Είσαι εργαζόμενη μητέρα; Τόσο το καλύτερο για τα μικρά σου!

Αν οι μόνες σκέψεις που περνούν από το μυαλό σου είναι πως δουλεύεις πολλές ώρες και δεν προλαβαίνεις να παρέχεις στα παιδιά σου όλα αυτά που θα ήθελες, όπως ένα “μαγειρευτό” φαγητό που να μην έχεις τηγανίσει, ατελείωτες βόλτες στο πάρκο μετά το σχολείο ή ακόμη και τη συμμετοχή σου στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων (που συνεχώς σε παρακαλούν να πάρεις μέρος στις εκδηλώσεις και τις διοργανώσεις του σχολείου), τότε μάλλον τα νέα δεδομένα θα σε ανακουφίσουν αρκετά! Βλέπεις, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Harvard, αποδεικνύεται πως οι εργαζόμενες μητέρες μπορούν να προσφέρουν πληθώρα ωφελειών και θετικών επιδράσεων στα παιδιά τους!

Συγκεκριμένα, η έρευνα που μελέτησε τις περιπτώσεις 50.000 ατόμων σε 25 χώρες, έδειξε πως οι κόρες των εργαζόμενων μαμάδων καταφέρνουν να συμπληρώσουν περισσότερα ακαδημαϊκά έτη, ενώ παρουσιάζουν αυξημένες πιθανότητες να εργαστούν στη ζωή τους και μάλιστα σε υψηλά ιστάμενες θέσεις και με μεγαλύτερες απολαβές! Την ίδια στιγμή, οι γιοι των εργαζόμενων γυναικών είναι πολύ πιθανό να περνούν περισσότερο χρόνο με τα δικά τους παιδιά ως ενήλικοι μπαμπάδες, αλλά και να ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού, ενώ οι γυναίκες τις οποίες επιλέγουν να παντρευτούν είναι επίσης εργαζόμενες!

Πέρα, όμως, από τα μακροπρόθεσμα οφέλη που έχει η εργασία της μητέρας για την πορεία των παιδιών της, μία ακόμη έρευνα από το Κέντρο Κοινωνικών Επιστημών του Βερολίνου δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει και στη φυσική κατάσταση και την υγεία των μικρών παιδιών! Όπως αποδεικνύουν τα αποτελέσματα της μελέτης, οι μητέρες που εργάζονται σε δουλειές πλήρους απασχόλησης μπορούν να βελτιώσουν το Δείκτη Σωματικής Μάζας των μικρών τους: “Ανάμεσα στα παιδιά σχολικής ηλικίας (8-14 ετών), η πιθανότητα εμφάνισης παχυσαρκίας μειώνεται όταν η μητέρα εργάζεται μεταξύ 35 και 40 ωρών την εβδομάδα, σε σύγκριση με τις περιπτώσεις που εργάζεται λιγότερο (1-14 ώρες) ή περισσότερο (πάνω από 41 ώρες) μέσα στην εβδομάδα”, όπως χαρακτηριστικά διατυπώνεται στο πλαίσιο της έρευνας.

And More