Η εγγονή της Σταχτοπούτας: Μια ιστορία αυτογνωσίας για κορίτσια κάθε ηλικίας

«Όλοι είναι πρίγκιπες και πριγκίπισσες και στην πραγματική ζωή».
«Αυτό πώς γίνεται;»
«Όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα βασίλειο που τους περιμένει να το κυβερνήσουν».
«Και ποιο είναι αυτό;»
«Ο εαυτός τους, μικρή μου. Ο εαυτός τους, που είναι το πιο μεγάλο βασίλειο που θα μπορούσαν να κυβερνήσουν ποτέ».

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κορίτσι και μια γιαγιά που τους άρεσε να διαβάζουν τα παραμύθια του πρωινού. Το κορίτσι ήταν η εγγονή της γιαγιάς, που κάποτε κι αυτή ήταν κορίτσι και ήταν η εγγονή μιας γιαγιάς.  Γεμάτη με απίστευτη λαχτάρα για ζωή, 
H εγγονή της σταχτοπούτας μάς καλεί να ανακαλύψουμε βαθύτερες έννοιες και αλήθειες μέσα από ένα κλασικό παραμύθι που διαβάζεται από γιαγιάδες σε εγγονές ανά τους αιώνες. Η ιστορία της Σταχτοπούτας αποτελεί ένα μοναδικό ταξίδι αυτογνωσίας για κορίτσια κάθε ηλικίας, κάθε εποχής… 

«Η αλήθεια μας είναι τελικά τα συναισθήματά μας, αυτό που νιώθουμε ο ένας για τον άλλον». «Με τη δύναμη της σκέψης μπορείς να φτιάξεις κόσμους αμέτρητους. Και να περάσεις όλη σου τη ζωή εκεί μέσα. Ό,τι σκέφτεσαι αυτό γίνεσαι. Αν σκέφτεσαι δράκους, θα ζεις μαζί με τους δράκους. Αν σκέφτεσαι λιβάδια, θα ζεις στα λιβάδια. Είμαστε ό,τι νιώθουμε κι ό,τι σκεφτόμαστε».

«Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται με όμορφες καρδιές αλλά στη συνέχεια της ζωής τους το ξεχνάνε κι αφήνουν τις καρδιές τους να μαυρίζουν από άσχημες σκέψεις και συναισθήματα. Έτσι σιγά σιγά η καρδιά τους πετρώνει και δεν ακτινοβολεί πια ομορφιά».

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς…

Η Έλενα Αλεβιζοπούλου γεννήθηκε το 1967. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Συμπορεύεται στη ζωή με τον Michel Czimbalmos, από το 1990. Είναι Life Business & Relationship Coach με αδιάκοπη πορεία (και εμπειρία!) 35 ετών. Μέλημά της είναι οι άνθρωποι να ζουν και να απολαμβάνουν μια όμορφη ζωή, γεμάτη αλήθεια, χαμόγελο, θάρρος, καλοσύνη και ΑΓΑΠΗ! Το μότο της είναι: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην έχει λύση».

Ο Στρατής Πανούριος είναι σκηνοθέτης, ηθοποιός και συγγραφέας. Πιστεύει πως αυτή η ζωή που ζούμε είναι η μοναδική ζωή μας και πως έχουμε κάθε δικαίωμα να την κάνουμε πιο όμορφη και πιο συνειδητή.

Read More

And More