Γιορτή της Μητέρας: Αυτές είναι οι 15 πιο επιτυχημένες μητέρες όλων των εποχών!

Οι μητέρες είναι αδιαμφισβήτητα το θεμέλιο της ζωής, η αρχή των πάντων! Οι γυναίκες έχουν τη δύναμη να “πλάσουν” μια ζωή από το ξεκίνημά της. Συλλαμβάνουν, κυοφορούν, γεννούν, γαλουχούν και τελικά δημιουργούν την επόμενη γενιά της ανθρωπότητας. Και το κάνουν σαν το πιο φυσικό, απλό και αυτονόητο πράγμα στον κόσμο. Σαν να μην “τρέχει” και κάτι! Αυτές ακριβώς οι μητέρες έχουν καταφέρει να εξελιχθούν σε ηγετικές μορφές, σε οποιοδήποτε τομέα με τον οποίο έχουν καταπιαστεί, και στην πορεία τους έχουν αλλάξει την ιστορία. Λίγες ημέρες, λοιπόν, πριν την Ημέρα της Μητέρας, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στις πιο δυναμικές, επιτυχημένες και μεγαλειώδεις μητέρες, που επέλεξαν να ξεχωρίσουν στον τομέα τους και να αλλάξουν τον κόσμο, χάρη στις “υπεράνθρωπες” δυνάμεις τους. Γιατί, ας μην γελιόμαστε, η μητρότητα είναι super δύναμη!

Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να… γνωρίσεις τις 15 πιο επιτυχημένες και επιδραστικές μητέρες της εποχής μας!

Adele

Με τη σαγηνευτική φωνή της έχει καταφέρει να κερδίσει 15 Βραβεία Grammy, αλλά με την πληθωρική προσωπικότητά της έχει καταφέρει να μεγαλώσει τον γιο της, Angelo. Μέσα στην τελευταία δεκαετία είδε το “αστέρι” της να λάμπει, φέρνοντάς μας μερικά από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια και φτάνοντας στην κορυφή των παγκόσμιων charts, Την ίδια στιγμή, μάχεται κατά του body shaming και υπερασπίζεται το δικαίωμα των γυναικών να διαχειρίζονται στο σώμα τους με όποιο τρόπο επιθυμούν.

Meryl Streep

Είναι ίσως η καλύτερη εν ζωή ηθοποιός του κόσμου, αλλά και μία “παραδοσιακή” μητέρα! Η Meryl Streep κατάφερε να προκαλέσει το θαυμασμό και να κερδίσει το σεβασμό της κινηματογραφικής βιομηχανίας, από την πρώτη κιόλας συμμετοχή της σε ταινία! Μετρά ήδη 40 χρόνια καριέρας, 21 υποψηφιότητες για Βραβείο Oscar και τρεις νίκες, ενώ έχει “υποδυθεί” επιτυχώς το ρόλο της μητέρας… τέσσερις φορές στην προσωπική ζωή της!

Amal Clooney

Συνήγορος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδική στο Διεθνές Δίκαιο. Αυτοί οι τίτλοι χαρακτηρίζουν την επιτυχημένη δικηγόρο, Amal Alamuddin, πολύ πριν γίνει Clooney! Πλέον, όμως, η “λέαινα” των διεθνών δικαστηρίων μπορεί να προσθέσεις στο ενεργητικό της και το ρόλο της μητέρας που επιτελεί μετά τη γέννηση των διδύμων, Ella και Alexander!

Angelina Jolie

Η εκτυφλωτική ομορφιά της, αλλά και το ταλέντο της ήταν κάποια από τα στοιχεία που την έκαναν διάσημη. Μαζί τους και η άστατη προσωπική ζωή της. Όλα, όμως, φαίνεται πως άλλαξαν μετά την απόκτηση του πρώτου γιου της, Maddox. Έκτοτε, μπορεί η καριέρα της να παραμένει στην κορυφή, ωστόσο η οικογένειά της έχει επεκταθεί κατά πέντε μέλη, ενώ η ίδια επικεντρώθηκε στην ανατροφή των παιδιών της, αλλά και στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα από τη θέση της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και με τη μετέπειτα δουλειά της στο προσφυγικό ζήτημα.

Beyoncé

Μέλος ενός από τα πιο επιτυχημένα girl groups της ιστορίας (Destiny’s Child), η Beyonce σύντομα αποφάσισε να ακολουθήσει σόλο καριέρα στη μουσική, εκτινάσσοντας τις μετοχές της στα ύψη! Μετρώντας πολλαπλά μουσικά βραβεία και πωλήσεις ρεκόρ, η -κατά πολλούς- πιο δυναμική γυναικεία παρουσία στη σύγχρονη μουσική σκηνή, είναι μια υπερήφανη μητέρα τριών, της μικρής Blue Ivy και των δίδυμων Rumi και Sir Carter. Και συνεχίζει να κερδίζει το ένα Grammy μετά το άλλο!

Jennifer Lopez

Η γυναίκα με το “φλογερό” ταμπεραμέντο έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο και τη μουσική σχεδόν ταυτόχρονα. Έκτοτε, η JLo έχει εξελιχθεί σε μία από τις κυρίαρχους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής με δίσκους τόσο στα αγγλικά, όσο και στα ισπανικά. Πλέον, μπορεί να θεωρείται και μια άκρως επιτυχημένη επιχειρηματίας, αλλά πάνω από όλα είναι μια αφοσιωμένη μητέρα των διδύμων, Max και Emme!

Madonna

Πώς μπορεί να περιγράψει κανείς τη γυναίκα που εδώ και τρεις δεκαετίες (και βλέπουμε) έχει καταφέρει να… κυριαρχήσει τον κόσμο με τη δουλειά της; Η μεγαλύτερη performer της γενιάς της, ίσως η πιο διάσημη γυναίκα παγκοσμίως και ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα των Τεχνών, η Madonna μετρά 13 albums στην καριέρα της και έξι (!) παιδιά στο σπίτι της! Όχι κι άσχημα για ένα κορίτσι “με μέτριο ταλέντο” -όπως την χαρακτήρισε ο Τύπος- από το Μίσιγκαν, έτσι δεν είναι;

Reese Witherspoon

Ξεκινώντας την καριέρα της, μπορεί ποτέ να μην φαντάστηκε πως μια μέρα θα κερδίσει ένα βραβείο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, ότι θα εξελιχθεί σε επιτυχημένη κινηματογραφική παραγωγό και θα εκπροσωπήσει τις γυναίκες του Hollywood στον αγώνα για ισότητα και καλύτερους μισθούς. Φυσικά, μπορεί το ίδιο δύσκολο να ήταν στη Reese Witherspoon να φανταστεί τον εαυτό της ως μητέρα τριών αξιολάτρευτων παιδιών. Και όμως, όλα τα όνειρα μπορούν να βγουν αληθινά!

Shonda Rhimes

Αν θεωρείς πως οι τηλεοπτικές σειρές Grey’s Anatomy, Scandal, How to Get Away with Murder και Station 19, πέρα από τρομερά επιτυχημένες, είναι και και τεράστια έμπνευση για όλες μας, χάρη στους δυναμικούς γυναικείους χαρακτήρες τους, τότε μπορείς να ευχαριστήσεις τη δημιουργό τους, Shonda Rhimes. Ωστόσο, η “βασίλισσα” της καλωδιακής τηλεόρασης είναι πρώτα και πάνω από όλα μητέρα τριών παιδιών!

Πριγκίπισσα Diana

Η πιο διάσημη γυναίκα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, μετά τη Βασίλισσα Ελισάβετ, κατάφερε να “κερδίσει” τον κόσμο με την πολυτάραχη ζωή και το αντισυμβατικό πνεύμα της. Η ομορφιά, η καλοσύνη και η απαράμιλλη αισθητική της εξυμνούνται μέχρι σήμερα, 21 χρόνια μετά τον τραγικό θάνατό της που συγκλόνισε τον πλανήτη. Στην πορεία της, όμως, πέρα από τον “αέρα” ανανέωσης που έφερε στα βασιλικά ανάκτορα και τη φιλανθρωπική δράση της, η Diana υπήρξε φυσικά η λατρεμένη μητέρα των δύο γιων της, William και Harry!

J.K. Rowling

Η πιο επιτυχημένη (και πιο ακριβοπληρωμένη) συγγραφέας παιδικών βιβλίων όλων των εποχών, η δημιουργός των μυθιστορημάτων του Harry Potter ξεκίνησε την καριέρα της και γνώρισε τη δόξα μετά την απόκτηση των παιδιών της! Ως μητέρα τριών, η J.K. Rowling εμπνεύστηκε το μαγικό κόσμο του μικρού μάγου ενώ επέστρεφε σπίτι της με το τραίνο. Μπορείς να σκεφτείς κάτι πιο γλυκό;

Michelle Obama

Η πρώτη αφροαμερικανή Πρώτη Κυρία στο Λευκό Οίκο είναι πολλά περισσότερα από αυτό τον τίτλο! Μαχητική δικηγόρος, δυναμική ακτιβίστρια, σύζυγος του Προέδρου της Αμερικής και φυσικά εμπνευσμένη μητέρα των δύο κορών που έχει αποκτήσει με τον Barack, των Malia και Sasha! Μάλιστα, τον ερχόμενο Νοέμβριο η Michelle Obama θα κυκλοφορήσει το βιβλίο της “Becoming”!

Kate Middleton

Στα χνάρια της Πριγκίπισσας Diana; Η ιστορία θα το δείξει. Πάντως, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ και σύζυγος του Πρίγκιπα William, έχει “κερδίσει” το κοινό με την ευγένεια και την καλοσύνη της, ενώ έχει καταπιαστεί με διάφορες δράσεις γύρω από την ψυχική υγεία, αλλά και τον εθισμό. Την ίδια στιγμή, εντυπωσιάζει τον κόσμο με τον τρόπο που επιλέγει να μεγαλώσει τα τρία πλέον παιδιά της!

Estée Lauder

Έχεις συνηθίσει να φοράς τις θαυματουργές κρέμες προσώπου που φέρουν το όνομά της, αλλά αναρωτήθηκες ποτέ για την ιστορία της; Η Estée Lauder, λοιπόν, υπήρξε μια πρωτοπόρος στο χώρο των καλλυντικών και την ομορφιάς, ξεκινώντας ως μαθητευόμενη αισθητικός από το Queens. Με τη βοήθεια του συζύγου της και του χημικού θείου της, το 1946 ανέπτυξε την καλλυντική φόρμουλα που θα την έκανε διάσημη απ’ άκρη σ’ άκρη της γης! Ταυτόχρονα, κατάφερε να μεγαλώσει τους δύο γιους της, τον Leonard που είναι διευθύνει τον “κολοσσό” και τον Ronald που είναι επίσης κληρονόμος των επιχειρήσεων.

Hillary Clinton

Κατά τη διάρκεια της θητείας του συζύγου της, Bill Clinton, η Πρώτη Κυρία τότε των Η.Π.Α. αφοσιώθηκε στην ανατροφή της κόρης της, Chelsea, ενώ ταυτόχρονα εργάστηκε για δράσεις, όπως το Πρόγραμμα Παιδικής Ασφάλισης Υγείας της κυβέρνησης, καθώς και το Κίνημα Για τη Βία Κατά των Γυναικών. Έπειτα εκλέχθηκε Γερουσιαστής, ενώ δεν δίστασε να θέσει και η ίδια υποψηφιότητα για την Προεδρεία της Αμερικής.

Read More

And More