Τα σημάδια ότι ο σύντροφος σου είναι έτοιμος να γίνει μπαμπάς

Είτε μόλις παντρευτήκατε, είτε απλά συζείτε εδώ και πολύ καιρό, το μόνο σίγουρο είναι ότι το ενδεχόμενο να δημιουργήσεις τη δική σου οικογένεια δεν φαντάζει και τόσο μακρινό. Περνάτε καλά μαζί και ποιο θα μπορούσε να είναι το καλύτερο επόμενο βήμα από το να αποκτήσετε ένα παιδί. Άλλωστε, ο σύντροφος σου έχει εκδηλώσει όλα εκείνα τα σημάδια ότι θα γίνει καλός μπαμπάς. Ξέρεις ποια είναι;

Του αρέσουν τα παιδιά και περνάει χρόνο μαζί τους
Μήπως τις τελευταίες φορές που έχετε βγει με φίλους, οι οποίοι έχουν τη δική τους οικογένεια, ο σύντροφος σου έχει διάθεση να παίξει με τα παιδιά και να περάσει χρόνο μαζί τους; Αν ναι, τότε αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι για την περίπτωση μας. Ειδικά, άμα τον συμπαθούν και τα παιδιά με τη σειρά τους, τότε όλα πάνε πρίμα.

Είναι εκδηλωτικός
Εκφράζει τα συναισθήματά του; Σου λέει ότι σε αγαπά; Είναι γενναιόδωρος στα συναισθήματα και τις εκφράσεις αγάπης; Σε παίρνει αγκαλιά; Σου κρατά το χέρι; Αν η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι θετική, τότε έχεις μπροστά σου έναν υπέροχο μελλοντικό μπαμπά.

Σε φροντίζει όταν αρρωσταίνεις
Μπορεί να σου φαίνεται αυτονόητο, όμως, εδώ δεν αναφερόμαστε απλά στο να τσεκάρει τη θερμοκρασία σου ή να πάει στο φαρμακείο για να προμηθευτεί τα απαραίτητα φάρμακα. Αν ανησυχεί αν είσαι καλά, νοιάζεται να δει τι έχεις, σε φροντίζει όσο είσαι άρρωστη και δεν σε αφήνει από τα μάτια του, τότε μην το ψάχνεις για πολύ. Το έχει!

Είναι υπομονετικός
Μην το γελάς! Η υπομονή είναι αρετή, ειδικά όταν καλείσαι να μεγαλώσεις ένα μικρό παιδί που τώρα ανακαλύπτει τον κόσμο και δομεί τον χαρακτήρα του. Όταν έχει υπομονή και προσπαθεί να λύσει από το πιο απλό έως το πιο πολύπλοκο πρόβλημα, τότε ο σύντροφος σου είναι έτοιμος να πάρει αγκαλιά το πρώτο του παιδί και να το μεγαλώσει. 

Σε βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού
Αυτή η κίνηση, εκτός από την εντελώς πρακτική της σημασία, έχει και συμβολικό χαρακτήρα. Γιατί, αυτό δείχνει ότι καταλαβαίνει ότι έχεις πολλά στην καθημερινότητα σου και σέβεται την κούραση σου. Άλλωστε, μην ξεχνάς ότι τους πρώτους μήνες ζωής του μωρού σου θα χρειαστείς σίγουρα τη βοήθεια του μπαμπά. 

 

 

Read More

And More