Woman on Top: Οκτώ από τις πιο δυναμικές και επιδραστικές διάσημες μητέρες του κόσμου!

Μια ημέρα σαν και την σημερινή, που τα τελευταία 40 χρόνια έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη στήλη της Οικογένειας οι πιο δυναμικές και επιδραστικές μητέρες του κόσμου! Γυναίκες που κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή μέσα από σκληρή δουλειά και ταλέντο στην ανάληψη ευθυνών! Γυναίκες που δεν εφησυχάζουν και παλεύουν συνεχώς να εξελίσσονται. Γυναίκες που θυμούνται πάντα πως είναι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν φέρει στη ζωή ανθρώπους και θέλουν να κάνουν τον κόσμο λίγο καλύτερο για τους αυριανούς ανθρώπους!

Αυτές, λοιπόν, είναι οι οκτώ υπέροχες γυναίκες με τις οποίες θα ασχοληθούμε σήμερα!

Amal Clooney, Συνήγορος Ανθρώπινων Δικαιωμάτων

Μητέρα των Ella και Alexander

Μία από τους ισχυρότερους δικηγόρους για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο, η Amal Clooney ξέρει από “πρώτο χέρι” τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας, καθώς οι γονείς της εγκατέλειψαν το Λίβανο σε περίοδο πολέμου, φτάνοντας στην Ευρώπη στις αρχές της δεκαετίας του ‘80. Με πτυχία νομικής από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το NYU, η Amal αναλαμβάνει υποθέσεις εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, εκπροσωπεί την Αρμενία στον αγώνα της για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, ενώ είχε το σθένος να υπερασπιστεί δημόσια τις γυναίκες που κακοποιούνται από τον ISIS, απαιτώντας τα μέλη του να δικαστούν για εγκλήματα πολέμου. Αυτή η ισχυρή, νέα, εργαζόμενη μητέρα είναι μία από τις κορυφαίες γυναίκες του σύγχρονου κόσμου!

 

Adele, Μουσικός/Στιχουργός/Παραγωγός

Μητέρα του Angelo

Τα βραβεία που έχει παραλάβει η Adele για την συνεισφορά της στην παγκόσμια μουσική σκηνή είναι αμέτρητα! Ωστόσο αυτή η υπερταλαντούχα γυναίκα έχει μιλήσει ανοιχτά για την επιλόχειο κατάθλιψη, λέγοντας: “Τελικά, αποφάσισα πως θα αφιερώνω στον εαυτό μου ένα απόγευμα την εβδομάδα για να κάνω ό,τι θέλω. Μια φίλη με ρώτησε ‘Αλήθεια; Δεν αισθάνεσαι άσχημα γι’ αυτό;’. Της απάντησα πως νιώθω άσχημα, αλλά θα ένιωθα χειρότερα αν συνέχιζα να μην το κάνω. Τέσσερις γυναίκες που γνωρίζω σκέφτονται ακριβώς το ίδιο πράγμα με εμένα, αλλά ντρέπονται να το συζητήσουν, γιατί αισθάνονται πως όλοι θα πουν ότι δεν είναι καλές μητέρες -και σίγουρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Καλύτερη μητέρα σε κάνει ο καλύτερος χρόνος που δίνεις στον εαυτό σου”.

 

Beyoncé, Μουσικός/Ηθοποιός/Παραγωγός

Μητέρα των Blue Ivy, Rumi και Sir

Το Forbes την κατέταξε στην τρίτη θέση της λίστας με τις πιο ακριβοπληρωμένες μουσικούς, με τα έσοδά της το 2018 να εκτιμώνται στα $60 εκατομμύρια, ενώ το 2016 εκείνη και το σύζυγό της, Jay-Z, ανακηρύχθηκαν στο πιο ακριβοπληρωμένο διάσημο ζευγάρι της χρονιάς. Την ίδια περίοδο μπήκε στην… κούρσα για Πρόσωπο της Χρονιάς από το περιοδικό TIME, αλλά τελικά κέρδισε ο τότε Πρόεδρος της Αμερικής, Barack Obama. Τα media έχουν εξυμνήσει την Beyoncé ως την πιο ξεχωριστή φωνή της μουσικής, ενώ την έχουν “χειροκροτήσει” για την απερίφραστη έκφραση και ενσάρκωση του μαύρου φεμινισμού σε μια πολιτικά ριψοκίνδυνη περίοδο. Πάντοτε εμπνευσμένη και αποφασισμένη, η Bey είναι μία από τις επιδραστικότερες γυναίκες της γενιάς της.

 

Viola Davis, Ηθοποιός/Παραγωγός

Μητέρα της Genesis

Η Viola Davis είναι η πρώτη μαύρη ηθοποιός που έχει κερδίσει βραβείο Emmy, Oscar, Golden Globe και Tony για το υποκριτικό ταλέντο της, ενώ η λίστα των “τροπαίων” που έχει φέρει σπίτι είναι πολύ μεγαλύτερη! Σε ομιλία της για την αποδοχή βραβείου έχει ευχαριστήσει τον σύζυγο και την κόρη της, αποκαλώντας τους “το θεμέλιο της ζωής μου”, ενώ υπερασπίστηκε τις (υπερβολικά συχνά) άγνωστες ιστορίες πραγματικών ανθρώπων που ζουν πραγματικές ζωές! Ένα αληθινό “διαμάντι” του παγκόσμιου κινηματογράφου και της τηλεόρασης και με πάντοτε πολιτική χροιά στο έργο της!

 

Shonda Rhimes, Παραγωγός/Σκηνοθέτης/Σεναριογράφος

Μητέρα των Harper, Emerson και Beckett

Η βασίλισσα του primetime της αμερικανικής τηλεόρασης, Shonda Rhimes, εξακολουθεί να παράγει μερικές από τις καλύτερες ψυχαγωγικές σειρές της μικρής οθόνης (Grey’s Anatomy, How to Get Away with Murder, Station 19). Σε πρόσφατη συνέντευξή της δήλωσε πως προτιμά να μεγαλώνει ένα πεισματάρικο κορίτσι, παρά ένα “καλό”, ενώ αποκάλυψε πως ξυπνάει με το… λάλημα του πετεινού για να εξοικονομήσει λίγο χρόνο για τον εαυτό της. Δεν διστάζει να παραδεχτεί ότι έχει χρειαστεί πολλή βοήθεια για να αντεπεξέλθει στις εργασιακές και τις οικογενειακές υποχρεώσεις της, θέλοντας να είναι ειλικρινής απέναντι σε όλες τις γυναίκες που παλεύουν να ισορροπήσουν και τους δύο τομείς.

 

Reese Witherspoon, Ηθοποιός/Παραγωγός/Επιχειρηματίας

Μητέρα των Ava, Deacon και Tennessee

Η Reese Witherspoon έχει “το άγγιγμα του Μίδα”: Έχει ένα μαγικό τρόπο να επιλέγει και να αναπτύσσει projects με μεγάλη απήχηση και επίδραση στις γυναίκες. Άλλωστε, η τελευταία της δουλειά, το τηλεοπτικό Big Little Lies στο οποίο διετέλεσε ως παραγωγός και πρωταγωνίστρια, προέκυψε από την πεποίθησή της πως υπάρχει τεράστια ανάγκη καλύτερων ρόλων για τις γυναίκες! Επιπλέον, ως επιχειρηματίας έχει καταφέρει να εξελίξει με συνεργασίες και συγχωνεύσεις την εταιρία παραγωγής της, που εξαρχής δημιουργήθηκε για να πει ιστορίες γυναικών σε τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και ψηφιακές πλατφόρμες.

 

Victoria Beckham, Fashion Designer/Τραγουδίστρια

Μητέρα των Brooklyn, Romeo, Cruz και Harper

Την Victoria Beckham μπορούμε μονάχα να την θαυμάζουμε: Το πάθος της για την μόδα και η όρεξη για σκληρή δουλειά μεταμόρφωσαν το πρώην Spice Girl σε μια αξιοσέβαστη σχεδιάστρια, με το δικό της επιτυχημένο label. Έχει συνεργαστεί με φιλανθρωπικά ιδρύματα, ενώ δέχτηκε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ τον τιμητικό τίτλο OBE (Αξιωματικός του πιο εξαίρετου τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας) για την προσφορά της στη μόδα. Σε άρθρο της στην Vogue, το οποίο απευθύνει στο 18χρονο εαυτό της, έγραψε: “Μεγαλώνοντας θα συνειδητοποιήσεις πως δουλεύοντας σκληρά, αλλά βάζοντας την οικογένειά σου πάνω από όλα, θα είναι εφικτό να πετύχεις την ισορροπία. Τίποτα δεν μπορεί να είναι τέλειο, αλλά μόνο τώρα έμαθα να εκτιμώ όσα έχω. Είμαι χαρούμενη”.

 

J.K. Rowling, Συγγραφέας, Φιλάνθρωπος

Μητέρα των Jessica, David και Mackenzie

Η ιστορία της J.K. Rowling μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι: Η σκληρά εργαζόμενη γυναίκα που ονειρευόταν να γίνει συγγραφέας. Μια στιγμή έμπνευσης, ενώ βρισκόταν στο τρένο, την οδήγησε να κρατήσει άφθονες διάσπαρτες σημειώσεις μιας ιστορίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά από αρκετά χρόνια, ως διαζευγμένη μητέρα, όταν μετακόμισε στην Σκωτία με ολοκληρωμένα τα τρία κεφάλαια του Harry Potter, η επιτυχία τής “χτύπησε την πόρτα”! Η διεθνής αναγνώριση ακολουθήθηκε από μια σειρά ταινιών, παιχνιδιών, ακόμη και ενός θεματικού πάρκου ψυχαγωγίας. Κέρδισε το βραβείο Λογοτεχνικής Υπηρεσίας του Ιδρύματος PEN/Allen για τον τρόπο με τον οποίο η δουλειά της ενσωματώνει τις αρχές της ελευθερίας. Ακόμη και μετά την τεράστια επιτυχία της, όμως, η J.K. Rowling φαίνεται να είναι αληθινή και “προσγειωμένη”!

And More