Είσαι έγκυος; Τότε, πρέπει να δοκιμάσεις αυτά τα 10 Superfoods!

H διατροφή είναι το α και το ω για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Και όχι μόνο στην περίπτωση που θες να αδυνατίσεις. Ένα πλήρες διατροφικό πρόγραμμα σου προσφέρει βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες. Ουσίες θρεπτικές, οι οποίες σε καθιστούν υγιή και σου παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια, προκειμένου να ανταπεξέλθεις στους αναρίθμητους κοινωνικούς ρόλους που αναλαμβάνεις.

Άλλωστε, δε θέλω να ξεχνάς ότι είμαστε ό,τι τρώμε. Με ό,τι συνεπάγεται η ρήση αυτή. Επίσης, ο ρόλος της διατροφής γίνεται ακόμα πιο κομβικός, όταν το καμπανάκι της μητρότητας σου χτυπά την πόρτα. Αλήθεια, εσύ γνωρίζεις τι πρέπει να τρως, κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης; Επειδή, όμως, για κάτι τέτοιο χρειάζεται να ζητήσεις τις συμβουλές ενός γιατρού, εμείς σου έχουμε κάτι πιο απλό. Ρωτήσαμε, ψάξαμε, μάθαμε και τώρα σου παρουσιάζουμε τα 10 superfoods που θα βοηθήσουν και εσένα και το μωράκι σου, τους 9 μήνες της κύησης.

Σπανάκι. Πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνη Α, βιταμίνη C και σίδηρο, η πιο χαρακτηριστική πράσινη τροφή αποτελεί το διατροφικό must τόσο για εσένα όσο και για το μωράκι σου. Τα υψηλά ποσοστά σιδήρου, που περιέχει, αποτελούν το κλειδί για να τα επιλέξεις. Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η αναιμία είναι μία ασθένεια, η οποία γεννάται στο παιδί πριν ακόμα βγει από την κοιλιά της μαμάς του. Παράλληλα, το σπανάκι θα βοηθήσει την κυκλοφορία του αίματος από τη μαμά στο μωρό.

Καρότο. Από το πράσινο στο πορτοκαλί. Το αγαπημένο snack του Bugs Bunny είναι γεμάτο από Βιταμίνη Α, η οποία αποτελεί τη σημαντικότερη βιταμίνη που χρειάζεται μία έγκυος, αφού βοηθάει στην ανάπτυξη του δέρματος, των δοντιών και των ματιών του μωρού που βρίσκεται στην κοιλιά σου.

Μπανάνα. Όπως κατάλαβες, τα superfoods είναι πολύχρωμα. Οι ουσίες που περιέχει το κίτρινο φρούτο θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τις ζαλάδες που προκαλεί η εγκυμοσύνη, καθώς θα σταθεροποιήσουν το στομάχι σου, βελτιώνοντας τη λειτουργία του.

Αμύγδαλα. Πριν την εγκυμοσύνη ήταν το αγαπημένο σου snack. Μήπως να το κρατήσεις και τους μήνες της κύησης; Τα αμύγδαλα αποτελούν εξαιρετική πηγή ασβεστίου και μαγνησίου. Όμως, το super στο συγκεκριμένο food βρίσκεται στα λιπαρά ω3 που περιέχει η μικροσκοπική αυτή τροφή. Ο, ω3, τύπος λιπαρών διευκολύνει την ανάπτυξη του μωρού σου.

Ποπ – κορν. Μπορεί να έχει τη φήμη του λιπαρού snack, όμως για σένα είναι τροφή ταμάμ. Αν και το βούτυρο και το αλάτι μόνο καλό δεν κάνουν, εσύ προτίμησε να δεις την αγαπημένη σου ταινία με συνοδεία ποπ-κορν, αφού η βιταμίνη Ε που περιέχει, θα σε βοηθήσει. Δεν τη βρίσκεις και εύκολα (για να είμαστε ειλικρινείς). Κακώς, αφού η βιταμίνη Ε θα θωρακίσει τα κύτταρα του μωρού, εξασφαλίζοντας σε εσένα καλύτερη άμυνα απέναντι σε ασθένειες. Και δεν τις θες καθόλου τη δεδομένη στιγμή.

Μπρόκολο. Αν και οι περισσότεροι δεν δηλώνουν τρελοί fans του, το μπρόκολο, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι ότι το σπανάκι για τον Ποπάι. Τόσο θρεπτικό. Και το top συνοδευτικό για οποιοδήποτε κυρίως.

Αυγό. Αν θες ο εγκέφαλος του να αναπτυχθεί σωστά και γρήγορα, τότε ένα αβγό την ημέρα την κουταμάρα θα κάνει πέρα. Προτίμησε το τις πρωινές ώρες (για να μπορείς να κάψεις τις θερμίδες μέσα στην ημέρα). Είναι και εξαιρετική πηγή ω3 λιπαρών. Δεν ξέρω αν το αβγό έκανε την κότα, πάντως το μωράκι σου μια χαρά έξυπνο θα το κάνει.

Γιαούρτι. Η καλύτερη τροφή για να καθαρίσει το έντερο σου (και τον οργανισμό σου) από βλαβερές ουσίες και βακτήρια. Τα τελευταία δε θες να κυκλοφορούν στο αίμα σου γενικά, πόσω μάλλον ειδικά.

Θαλασσινό Αλάτι. Ωμό δε θα το καταναλώσεις. Αυτό είναι δεδομένο. Οπότε, άγχος δε θέλω. Ο λόγος που πρέπει να το προτιμήσεις σε σύγκριση με το απλά αλάτι είναι η τεράστια ποσότητα ιωδίου που περιέχει. Λίγο στο κοτόπουλο, λίγο στη σαλάτα και είσαι έτοιμη.

Κρέας. Last but not least, το κρέας αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Και ένα ελαφρύ γεύμα, για σένα που δε θες να είσαι άλλος άνθρωπος τον 9ο μήνα.

Με έναν πόνο!

Read More

And More