Γιατί δεν πρέπει να ζεσταίνεις το γάλα και την κρέμα των παιδιών στο φούρνο μικροκυμάτων;

Μία νέα εκτενής μελέτη από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (ΑΑΠ) που δημοσιεύτηκε στην περιοδική έκδοση Pediatrics του Αυγούστου έρχεται να προειδοποιήσει τους γονείς σχετικά με τη χρήση του φούρνου μικροκυμάτων! Συγκεκριμένα, το κείμενο που αναρτήθηκε ζητά την θέσπιση αυστηρότερων κανονισμών γύρω από την ασφάλεια των τροφίμων στις Η.Π.Α., ενώ ταυτόχρονα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους γονείς σε παγκόσμιο επίπεδο για στον τρόπο που διαχειρίζονται τις παιδικές τροφές στο νοικοκυριό τους, αλλά και την χρήση πλαστικών δοχείων! Ανάμεσα στα πλαστικά σκεύη για τα οποία προειδοποιούν οι επιστήμονες είναι φυσικά τα πλαστικά μπουκάλια γάλακτος, τα πλαστικά ποτήρια και τα πλαστικά πιάτα και μπολ!

Οι ειδικοί της ΑΑΠ μελέτησαν αρκετές έρευνες και αποφάνθηκαν πως “τα χημικά στοιχεία που συναντώνται στις τεχνητές χρωστικές, τα συντηρητικά και τις συσκευασίες των τροφίμων μπορούν να βλάψουν την υγεία των παιδιών”. Η έκθεση καταμετρά τις εν λόγω ουσίες, όπως οι δισφαινόλες, οι φθαλικές ενώσεις και τα νιτρικά άλατα, οι οποίες μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τα βρέφη και τα παιδιά.

“Εφόσον η θέρμανση μπορεί να προκαλέσει διάχυση της Δισφαινόλης Α και των φθαλικών ενώσεων από τα πλαστικά δοχεία στα τρόφιμα, θα πρέπει να αποφεύγονται οι φούρνοι μικροκυμάτων για το ζέσταμα των φαγητών και των ροφημάτων, συμπεριλαμβανομένης της βρεφικής φόρμουλας και του μητρικού γάλακτος” τονίζει η έκθεση της ΑΑΠ και συνεχίζει: “Επιπλέον, αποφύγετε να πλένετε πλαστικά σκεύη στα πλυντήρια πιάτων”.

Read More

And More