2019 resolutions: Έξι στόχοι που κάθε μαμά θέλει να βάλει την νέα χρονιά

Κάθε νέα χρονιά “σέρνει” και ένα σωρό προσδοκίες πίσω της! Μαζί με την αλλαγή του έτους, όλοι μας ξεκινάμε να… στελεχώνουμε τις λίστες μας με όλα εκείνα που θα θέλαμε να αλλάξουμε, να βελτιώσουμε, να ανανεώσουμε ή να ξεφορτωθούμε από εδώ και πέρα! Και τις περισσότερες φορές το πετυχαίνουμε -εκτός από εκείνο το bullet που λέει “Θα ξεκινήσω γυμναστήριο”, βεβαίως! Και επειδή αυτές τις ημέρες είναι η εποχή που κάνουμε την αναδρομή στο παρελθόν και ανασυντασσόμαστε για την… γενναία νέα χρονιά που μόλις υποδεχτήκαμε, είμαι σίγουρη πως και εσύ ως μητέρα θα έχεις στην ατζέντα σου πολλές νέες ιδέες που θα ήθελες να κάνεις πραγματικότητα! Και για αυτές ακριβώς θα μιλήσουμε σήμερα: τα new years resolution της μαμάς!

Όχι, δεν έχω σκοπό να σε αγχώσω! Αντιθέτως, αυτό το κείμενο είναι βγαλμένο… μέσα από την ζωή και θα δεις πως δεν είσαι η μόνη μητέρα στον κόσμο που κάνει αυτές τις σκέψεις, αλλά ότι βάσει στατιστικών αυτές είναι οι πιο κοινές ανησυχίες που μετατρέπονται σε προσδοκίες για να καταλήξουν σε πράξεις, για όλες τις γυναίκες του κόσμου -εξαιρέσεις θα υπάρχουν πάντα, φυσικά! Και επειδή είσαι μια υπέροχη μητέρα, είμαι σίγουρη πως θα βρεις πολλά σημεία ήδη περασμένα και στην δική σου λίστα!

Αν από την άλλη ακόμα αμφιταλαντεύεσαι, παρακάτω μπορείς να πάρεις μια ιδέα για το πώς θα διευθετήσεις τις προσδοκίες σου για το 2019, αλλά και πώς θα τις κάνεις πραγματικότητα!

♦ Θέσπισε έναν κανόνα για το… κινητό
Ναι, ας είναι αυτή η χρονιά που θα περιορίσεις την χρήση του κινητό στο σπίτι, προκειμένου να στρέψεις την προσοχή σου περισσότερο στα μικρά! Η αλήθεια είναι πως η δουλειά και οι υποχρεώσεις δεν σταματούν ποτέ και πως το επόμενο mail που θα φτάσει στο κινητό σου δεν αργεί πολύ. Κάνε, όμως, την διαφορά και επίλεξε να μην το ανοίξεις αυτή την φορά. Ή τουλάχιστον για τις επόμενες λίγες ώρες!

♦ Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου
Η κούραση και οι αμέτρητες ευθύνες είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή θα σε βγάλουν… νοκ άουτ. Ο χρυσός κανόνας, όμως, λέει πως για να είσαι καλή στον ρόλο της μητέρας πρέπει πρώτα να είσαι καλή στον ρόλο του να είσαι… ο εαυτός σου! Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να ΣΟΥ δώσεις λίγο περισσότερη σημασία! Μια ημέρα ξεκούρασης, μια επίσκεψη στο κομμωτήριο, μια βόλτα στο πάρκο ή ό,τι άλλο θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα θα πρέπει να μπουν στο πρόγραμμά σου asap!

♦ Μείωσε τις οικογενειακές υποχρεώσεις
Αρχικά, θα πρέπει να μοιραστείς τις υποχρεώσεις σου με τον σύντροφό σου! Και αυτό δεν σημαίνει γκρίνια, αλλά κοινές ευθύνες. Ταυτόχρονα, αν το καθημερινό πρόγραμμά σας είναι τόσο φορτωμένο που χάνεται κάθε προτεραιότητα, τότε μάλλον θα πρέπει για λίγο να “θυσιάσετε” κάτι, όπως κάποια εξωσχολική δραστηριότητα ή μια “υποχρεωτική” επίσκεψη σε φίλους ή συνεργάτες.

♦ Μην προσπαθείς να είσαι τέλεια
Η τελειότητα είναι όρος “πλαστός”! Κανείς δεν την έχει καταφέρει ποτέ και σίγουρα δεν μπορεί να είναι το ζητούμενο σε μια οικογένεια με αμέτρητες υποχρεώσεις και ευθύνες! Είναι βέβαιο πως ήδη κάνεις το καλύτερο που μπορείς, αλλά δεν γίνεται να πιέσεις παραπάνω τον εαυτό σου! Αποδεσμεύσου, λοιπόν, από αυτή την νοοτροπία!

♦ Μην τρέχεις πίσω από τα παιδιά σου
Οι περισσότερες μητέρες σπεύδουν να ανταποκριθούν στην παραμικρή έκκληση των παιδιών τους. Από το να μαζέψουν τα παιχνίδια τους και να τους βρουν τι θα φορέσουν, μέχρι να φέρουν νερό και να κάνουν τα μαθήματά τους. Και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν συμφέρει κανέναν! Τα παιδιά πρέπει να μάθουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους, όπως και τι σημαίνει “όριο”! Σταμάτα, λοιπόν, να κάνεις τα πάντα αντί για εκείνα!

♦ Υιοθέτησε την συμπεριφορά που θέλεις να έχουν τα παιδιά σου
Εσύ είσαι το “πρωτότυπο” σε ό,τι αφορά την συμπεριφορά των παιδιών σου. Ό,τι παρατηρήσουν σε εσένα θα το επαναλάβουν και τα ίδια! Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να τους παρέχεις ένα ισορροπημένο μοντέλο, το οποίο θα μιμηθούν!

And More