Έβερεστ: Μια συγκλονιστική ταινία στο Πλανητάριο!

Άλλη μια συγκλονιστική ταινία θόλου περιμένει το κοινό στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο! Πρόκειται για την ταινία “Έβερεστ”, η οποία έσπασε κάθε ρεκόρ εισιτηρίων σε όσες χώρες έχει προβληθεί. Με τις μοναδικές εικόνες από το πιο ψηλό βουνό του κόσμου, την υποβλητική αίσθηση του να παρακολουθεί κανείς ταινία σε έναν θόλο αλλά και την προσεγμένη παραγωγή, η ταινία “Έβερεστ” θα σας… κατακτήσει!

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, λοιπόν, προσκαλεί τους φίλους του να «κατακτήσουν» την στέγη του κόσμου παρέα με την πρώτη αποστολή που πέτυχε να καταγράψει βήμα προς βήμα σε ταινία θόλου ΙΜΑΧ την προσπάθεια αυτή!


Το «Έβερεστ» είναι μια εμπνευσμένη παραγωγή που παρακολουθεί την δραματική, αλλά και αληθινή ιστορία κατάκτησης της «στέγης του κόσμου», σε ύψος 8.848 μέτρων, λίγες μόνο ημέρες μετά τη περιβόητη τραγωδία του 1996, όταν 8 ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους στην ίδια προσπάθεια. Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα στην προσπάθεια κατάκτησης της υψηλότερης κορυφής της Γης από τον άνθρωπο, καταγράφοντας τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι ορειβάτες στην πορεία τους προς την κορυφή, καθώς και τις δυσκολίες και τις καταπονήσεις (σωματικές και ψυχικές), με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι.

Πρόκειται για μια εξαιρετική ταινία, που έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και διακρίσεις κι έχει πετύχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις εισιτηρίων όλων των εποχών στις ταινίες ΙΜΑΧ. Και αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού πετυχαίνει να μας μεταφέρει συγκλονιστικές εικόνες από το παγωμένο, όσο και εντυπωσιακό βουνό και ταυτόχρονα να αναφερθεί στις σωματικές και διανοητικές ικανότητες ενός ορειβάτη, ενώ αποδεικνύει πως το πνεύμα της αποφασιστικότητας, της αισιοδοξίας και της συντροφικότητας μπορεί να οδηγήσει σε θαυμαστά επιτεύγματα.


Πρόκειται για μια ιδιαίτερα προσεγμένη παραγωγή, που φέρει την υπογραφή της McGillivray Freeman Films, ενώ την μουσική της υπογράφει το διάσημο «σκαθάρι» George Harrison. Την σκηνοθεσία της μεταγλώττισης στα Ελληνικά έκανε η Μαρία Ζερβού, ενώ με τις φωνές τους ντύνουν την ταινία στα Ελληνικά οι ηθοποιοί Στέλιος Μάινας, Θανάσης Κουρλαμπάς, Χρήστος Θάνος, Τζίνη Παπαδοπούλου και Γιάννης Στεφόπουλος.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος και φιλικός σε άτομα με κινητική αναπηρία.
H ταινία προτείνεται για ενήλικες και παιδιά Γυμνασίου και άνω.
Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο: Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο, είσοδος από Πεντέλης 11.

Read More

And More