ ή μία φρυγανιά. Με τον συνδυασμό αυτό, καλύπτεις τις αυξημένες σου ανάγκες σε Βιταμίνη Α και ικανοποιείς ταυτόχρονα τον ουρανίσκο σου.

Αβοκάντο τοστ. Η βουτυρώδης υφή του έγινε λατρεία! Άσε που θα σου προσφέρει τα καλά λιπαρά που χρειάζεσαι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Καθαρίζεις το αβοκάντο, λιώνεις τη σάρκα του με ένα απλό πιρούνι, προσθέτεις λίγο λεμόνι ή σκόρδο και το αλείφεις σε δύο φέτες ψωμί. Yummy!

And More