Εργαζόμενη μητέρα: Πέντε από τα πιο ευέλικτα και λιγότερο… απαιτητικά επαγγέλματα για τη μαμά

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο ρόλος της μητέρας είναι ο πιο απαιτητικός στη ζωή κάθε γυναίκας! Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που χαρακτηρίζεται ως “δουλειά”, μιας και οι δυσκολίες, η αφιέρωση χρόνου και δυνάμεων, αλλά και το σημαντικότερο όλων, η διαπαιδαγώγηση των παιδιών, είναι ευθύνες και υποχρεώσεις που φέρουν μεγάλο βάρος και υπευθυνότητα! Όπως ξέρεις πολύ καλά, η προσοχή σου είναι συνεχώς στραμμένη στα παιδιά σου, ειδικά κατά τους πρώτους μήνες ή και χρόνια της ζωής τους, και προτεραιότητά σου είναι η φροντίδα τους! Και ναι, τις περισσότερες φορές αισθάνεσαι πως δεν απομένει αρκετός χρόνος για εσένα ή οτιδήποτε άλλο, αλλά η αλήθεια είναι πως όλες οι μαμάδες έχουν την ανάγκη να “ξεφύγουν” κάποιες στιγμές από το φορτωμένο πρόγραμμα και το σπίτι, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η ανάγκη για εύρεση εργασίας είναι μεγάλη και από οικονομική άποψη.

Και ενώ μπορεί ο όρος “εργαζόμενη μητέρα” να φοβίζει πολλές γυναίκες και να μοιάζει πως αυτή η κατάσταση θα είναι εξουθενωτική, ωστόσο οι περισσότερες μητέρες εκεί έξω το καταφέρνουν, που σημαίνει πως δεν είναι σε καμία περίπτωση ακατόρθωτο! Ακόμη, όμως, και όταν μια μαμά δεν είναι έτοιμη να επιστρέψει ή να ξεκινήσει εξαρχής μια καινούρια καριέρα και όλη αυτή η υπόθεση φαντάζει… βουνό, δεν πρέπει να ξεχνά πως ο χρόνος που αφιερώνει στον εαυτό της, και σε μια δραστηριότητα που την κάνει να αισθάνεται δημιουργική και παραγωγική, είναι πολύτιμος και λειτουργεί θετικά τόσο στη δική της ψυχολογία, όσο και στην οικογενειακή ευημερία!

Ευτυχώς, υπάρχουν τόσες διαφορετικές ασχολίες και εργασιακοί κλάδοι, που πλέον δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεθεί μια επαγγελματική θέση λιγότερο απαιτητική, τόσο σε επίπεδο φόρτου εργασίας και ευθυνών, όσο και σε χρονική διάρκεια! Με λίγα λόγια, υπάρχουν δουλειές που δεν κρατούν τη μητέρα μακριά από το σπίτι και τα μικρά της για πολλές ώρες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι εντελώς περιστασιακές και επομένως ιδανικές για το μεταβατικό στάδιο της επιστροφής στον εργασιακό τομέα!

Για αυτό και σου συγκέντρωσα μερικά από τα επαγγέλματα που θεωρούνται ιδανικά για μια εργαζόμενη μητέρα!

Μεσιτικό γραφείο
Η δουλειά στον τομέα της μεσιτικής αγοράς είναι ιδιαιτέρως ευέλικτη χρονικά! Ουσιαστικά, το πρόγραμμα ορίζεται κατά κύριο λόγο από τον εκάστοτε μεσίτη, που ο ίδιος φροντίζει για τα ραντεβού τους. Ο μεγαλύτερος όγκος εργασίας είναι συνήθως τα Σαββατοκύριακα και τα απογεύματα, αφού αυτές είναι οι ώρες και οι ημέρες που ο περισσότερος κόσμος είναι ελεύθερος από την εργασία του, ώστε να επισκεφτεί ένα… υποψήφιο σπίτι!

Διακόσμηση εσωτερικών χώρων
Μπορεί η εκπαίδευση στον κλάδο του interior design να είναι συνήθως θεμιτή, αλλά δεν είναι και απολύτως απαραίτητη, αρκεί να υπάρχει ταιριαστή αισθητική και μια αγάπη προς τη διακόσμηση! Από την άλλη, πρόκειται για ένα επιχειρηματικό βήμα, αλλά το ρίσκο δεν είναι μεγάλο! Μπορείς να ξεκινήσεις από το συγγενικό και φιλικό κύκλο, να επενδύσεις σε φθηνότερα διαφημιστικά μέσα και να ορίσεις ένα χαμηλό budget, που θα σε βοηθήσει να “χτίσεις” σταδιακά ένα πελατολόγιο! Οι χρόνοι, πάντως, είναι σίγουρα ευέλικτοι!

Λιανική πώληση
Άλλη μία περίπτωση στην οποία δεν χρειάζεσαι κάποια εκπαίδευση, ενώ το ωράριο ποικίλει. Το σημαντικό είναι πως η εργασία μπορεί να είναι και μερικής απασχόλησης, που σημαίνει πως δεν χρειάζεται να εργάζεσαι οκτώ ώρες ημερησίως, ενώ οι ευθύνες είναι περιορισμένες λόγω της υφής της εργασίας! Δεν ακούγεται πολύ… γοητευτικό;

Εξυπηρέτηση πελατών/τηλεφωνικό κέντρο
Και σε αυτή την κατηγορία, το ωράριο μπορεί μεν να ποικίλει, ωστόσο συνήθως πρόκειται για part time εργασία! Δεν είναι κουραστική, ούτε απαιτεί κάποια εξειδικευμένη γνώση, ενώ οι απαιτήσεις και οι ευθύνες είναι αρκετά περιορισμένες! Τα βασικά προαπαιτούμενα είναι η ευγένεια και η καλή διάθεση!

Γραμματειακή υποστήριξη
Μπορεί οι απαιτήσεις να είναι αυξημένες, με τη βασική εκπαίδευση να είναι απαραίτητη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το ωράριο δεν μπορεί να είναι ευέλικτο και “προσιτό” για μια εργαζόμενη μητέρα! Οι κλάδοι στους οποίους μπορείς να απασχοληθείς, προσφέροντας βοήθεια και υποστήριξη… γραφείου, είναι πολλοί και σίγουρα μπορείς να βρεις εκείνο που ταιριάζει στην προσωπικότητα και τα προσόντα σου.

And More