Πώς θα βοηθήσω το παιδί μου να μη φοβάται το γιατρό;

Η επίσκεψη στο γιατρό είναι πάντα μια αγχογόνος διαδικασία για ένα μικρό παιδί. Λίγο η ανησυχία των γονιών που του τη μεταδίδουν, λίγο η ιδέα του άγνωστου ή ο φόβος ότι το παιδί θα αποχωριστεί το γονιό, ο φόβος μην πονέσει, ενδεχομένως και ο φόβος για τον ίδιο το γιατρό σαν πρόσωπο μπορεί να κάνει ένα παιδί να αντιδρά έντονα σε κάθε επίσκεψη στον παιδίατρο.

Πώς μπορείτε όμως να το βοηθήσετε να απαλύνει ή ακόμη και να ξεπεράσει το φόβο του για το γιατρό; Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορείτε να εφαρμόσετε:

1. Διαλέξτε τον κατάλληλο γιατρό. Ο παιδίατρος που αλληλεπιδρά με τον καλύτερο τρόπο με το παιδί σας είναι αυτός που θα το κάνει να αισθανθεί ασφάλεια ώστε να μην αντιδρά υπερβολικά σε κάθε σας επίσκεψη. Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε 2-3 γιατρούς αλλά σίγουρα θα βρείτε τον κατάλληλο.

2. Εξηγείτε κάθε φορά στο παιδί γιατί πηγαίνετε στο γιατρό και γιατί είναι καλό να πηγαίνετε. Μπορείτε να του εξηγήσετε τι ακριβώς θα κάνει ο γιατρός παίζοντας μαζί του… το γιατρό! Αγοράστε του ένα σετ εργαλείων και παίξτε μαζί του μετρώντας την πίεση, εξετάζοντας χέρια και πόδια ακόμη και κάνοντας εμβόλιο!

3. Διαβεβαιώστε το παιδί ότι δεν θα απομακρυνθείτε από εκείνο όταν πάτε στο γιατρό και ότι δεν θα το αφήσετε μόνο του.

4. Εξοικειώστε το παιδί με τις ιατρικές έννοιες μέσα από κινούμενα σχέδια, κατάλληλα για την ηλικία του, που αναπαριστούν το γιατρό, το νοσοκομείο, τις εξετάσεις. Μάλιστα το να μαθαίνει το παιδί από μικρή ηλικία το πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε την υγεία μας αλλά και την υγεία των δικών μας προσώπων θα το κάνει συμπονετικό, υπεύθυνο και φυσικά θα το εξοικειώσει με το γιατρό και την πρόληψη.

Η Μικρή Γιατρός έχει βάρδια!

Και αφού μιλάμε για γιατρούς και εξετάσεις, υπάρχει η πλέον κατάλληλη σειρά κινουμένων σχεδίων που θα εξοικειώσει το παιδί σας με τις τόσο “δύσκολες” έννοιες που το φοβίζουν! Η Μικρή Γιατρός του καναλιού Disney Junior είναι ένα πρόγραμμα που εκπαιδεύει τα μικρά παιδιά πάνω σε ζητήματα σωστής υγείας, φροντίδας και διατροφής, στο οποίο πρωταγωνιστεί ένα μικρό κορίτσι, η Ντότι, το οποίο μπορεί να συνομιλήσει σε λούτρινα ζωάκια και παιχνίδια, που μπορούν επίσης να της μιλήσουν, ειδικά όταν χρειάζονται τη βοήθεια της για ράμματα ή επιδέσμους σε μία πληγή. Κατά τη διάρκεια της σειράς, η Μικρή Γιατρός και οι φίλοι της Δράκος, Αρνίτσα, Χάλι και Χιονάτος βοηθούν με χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα του εαυτού μας και των άλλων και διώχνουν τις φοβίες για την επίσκεψη στο γιατρό.
Η σειρά κινουμένων σχεδίων έχει ήδη συναρπάσει το κοινό, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση τηλεοπτικής σειράς προσχολικής ηλικίας και είναι κατάλληλη για παιδιά ηλικίας από 2 έως 7 ετών.

Το κανάλι Disney Junior προβάλει τη σειρά, Η Μικρή Γιατρός, καθημερινά μέσω των OTE TV, Vodafone TV και Cyta TV.

Από τις 5 Σεπτεμβρίου, Η Μικρή Γιατρός θα συνεχίσει με νέα επεισόδια (3η σεζόν) τις καθημερινές στις 14:45. Το Νοέμβριο του 2016, η 4η σεζόν θα βρει την Μικρή Γιατρό επικεφαλής στο όλο δικό της νοσοκομείο παιχνιδιών, όπου θα είναι απασχολημένη γιατρεύοντας τα τραυματισμένα παιχνίδια της πόλης. Η Μικρή Γιατρός, η Αρνίτσα, ο Δράκος & ο Χιονάτος θα συνεργαστούν μαζί της, ώστε να φροντίσουν τους ασθενείς τους!

Read More

And More