Τέσσερις γυναίκες που κατέκτησαν την κορυφή μετά τον ερχομό των παιδιών τους!

Στις 8 Μαρτίου κάθε έτους, ολόκληρος ο κόσμος γιορτάζει τη γυναικεία χειραφέτηση! Από το 1977 και έπειτα, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η ημέρα που θα τιμούνται οι αγώνες των γυναικών για την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους. Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αξίζει να υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας πως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα! Άλλωστε, έχουμε τόσα πολλά και ισχυρά παραδείγματα που μπορούν να μας εμπνεύσουν! Ανάμεσά τους και μερικές από τις πιο επιτυχημένες σύγχρονες γυναίκες, που κατάφεραν να “κατακτήσουν” την κορυφή αφού απέκτησαν παιδιά και έζησαν το θαύμα της μητρότητας! Αντίθετα, λοιπόν, στα στατιστικά δεδομένα που θέλουν τις μητέρες να αφήνουν την καριέρα τους για να μεγαλώσουν τα μικρά τους, η πραγματικότητα αποδεικνύει πως, ναι, μπορείς να είσαι επιτυχημένη σε όλα! Ακόμη κι αν δεν τα κάνεις ταυτόχρονα!

Γι’ αυτό παρακάτω σου έχω συγκεντρώσει μερικές από τις κορυφαίες γυναίκες του κόσμου, που “έχτισαν” την καριέρα τους, μετά τον ερχομό των παιδιών τους! Και μπορείς να εμπνευστείς… ελεύθερα!

Hillary Clinton

Υπήρξε μία από τις καλύτερες δικηγόρους και συνέταιρος σε μεγάλη νομική εταιρεία (ενώ μάλιστα είχε μεγαλύτερο εισόδημα από το σύζυγό της και μετέπειτα Πρόεδρο τω Η.Π.Α., Bill Clinton). Όταν “τόλμησε” να δηλώσει σε συνέντευξή της το 1992 πως: “Φαντάζομαι πως θα μπορούσα να μείνω σπίτι, να ψήνω κουλουράκια και να πίνω τσάι, αλλά αυτό που αποφάσισα ήταν να ακολουθήσω την καριέρα μου, την οποία ξεκίνησα πολύ πριν ο σύζυγός μου ασχοληθεί με την πολιτική”, το κοινό ενοχλήθηκε και η ίδια κατηγορήθηκε έντονα. Το γεγονός, όμως, πως η κόρη της Chelsea ήταν ήδη 12 χρονών, όταν η Hillary έδωσε αυτή την απάντηση, της δίνει τα εύσημα μιας σκεπτόμενη μητέρας! Ταυτόχρονα, η Chelsea έχει πει σε συνέντευξή της για τη μητέρα της: “Μου λέει πάντα πως η μητρότητα ήταν το καλύτερο πράγμα που της συνέβη ποτέ”!

Meryl Streep

Κέρδισε το πρώτο Όσκαρ της στην κατηγορία Α’ Γυναικείος Ρόλος για την ταινία Κράμερ εναντίον Κράμερ το 1979, την ίδια χρόνια που απέκτησε το πρώτο παιδί της, Henry. Δύο ακόμη βραβεία όσκαρ ακολούθησαν, όπως επίσης και άλλα τρία παιδιά. Μάλιστα, από το 1991 έως σήμερα, διάστημα κατά το οποίο η κορυφαία πρωταγωνίστρια απέκτησε το τέταρτο και τελευταίο παιδί της, Louisa, προτάθηκε για Όσκαρ 13 φορές!

Diane Von Furstenberg

Η εμβληματική παρουσία της μόδας ήταν μία 26χρονη διαζευγμένη μητέρα δύο παιδιών όταν ξεκίνησε την καριέρα της! “Ήμουν τόσο απασχολημένη, που δεν είχα χρόνο να σκεφτώ τι πίστευαν οι άλλοι άνθρωποι για εμένα” έχει δηλώσει η σχεδιάστρια σχετικά με το συνδυασμό της επαγγελματικής επιτυχίας και την ανατροφή των δύο μικρών παιδιών της!

Tina Fey

Η πρώτη γυναίκα σεναριογράφος που απέκτησε ποτέ η διάσημη αμερικανική εκπομπή Saturday Night Live, και μία από τις κορυφαίες κωμικούς της μικρής και μεγάλης οθόνης, έχει πολλά να πει για την επίτευξη της καριέρας της παράλληλα με την εμπειρία της μητρότητας! “Περνάς τεράστια χρονικά διαστήματα, μονολογώντας πως ‘είναι ακατόρθωτο’. Και τότε απλά συνεχίζεις να προχωράς και να προχωράς και κατά κάποιο τρόπο κάνεις το ακατόρθωτο” έχει δηλώσει σε συνέντευξή της η Tina Fey. Όσο για το δικό της… ακατόρθωτο: δημιούργησε μερικές από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές παραγωγές, μετά τη γέννηση της κόρης της, Alice!

Read More

And More