Γιατί η σχέση σου με την κόρη σου είναι τόσο δυνατή; Νέα έρευνα απαντά!

Μπορεί ως μητέρα μίας (ή και περισσότερων) κόρης να έχεις αντιληφθεί πως η σχέση σας περνάει κατά καιρούς από… χίλια μύρια κύματα, αλλά σίγουρα αισθάνεσαι πως ο δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ σας είναι τόσο δυνατός που τίποτα άλλο δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του. Τώρα, λοιπόν, μια έρευνα έρχεται να πιστοποιήσει και επίσημα αυτό που τόσα χρόνια μπορούσες μόνο να νιώσεις και όχι να εκφράσεις με λόγια!

Σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό The Journal of Neuroscience, η σύνδεση μητέρας και κόρης είναι η πιο δυνατή σε σχέση με όλους τους γονεϊκούς δεσμούς! Στόχος της έρευνας ήταν αν εξακριβώσει για ποιο λόγο συναισθηματικές παθήσεις, όπως η κατάθλιψη, είναι τόσο διαδεδομένα κληρονομήσιμες από τη μητέρα στην κόρη. Για το σκοπό αυτό, οι νευροεπιστήμονες υπέβαλαν σε αξονική τομογραφία 35 υγιείς οικογένειες. Με μεγάλο ενδιαφέρον ανακάλυψαν πως οι μητέρες με τις κόρες τους έχουν παρόμοια ανατομία, αναφορικά με το μέρος του εγκεφάλου που ρυθμίζει τα συναισθήματα. Αυτή η ομοιότητα ήταν σημαντικά διαφοροποιημένη σε περιπτώσεις μητέρας και γιου, πατέρας και κόρης ή πατέρα και γιου, όπως επισημαίνουν και οι νευρολόγοι της μελέτης.

Η κοινή μετάφραση, λοιπόν, των αποτελεσμάτων ήταν πως η εκάστοτε μητέρα με την κόρη της είναι πολύ πιο πιθανό να κατανοήσουν και να νιώσουν η μία τα συναισθήματα της άλλης, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο!

And More