Νέοι γονείς: 5 πράγματα που πρέπει να μάθουν να κάνουν ακόμα και πριν γεννηθεί το μωρό

Σε πολύ λίγες ημέρες πρόκειται να βιώσεις το θαύμα της μητρότητας. Μετά από αρκετούς μήνες, η εγκυμοσύνη σου φτάνει στο δικό της Happy End με το μωράκι που έρχεται στον κόσμο αυτό να επισφραγίζει με τον πιο γλυκό τρόπο την οικογενειακή σας ευτυχία. Πριν, όμως, αναχωρήσετε από το μαιευτήριο και ανοίξετε την πόρτα του καινούριου σας σπιτιού, υπάρχουν μερικά πράγματα που καλό είναι να γνωρίζετε, προκειμένου να κυλήσουν οι πρώτες μέρες πιο ομαλά και ήπια. Για δες… 

 

Να κρατάς σωστά το μωρό
Μία αγκαλιά όλα τα νικά. Μία αγκαλιά, όμως, η οποία θα γίνει με το σωστό τρόπο, για να μην τραυματίσει το αρκετά ευαίσθητο σώμα του μωρού σου. Ρώτησε το παιδίατρο του, ακολούθησε το παράδειγμα με μερικά πλαστικά κουκλάκια και είστε και οι δύο έτοιμοι! 

Να ετοιμάζεις εύκολα γεύματα
Μπορεί το μόνο που σε ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή να είναι το μωράκι σου, όμως, και ο δικός σου οργανισμός έχει τις ανάγκες του. Μία από αυτές το αίσθημα πείνας που θα νιώσεις. Επειδή, όπως καταλαβαίνεις, τον πρώτο μήνα, ο χρόνος που θα έχεις για τις υπόλοιπες δραστηριότητες πλην του μωρού σου θα είναι αρκετά περιορισμένος, προσπάθησε να ετοιμάσεις μερικές εύκολες συνταγές με λίγα υλικά και μικρό χρόνο εκτέλεσης. Έτσι, θα σε φροντίσεις χωρίς το μωρό σου να αφήσεις.

Να καθαρίζεις γρήγορα το σπίτι
Τώρα που το μωράκι σου είναι στο σπίτι θες να μην υπάρχει ούτε ένας παθογόνος μικροοργανισμός εντός της οικίας σου. Επειδή, όμως, για τον ίδιο λόγο είναι αδύνατον να κάνεις μόνη σου αυτό το σχολαστικό καθάρισμα που θέλεις. Βάλε το σύντροφο στο παιχνίδι και δεν θα βγεις χαμένη.

Να αλλάζεις πάνα
Μπορεί να σου φαίνεται απλό, όμως, πίστεψε με, η πράξη έχει εντελώς διαφορετική βαρύτητα και σημασία. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Πρόκειται για μία διαδικασία που θα επαναλαμβάνεις αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Για αυτό, πρέπει να δημιουργήσεις την ιδανική ατμόσφαιρα στο χώρο αλλαγής, να μάθεις πώς θα ξεγελάσεις το μωράκι σου ώστε να μειώσεις το κλάμα του και να επιτύχεις το σκοπό σου. 

Να κάνεις μπάνιο το μωρό σου
Άλλη μία διαδικασία που φαίνεται εύκολη, αλλά η πραγματικότητα θα σε προσγειώσει με έναν – όχι τόσο ευχάριστο – τρόπο. Πριν καν φτάσεις με το μωρό σου στο μπάνιο, φρόντισε να έχεις απομακρύνει οποιοδήποτε επικίνδυνο ή αιχμηρό αντικείμενο και να έχεις μαζί σου τις σωστές πετσέτες. Και το μπάνιο με προσοχή και ασφάλεια ξεκινά!

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

 

And More