Επιστροφή στην πόλη: Ιδέες για να παρατείνεις το καλοκαίρι στα μάτια του μικρού σου

Και ξαφνικά βρίσκεσαι στο σπίτι! Ξανά. Εσύ και το μικρό σου. Γιατί, όσο απολαυστικές και αν είναι οι διακοπές, γνωρίζεις ότι δεν διαρκούν και τόσο πολύ. Πριν, όμως, το παιδί σου αρχίσει να σκέφτεται την επιστροφή στο σχολείο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις και να παρατείνεις τις διακοπές του μικρού σου. Για πάρε ιδέες, πριν τα βάψεις… μαύρα!

Πού έχεις το ποδήλατο; 
Γιατί αν το έφερες από το εξοχικό, τότε ετοιμάσου εσύ και το μικρό σου να τραγουδήσετε “είχα το όνειρο μου, το ποδήλατο μου”. Ένα πάρκο ή δασάκι είναι ό,τι πρέπει για να ορμίσετε με τα ποδηλατάκια σας και να μάθουν τα μικρά να οδηγούν το πρώτο όχημά τους! Άσε που ο Περίπατος έχει μετατρέψει το Κέντρο της Αθήνας στον πιο ιδανικό χώρο για αυτή τη διασκεδαστική ασχολία.

Μήπως να πάρεις φουσκωτή πισίνα; 
Το καλοκαίρι στη χώρα μας δεν τελειώνει τέλη Αυγούστου. Το ξέρεις. Το βιώνεις. Ετοιμάσου, λοιπόν, να το απολαύσεις και τον Σεπτέμβριο. Τα απογεύματα εκείνα που εσύ θα έχεις μόλις γυρίσει από τη δουλειά σου και το μικρό σου δεν θα αισθάνεται ότι οι ασκήσεις του σχολείου τον πιέζουν. Bloom στη χαλάρωση και στην καλοκαιρινή ανάσα δροσιάς που και οικονομική είναι και στο μπαλκόνι σου βρίσκεται.

Συντριβάνι αγαπημένο! 
Βρίσκεται σε πολλά σημεία της πόλης και στόχο του έχει να δροσίσει τις βόλτες με το μικρό σου. Αν έχει και νεροπίστολο στο χέρι, φρόντισε εσύ να έχεις μαζί σου μία αλλαξιά ρούχα, ώστε να γυρίσετε στο σπίτι, όπως αναχωρήσατε: στεγνοί.

Παιχνίδι με το (στο) πράσινο…
Μπορεί να μην συγκρίνεται με τη βλάστηση και τις δασικές εκτάσεις που συναντήσατε στις διακοπές σας, αλλά ευτυχώς η πόλη έχει τα πάρκα της και τους κήπους της, που σας περιμένουν οικογενειακώς, για να χαλαρώσετε, να παίξετε και να απολαύσετε το πικ – νικ σας με ασφάλεια και σε αποστάσεις.

Καλοκαιρινό φαγητά για μία ζωή
Εκείνα που σε μεταφέρουν νοητά στην αγαπημένη σου ταβέρνα, στο στέκι που θα προτιμούσες να βρίσκεσαι τώρα. Άσε που τα γεμιστά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των παιδιών!

Never Without Music! 
Θυμάσαι εκείνο το τραγούδι που το παιδάκι σου άκουγε από το μεγάφωνο και χόρευε πάνω στην άμμο; Κράτησε το και στην πόλη! Έτσι, το μικρό σου θα παραμείνει happy, διατηρώντας τις καλοκαιρινές του αναμνήσεις, όσο συλλέγει καινούργιες.

Θερινό σινεμά για πάντα…
Ξέρεις πόσο λατρεύουν τα παιδιά σου να βλέπουν τις αγαπημένες τους ταινίες κινουμένων σχεδίων και υπερηρώων! Πέρα από την κλασική σου επίσκεψη σε θερινό κινηματογράφο για ταινίες κάτω από το φως του φεγγαριού, τι θα έλεγες να αποκτήσεις ένα μεγάλο πανί, να το κρεμάσεις στον τοίχο του σαλονιού και να πατήσεις Play μαζί με το μικρό σου στις περιπέτειες των αγαπημένων του ηρώων;

Read More

And More