7 φράσεις που καλό είναι να λες στο παιδί σου όσο πιο συχνά μπορείς

Υπάρχουν μερικές φορές που οι γονείς δεν προσέχουν και τόσο τις λέξεις που χρησιμοποιούν για να μιλήσουν στο παιδί τους. Ακόμα, και εσύ. Δεν είναι απαραίτητο να διαλέξεις λέξεις πιο πονηρές, αλλά να συνδυάσεις καθημερινές λέξεις σε φράσεις που δημιουργούν αρνητικό κλίμα στο μικρό σου. Φυσικά, και δεν το ήθελες. Γιατί, το αγαπάς και θες να το βλέπεις μόνο να χαμογελά. Για αυτό, σήμερα, αντιμετωπίζουμε το θέμα από την αντίθετη οπτική γωνία και μοιραζόμαστε μαζί σου εκείνες τις μαγικές φράσεις που καλό είναι να λες αρκετά συχνά στο μικρό σου. Ιδού!

Είμαι στο πλευρό σου!
Εντάξει, είναι πολύ λογικό να υπάρχουν στιγμές που αισθάνεσαι ότι το μικρό σου κάτι σου κρύβει, όμως, προτού ανακαλύψεις τι είναι αυτό που το προβληματίζει, δοκίμασε να του πεις τη φράση αυτή. Θα το βοηθήσει να χαλαρώσει, θα ισχυροποιήσει τη σχέση εμπιστοσύνης που έχετε χτίσει τόσο καιρό και το σημαντικότερο: θα ανεβάσει και την αυτοπεποίθηση του.

Μην ανησυχείς, όλα θα φτιάξουν
Ίσως να έχεις ήδη χρησιμοποιήσει πολλές φορές τη συγκεκριμένη φράση, όμως, όσο αυτή η ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος που διανύουμε συνεχίζεται, χρειάζεται να την επαναλάβεις. Ξανά και Ξανά. Προκειμένου να το πιστέψεις και εσύ, αλλά και το παιδί σου που έχει στερηθεί αρκετούς μήνες του φίλους του.

Σε ευχαριστώ που με βοηθάς
Του ζητάς βοήθεια και αυτό τρέχει για να σου λύσει τα χέρια. Ίσως, και κυριολεκτικά. Το ζητούμενο, όμως, είναι η αγαθή πρόθεση του. Άδηλη και χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Ίσως, ένα γλυκάκι το χαροποιήσει βέβαια. Και φυσικά, η φράση αυτή που καλό είναι να ακουστεί τη στιγμή αυτή.

Δεν θα σε άλλαζα με κανένα άλλο
Ναι, έκανε την σκανδαλιά του. Ναι, δεν έφαγε όλο του το φαγητό. Ναι, δεν έκανε όλες τις ασκήσεις. Λογικό. Και αναμενόμενο. Προτού ψάξεις τον τρόπο που θα του κάνεις παρατήρηση, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις τη φράση αυτή. Γιατί, στο τέλος της ημέρας μόνο αυτό έχει σημασία.

Πιστεύω σε εσένα!
Σύμφωνα με του ειδικούς, δεν χρειάζεται να πεις πολλά, για να κάνεις το μικρό σου να αποκτήσει θάρρος και δύναμη. Η συγκεκριμένη φράση αρκεί.

Σε αγαπώ πολύ!
Μην ξεχνάς ποτέ να λες στο παιδί σου την πιο μαγική φράση που θέλει να ακούει συνέχεια, ότι δηλαδή η μαμά το αγαπάει άνευ όρων και χωρίς περιορισμούς είτε είναι εκεί είτε όχι! Κάν’ το μία αγκαλιά τώρα!

Συγγνώμη
Μία φράση – σταθμός! Οι γονείς συχνά παραγνωρίζουν την αξία της συγγνώμης προς το παιδί τους. Μια ειλικρινής δήλωση ότι η μαμά λυπάται που δεν ήταν εκεί ή λυπάται που είπε κάτι που δεν έπρεπε, δίνει το καλό παράδειγμα στα παιδιά.

Read More

And More