«Η Εξερεύνηση του Διαστήματος» στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Πλανητάριο!

Και τον Μάρτιο η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου στρέφει το βλέμμα της στο Διάστημα!

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, οι επισκέπτες της Διαδραστικής Έκθεσης θα παρακολουθούν την ενότητα «Η Εξερεύνηση του Διαστήματος», που περιλαμβάνει Πειράματα, Διαδραστικό Εργαστήρι για παιδιά και Διαδραστική Αφήγηση.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων.

Ενότητα «Η Εξερεύνηση του Διαστήματος»
Κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 2 Φεβρουαρίου έως τις 31 Μαρτίου η Διαδραστική Έκθεση ξεκινά ένα ταξίδι με στόχο την «Εξερεύνηση του Διαστήματος». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

13:30 – 14:10 Επίδειξη Πειραμάτων: «Οδηγός επιβίωσης για αστροναύτες»
(προτείνεται για παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες)

Αυτή τη φορά η βαλίτσα θα πάει μακριά! Η ομάδα των πειραμάτων μελετά σε βάθος τα διαστημικά ταξίδια. Τι καύσιμα χρησιμοποιούν οι πύραυλοι για να εκτοξευθούν στο Διάστημα; Μπορεί κάποια από αυτά να βρίσκονται στην κουζίνα μας; Τι είναι η βαρύτητα και πώς επηρεάζουν οι αλλαγές της τους αστροναύτες; Δοκιμάστε να προστατεύσετε ένα διαστημόπλοιο από την υψηλή θερμοκρασία κατά την επιστροφή του στη Γη. Επίσης, μάθετε για τις εξωφρενικές ταχύτητες ενός διαστημικού περιπάτου και πώς αντιμετωπίζεται η δίψα στο διαστημόπλοιο, όπου τίποτα δεν πάει χαμένο!

15:30 – 17:00 Διαδραστικό Εργαστήρι: «Εκτόξευση τώρα!»
(προτείνεται για παιδιά από 7 έως 10 ετών)

Μια δραστηριότητα με στόχο την εξερεύνηση του Διαστήματος, για όσους λατρεύουν την περιπέτεια! Στη δραστηριότητα αυτή τα παιδιά οργανώνουν σε ομάδες μία αποστολή στο Διάστημα! Αφετηρία ο πλανήτης Γη. Κάθε ομάδα έχει ως στόχο της να ταξιδέψει σ΄ έναν από τους 9 πλανήτες. Με οδηγό τη φαντασία οργανώνουν το ταξίδι και μας παρουσιάζουν την αποστολή τους! Επίσης, κατασκευάζουν τον δικό τους πύραυλο και τον εκτοξεύουν!

17:30 – 18:30 Διαδραστική Αφήγηση: «Διάστημα: ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο»
(προτείνεται για παιδιά άνω των 12 ετών και ενήλικες)

Όταν ήμασταν μικρά παιδιά, θέλαμε να γίνουμε αστροναύτες και ταξιδεύαμε με τη φαντασία μας στο Σύμπαν. Η φαντασία οδήγησε τον άνθρωπο να δει τι συμβαίνει στα πιο μακρινά άστρα, να συλλέξει πληροφορίες από κόσμους μακρινούς και να στείλει πυραύλους στο Διάστημα. Ελάτε να συμμετάσχετε σε μια διαδραστική αφήγηση και να ακούσετε για την προσπάθεια του ανθρώπου να κατακτήσει το Άγνωστο. Ποιοι ήταν αυτοί που είδαν και πήγαν πιο μακριά με μόνα όπλα τους τη φαντασία και τη δίψα για γνώση;

Σημείωση: Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, μπορείτε όμως να τις παρακολουθήσετε με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης, το οποίο είναι ημερήσιο. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Διαδραστική Έκθεση μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου

Read More

And More