Site icon TLIFE

Αν είσαι εργαζόμενη μητέρα, τότε η Drew Barrymore έχει κάτι να σου πει!

Είναι μία από τις διασημότερες γυναίκες του αμερικανικού κινηματογράφου και μάλιστα το ντεμπούτο της στο Hollywood έγινε στην τρυφερή ηλικία των έξι ετών! Πλέον, η Drew Barrymore μπορεί να συνεχίζει την καριέρα της στο σινεμά, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, αλλά παράλληλα έχει εξελιχθεί και σε μία από τις πιο εμπνευσμένες μητέρες της showbiz! Έχοντας αποκτήσει δύο κόρες, την Olive και τη Frankie, η Barrymore δεν σταματά να υπερασπίζεται όλες τις μητέρες όλου του κόσμου και το δικαίωμά τους να μεγαλώνουν τα παιδιά τους όπως εκείνες το επιθυμούν, μαχόμενη ουσιαστικά ενάντια στο mom shaming που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις μέσα από τα social media, ενώ παράλληλα προσπαθεί να αποτελεί παράδειγμα για όλες μας ως μία επιτυχημένη επαγγελματίας και μητέρα!

Γι’ αυτό και μία από τις πρόσφατες αναρτήσεις της στο Instagram αποτελεί πηγή έμπνευσης για κάθε εργαζόμενη μητέρα που θέλει να “περάσει” ένα ισχυρό μήνυμα στα παιδιά της, τόσο για τη σύγχρονη καθημερινότητα κάθε γυναίκας με παιδιά, όσο και για το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε μητέρας στην εργασία -όχι γιατί πρέπει, αλλά επειδή το θέλει.

Μεταξύ άλλων, η Drew Barrymore λέει: “Πάντα εξηγώ στην Olivia πως αγαπώ τη δουλειά μου, δεν λέω ‘Πρέπει να πάω για δουλειά’ κάνοντας γκριμάτσα απροθυμίας, γιατί φοβάμαι πως αυτό θα δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα για κάτι που πολλές μητέρες χρειάζεται να κάνουν για να παρέχουν οικονομική ασφάλεια στα παιδιά τους. Η φίλη μου κάποτε είπε ‘Ποτέ μην κάνεις το παιδί σου να νιώσει πως η δουλειά είναι το κακό πράγμα που σε παίρνει μακριά του’ και συνειδητοποίησα πως πολλές από εμάς τείνουν να το κάνουν αυτό για να κάνουν τα μικρά τους να νιώσουν καλύτερα, δίνοντάς τους να καταλάβουν πως η εργασία είναι ένα αηδιαστικό πράγμα που μας παίρνουν από κοντά τους. Γίνεται με καλή πρόθεση, αλλά είμαι πεπεισμένη πως πρέπει να ακολουθήσω διαφορετική μέθοδο. Θέλω να ενδυναμώσω τις κόρες μου, ώστε να σκέφτονται πως η δουλειά είναι μια καλή και απαραίτητη αξία. Και πως μπορεί να τις οδηγήσει να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Αισθάνομαι φοβερές ενοχές που λείπω από το σπίτι (και ποιος δεν νιώθει;!), αλλά προσπαθώ να βρω έναν τρόπο να εμπνεύσω και να δυναμώσω τα παιδιά και τον εαυτό μου για κάτι πολύ θετικό. Δεν κατηγορώ τη δουλειά, αναλαμβάνω όλη την ευθύνη. Θα είμαι υπομονετική όταν είναι (η Olivia) αναστατωμένη που της λείπω… Όπως είπα, προσπαθώ να ισορροπήσω τη ζωή μας για να είναι όσο πιο υπέροχη γίνεται και πρέπει να εφευρίσκουμε τρόπους να είμαι αυθεντικοί άνθρωποι και ειλικρινείς απέναντι στους εαυτούς μας”.

 

© 2024 tlife.gr