Γιορτή της Μητέρας: 10 ταινίες που πρέπει να δεις με τη μαμά ή την κόρη σου

Η Ημέρα της Μητέρας είναι ξανά εδώ και όλοι ψάχνουν τρόπους να γιορτάσουν της μητέρες όλου του κόσμου. Αυτό σημαίνει πως σε λίγες ημέρες (Κυριακή 13 Μαΐου) θα γιορτάζεις και εσύ. Κι αν σου φαίνεται πως είναι μια κακόγουστη γιορτή, που δεν αφορά κανέναν, τότε να σου θυμίσω πως πρόκειται για μία Παγκόσμια Ημέρα, στη διάρκεια της οποίας τιμάται ο ρόλος της μητέρας. Είναι ένας εορτασμός της “κεφαλής” κάθε οικογένειας, καθώς και της μητρότητας, των μητρικών δεσμών και της επιρροής που έχει η μητέρα στη σύγχρονη κοινωνία. Μήπως, λοιπόν, αξίζει να χαρείς με τα μικρά σου, με το σύντροφό σου ή ακόμη και μόνη σου (ναι, μπορείς να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου) για αυτή τη σημαντική ημέρα;

Είτε, λοιπόν, είσαι μητέρα με κόρες, είτε θέλεις να αφιερώσεις την ημέρα στη δική σου μαμά, σου έχω μια φανταστική ιδέα! Γιατί να μην αφιερώσεις τη γιορτή σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες και συγκινητικές ταινίες που περιγράφουν τον άρρηκτο δεσμό ανάμεσα σε μάνες και κόρες; Άλλωστε, ο παγκόσμιος κινηματογράφος είναι διάσπαρτος από φιλμ που αποτυπώνουν αυτή την ιδιαίτερη σχέση και εξυμνούν το ρόλο της μητέρας στη ζωή κάθε κόρης!

Για να σχεδιάσεις ένα διαφορετικό movie night αφιερωμένο στις μαμάδες, σου συγκέντρωσα τις καλύτερες ταινίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε μια μέρα σαν κι αυτή!

 

Mermaids (1990)

Η single μητέρα (Cher) και οι δύο κόρες της (Winona Ryder, Christina Ricci) αλλάζουν πόλη για να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Η έφηβη Ryder, όμως, έχει αρκετά εκρηκτική σχέση με την “αντισυμβατική” μητέρα της, κάνοντας απαραίτητη την επανασύνδεση των δύο γυναικών.

Stepmom – Η ζωή σε δύο πράξεις (1998)

Η διαζευγμένη μητέρα (Susan Sarandon) μαθαίνει πως πάσχει από ανίατη ασθένεια. Τώρα, λοιπόν, θα χρειαστεί με τον καιρό να “αποχαιρετήσει” τα δύο παιδιά της, αλλά και να φτιάξει τη σχέση τους με τη νέα σύντροφο (Julia Roberts) του πατέρα τους, που μέχρι τώρα αντιπαθούσε και θεωρούσε ακατάλληλη για τα μικρά της.

Brave (2017)

Η θαρραλέα Merida αποφασίζει να περπατήσει στο δικό της μονοπάτι και να αψηφήσει την “αυθεντία” της βασίλισσας μητέρας της. Αψηφώντας το ρόλο που θα έπρεπε να αναλάβει, ξεκινά να απελευθερώσει το βασίλειό της από μια θηριώδη κατάρα.

Little Women (1994)

Οι τέσσερις αδερφές March (Winona Ryder, Kirten Dunst, Claire Danes και Trini Alvarado) μεγαλώνουν σε μια μικρή πόλη της Μασαχουσέτης κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφύλιου πολέμου από τη δυναμική και στοργική μητέρα τους (Susan Sarandon) και καταφέρνουν να ζήσουν το δικό τους παραμύθι με μικρές “αποδράσεις”, τόσο σε φανταστικό όσο και σε πραγματικό επίπεδο!

Mamma Mia (2008)

Η “εναλλακτική” μαμά (Meryl Streep) ετοιμάζεται να παντρέψει την κόρη της (Amanda Seyfried) πλάι στα μαγευτικά νερά του Αιγαίου Πελάγους. Η νεαρή κόρη της, όμως, θέλει να τη συνοδεύσει ο πατέρας της στην εκκλησία. Μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα… Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι!

Freaky Friday (2003)

Η μητέρα (Jamie Leigh Curtis) και η κόρη (Lindsey Lohan) αλλάζουν… σώματα και ζωές. Με λίγη (πολλή!) δόση μαγείας, η μία θα βιώσει την πραγματικότητα της άλλης, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά της!

Ανθισμένες Μανόλιες (1989)

Η γλυκιά κόρη (Julia Roberts) και η “ατσαλένια” σχέση της με την αγαπημένη μητέρα της (Sally Field), αλλά και τις φίλες τους, σε μια επαρχιακή πόλη του Αμερικανικού Νότου θα κλονιστούν όταν η υγεία της κόρης υποτροπιάσει.

White Oleander – Η αγάπη είναι γένους θηλυκού (2002)

Ένα έφηβο κορίτσι (Alison Lohman) θα χρειαστεί να περάσει από μια σειρά ανάδοχων οικογενειών, ζώντας υπό την επίβλεψη διαφορετικών γυναικών (Renée Zellweger, Robin Wright), όταν η μητέρα της (Michelle Pfeiffer) καταδικάζεται σε φυλάκιση για έγκλημα. Πόσες σχέσεις θα σχηματιστούν και πώς θα βιώσει αυτή τη μετάβαση η κόρη;

Coraline (2009)

Η μικρή Coraline μετακομίζει με τους γονείς της σε νέα πόλη και όταν αρχίζει να αισθάνεται παραμελημένη βρίσκει… διέξοδο σε έναν εναλλακτικό κόσμο, σχεδόν πανομοιότυπο με το δικό της, αλλά φαινομενικά ιδανικό. Όταν, όμως, εμφανιστούν τα προβλήματα, η Coraline θα ευχηθεί να μην είχε απομακρυνθεί ποτέ από τους γονείς της.

Inside Out (2015)

Η Riley θα μετακομίσει παρά τη θέλησή της σε νέα πόλη με τους γονείς της. Η καθημερινότητά της δεν την αρέσει καθόλου και αισθάνεται παραμελημένη από τους δικούς της! Τότε τα συναισθήματά της, η Χαρά, ο Φόβος, ο Θυμός, η Αηδία και η Λύπη, θα χρειαστεί να βρουν τρόπο να διαχειριστούν τις αλλαγές στη ζωή της.

Read More

And More