Επικίνδυνα τα αντιβιοτικά στα κρέατα για το παιδί!

Ήξερες πόσο επικίνδυνα είναι τα αντιβιοτικά στα κρέατα όσον αφορά στην υγεία του παιδιού σου και τι μπορούν να προκαλέσουν στο παιδί σου;

Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης γράφει για όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις και τι πρέπει να προσέξεις…
Διαρκής απειλή για την υγεία μας αποτελεί η παρουσία αντιβιοτικών και στα ελληνικά κρέατα: μοσχάρια, γουρούνια, κοτόπουλα και άλλα, όπως προέκυψε από μεγάλη έρευνα που έκανε το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Ενώ θα έπρεπε να χορηγούνται αντιβιοτικά για να θεραπευτούν μόνο τα άρρωστα ζώα, οι κτηνοτρόφοι και οι κτηνοτροφικές μονάδες ταΐζουν όλα τα ζώα ανεξαρτήτως, ακόμα και τα υγιή με αντιβιοτικές χημικές ουσίες προκειμένου να μην αρρωστήσουν.
Τι ασθένειες προκαλεί αυτό στα βρέφη και στα παιδιά;
Οι παρακάτω ασθένειες αφορούν και τα βρέφη που θηλάζουν αφού σίγουρα τα αντιβιοτικά περνούν από το μητρικό γάλα.
Διάφορες μολυσματικές ασθένειες
Επειδή τα αντιβιοτικά στα ζώα σκοτώνουν κάποια συγκεκριμένα μικρόβια βρίσκουν την ευκαιρία κάποια άλλα μικρόβια να πολλαπλασιαστούν και έτσι να φτάνει στο πιάτο των παιδιών μεγάλο φορτίο μικροβίων όπως: σαλμονέλα, κολοβακτηρίδιο και άλλα.
Αυτά μπορεί να προκαλέσουν: πυρετό, εμετό, διάρροια, πόνο στην κοιλιά, αιματηρές κενώσεις και πολλές φορές να χρειαστεί νοσοκομειακή θεραπεία.

-Η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών προκαλεί ανθεκτικότητα στα μικρόβια με αποτέλεσμα όταν τελικά χορηγηθεί το αντιβιοτικό στο παιδί να μην υπάρχει ανταπόκριση στην θεραπεία.

Αλλεργικές αντιδράσεις
Παρατηρείται σε βρέφη και παιδιά να εμφανίζουν ανεξήγητες αλλεργίες ελαφριές αλλά και αναφυλαχτικό σοκ οι οποίες οφείλονται στα διάφορα αντιβιοτικά.

-Επειδή διαταράσσετε η φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου από την παρουσία αντιβιοτικών ουσιών μπορεί ένα βρέφος που θηλάζει ή ένα παιδί, να εμφανίσει μυκητίαση στο στόμα, στον πρωκτό ή στα γεννητικά όργανα.

-Η παρουσία ορισμένων αντιβιοτικών όπως οι τερτακικλίνες προκαλούν χρώση και καταστροφή των δοντιών.

Διαταράσσετε η αξιοπιστία των μικροβιολογικών καλλιεργειών ούρων, αίματος, κοπράνων, πύου με αποτέλεσμα να μην παίρνουμε τις σωστές μικροβιολογικές απαντήσεις και να μην γίνεται σωστή θεραπεία.

Το πρόβλημα των αντιβιοτικών στα κρέατα δεν αφορά μόνο τα ελληνικά κρέατα, αλλά την τελευταία 10ετία, αποτελεί πρόβλημα και άλλων χωρών της Ευρώπης και ΗΠΑ.

Read More

And More