Family Pet: Πού θα αφήσετε το τετράποδο μέλος της οικογένειας τα φετινά Χριστούγεννα;

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν με ραγδαίους ρυθμούς και αυτό σημαίνει πως είστε στην τελική ευθεία για το οικογενειακό ταξίδι που θα κάνετε για τις γιορτές. Άλλωστε, οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να περάσουμε τις γιορτές κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα και τα παιδιά σίγουρα λατρεύουν τα Χριστούγεννα με την γιαγιά και τον παππού. Υπάρχουν, όμως, και εκείνες οι περιπτώσεις που οι αποσκευές ετοιμάζονται για προορισμούς του εξωτερικού, όπου το Christmas spirit γεμίζει την ατμόσφαιρα! Σε κάθε περίπτωση, ένα ταξίδι στην διάρκεια των γιορτών αφήνει πίσω του ένα από τα πιο σημαντικά μέλη της οικογένειας: το σκυλάκι! Για όσους, λοιπόν, δεν υπάρχει η επιλογή να ταξιδέψει και το τετράποδο… παιδί με όλη την οικογένεια για τις γιορτές, αλλά ούτε κάποιο διαθέσιμο κοντινό πρόσωπο για pet sitting, τότε υπάρχουν οι ξενώνες και τα ξενοδοχεία σκύλων. Είσαι, όμως, σίγουρη ότι έχεις επιλέξει το κατάλληλο για τον σκύλο σας;

Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να δεις ποια είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να ερευνήσετε και τα ερωτήματα που πρέπει να θέσετε πριν καταλήξετε στο κατάλληλο ξενοδοχείο για το κατοικίδιό σας!

Κάντε μια επίσκεψη τις εγκαταστάσεις
Η επίσκεψη στον χώρο που πρόκειται να φιλοξενήσει αυτό το πολύτιμο μέλος της οικογένειά σας είναι τουλάχιστον απαραίτητη, πριν αποφασίσετε ότι αυτό είναι το ιδανικό μέρος που θα καλύψει τις ανάγκες του. Μάλιστα, αρκετοί επιλέγουν να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις χωρίς προηγούμενο προγραμματισμό, ώστε να είναι βέβαιοι πως ανά πάσα στιγμή η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Αν, ωστόσο, οι υπεύθυνοι αρνηθούν την επίσκεψη στον χώρο τους, τότε έχετε έναν πολύ ξεκάθαρο λόγο να απορρίψετε τον συγκεκριμένο ξενώνα.

Ρωτήστε τον απαιτούμενο εμβολιασμό
Ο συγχρωτισμός πολλών ζώων σε έναν χώρο, όπως και στην περίπτωση των ανθρώπων, σημαίνει πως διάφορες ασθένειες μπορεί να μεταδοθούν από το ένα στο άλλο. Φυσικά και θα έχετε φροντίσει για τον ετήσιο εμβολιασμό του σκύλου σας, ωστόσο θα πρέπει για τυπικούς λόγους να μάθετε ποια είναι τα απαιτούμενα από την επιχείρηση εμβόλια. Σε περίπτωση που ο εμβολιασμός δεν είναι ανάμεσα στα προαπαιτούμενα του ξενώνα, απορρίψτε τον άμεσα.

Δείτε τον χώρο διαμονής
Κάθε επιχείρηση διαφέρει από την άλλη και οι χώροι διαμονής ποικίλουν. Μπορεί να διαθέτει ξεχωριστά δωμάτια για κάθε ζώο ή κοινούς χώρους, τους οποίους μοιράζονται περισσότερα σκυλάκια. Έπειτα, προκύπτει το ζήτημα του κλιματισμού, της θέρμανσης και του εξαερισμού και φυσικά αν υπάρχει 24ωρη φύλαξη -συνήθως δεν υπάρχει.

Ενημερωθείτε για το πλάνο σε περίπτωση ανάγκης
Μπορεί να μην υπάρχει 24ωρη φύλαξη στις εγκαταστάσεις, ωστόσο το δεύτερο στοιχείο που πρέπει να ελέγξετε αφορά το πρωτόκολλο της εκάστοτε εταιρίας για τις περιπτώσεις ανάγκης. Υπάρχει παρακολούθηση μέσω κάμερας στους χώρους που βρίσκονται τα σκυλιά κατά την διάρκεια της νύχτας; Υπάρχει σύστημα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις; Υπάρχει κτηνίατρος στον χώρο ή κλινική σε κοντινή απόσταση; Κάντε τις ερωτήσεις στους υπεύθυνους της επιχείρησης πριν καταλήξετε σε μια επιλογή.

♦ Πληροφορηθείτε για το ημερήσιο πρόγραμμα
Είναι πολύ σημαντικό να μάθετε ποιες θα είναι οι ασχολίες του σκύλου σας κατά την παραμονή του στον ξενώνα. Υπάρχει εξωτερικό πάρκο για άσκηση; Μήπως κατά την διάρκεια του χειμώνα είναι προτιμότερη μία εσωτερική αίθουσα δραστηριοτήτων; Πόσες ώρες την ημέρα θα βρίσκεται εκτός δωματίου και θα παίζει με τους καινούριους τετράποδους φίλους του; Είναι πάντοτε το προσωπικό παρόν στην συναναστροφή των σκύλων; Είναι τα πάρκα δραστηριοτήτων ασφαλή; Μην προχωρήσετε στην τελική επιλογή σας αν δεν είστε ευχαριστημένοι με όσα προσφέρει ο ξενώνας.

♦ Ρωτήστε για την αντιμετώπιση των ειδικών αναγκών του σκύλου (αν υπάρχουν)
Σε περίπτωση που ο σκύλος σας έχει κάποια συγκεκριμένη πάθηση και χρειάζεται να λαμβάνει αγωγή ή να τρέφεται συγκεκριμένες ώρες, τότε θα πρέπει να σιγουρευτείτε πως το προσωπικό μπορεί να προσφέρει τις απαραίτητης υπηρεσίες. Επιπλέον, πόσο άμεση είναι η συνεργασία με κτηνίατρο, που ενδέχεται να χρειαστεί να επέμβει σε περίπτωση ανάγκης; Τέλος, υπάρχει δυνατότητα επαφής με τον κτηνίατρό σας, που γνωρίζει το ιστορικό του σκύλου σας, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο;

⇒ Και φυσικά δεν ξεχνάμε πως όταν έρχεται η ώρα της παραλαβής του σκύλου μας από τον ξενώνα, με την επιστροφή στην βάση μας, ρωτάμε πώς τα πήγε κατά την παραμονή του. Αν το προσωπικό δεν έχει κάτι να μας πει για το τετράποδο μέλος της οικογένειας, τότε μάλλον πρέπει να αλλάξουμε ξενοδοχείο την επόμενη φορά. Διότι σίγουρα θα θέλουμε μια επιχείρηση που νοιάζεται για τις ιδιαιτερότητες και την προσωπικότητα του σκυλιού μας!

Read More

And More