Ημέρα της Μητέρας: Τέσσερις ιδέες για να περάσεις ευχάριστα και χαλαρά την ημέρα σου!

Πλησιάζουμε σιγά-σιγά στη Γιορτή της Μητέρας. Άλλη μία χρονιά, που οι μαμάδες του κόσμου έχουν την τιμητική τους για όλη τη δουλειά και τον κόπο που έχουν κάνει για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους! Αυτό σημαίνει πως έφτασε η στιγμή, για ακόμη μια φορά, να γιορτάσεις και εσύ τις δικές σου θυσίες και το σημαντικό ρόλο που παίζεις στην κοινωνία! Ναι, σίγουρα, η μέρα θα έχει πολλές αγκαλιές και φιλιά από τα μικρά σου, μπόλικες αυτοσχέδιες κάρτες πασπαλισμένες με χρυσόσκονη, αρκετά χειροποίητα βραχιολάκια φτιαγμένα από σπάγκο και… κοφτό μακαρονάκι και πολλές ακόμη προσπάθειες από τα παιδιά να σε ευχαριστήσουν μια μέρα σαν κι αυτή! Αντίστοιχα, όμως, μπορείς κι εσύ να κάνεις μερικά δώρα στον εαυτό σου! Το αξίζεις, άλλωστε, μετά από τόση δουλειά! Μήπως, λοιπόν, φέτος να αφιερώσεις -πραγματικά- αυτή την ημέρα σε εσένα και να σε γιορτάσεις;

Πώς; Φυσικά και μπορείς να υποκύψεις στους πειρασμούς και να ευχαριστηθείς μια ημέρα χαλάρωσης και ξεκούρασης, κάνοντας πράγματα που σε ευχαριστούν! Γι’ αυτό ρίξε μια ματιά παρακάτω για να πάρεις ιδέες!

 

♦ Κοιμήσου λίγο παραπάνω -μακριά από τα παιδιά
Είτε αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να προγραμματίσεις μια διανυκτέρευση στο σπίτι της γιαγιάς, είτε ότι θα… φορτώσεις τον μπαμπά με την πρωινή ρουτίνα της οικογένειας, πάντως σε κάθε περίπτωση ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις το beauty sleep σου! Και επειδή ένας ήρεμος και ξεκούραστος ύπνος σίγουρα δεν μπορεί να διακόπτεται από παιδιά που χοροπηδάνε στο κρεβάτι και πέφτουν με φόρα επάνω σου για να σε ξυπνήσουν με το γέλιο τους, μπορείς άνετα να πάρεις το πρωί της Κυριακής μόνο για τον εαυτό σου!

 

♦ Κανόνισε για όλους ένα πρωινό εκτός σπιτιού
Ίσως συνηθίζετε τα τελευταία χρόνια να βγαίνετε για brunch στη Γιορτή της Μητέρας, είτε αυτή θα είναι η πρώτη φορά, πάντως μπορείς να κάνεις κράτηση σε κάποιο μαγαζί για όλη την οικογένεια -εκτός από εσένα! Ή να οργανώσεις ένα πρωινό πικ νικ στο πάρκο για όλους -εκτός από εσένα! Είναι σίγουρο πως ο μπαμπάς δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να αναλάβει για λίγο τα παιδιά, ενώ εσύ θα απολαμβάνεις ήρεμα τον καφέ σου, διαβάζοντας τις Κυριακάτικες εφημερίδες σου!

 

♦ Κλείσε μια ώρα σε ένα χώρο περιποίησης
Αν έχεις επισκεφτεί έστω και μία φορά έναν τέτοιο χώρο, τότε ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει! Αν δεν το έχεις κάνει ποτέ, τότε αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία σου! Κλείσε ένα ραντεβού για χαμάμ και μασάζ, που δεν θα διαρκέσει περισσότερες από δύο ώρες, και κάνε το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου! Αυτό το διωράκι θα σε κάνει να νιώσεις αναζωογονημένη, χαλαρή και ξεκούραστη! Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για να ανοίξεις τα ευφάνταστα δώρα που τα παιδιά ετοίμασαν για σένα!

 

♦ Γίνε ο “Άρχοντας” της διασκέδασης
Όλες τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου υποκύπτεις στις επιθυμίες των μικρών σου: η μουσική που θα ακούσετε, το επεισόδιο μιας σειράς κινουμένων σχεδίων που θα δούνε, το παιδικό DVD που θα νοικιάσετε από το video club, το βιβλίο που θα τους διαβάσεις πριν πέσουν για ύπνο! Σήμερα, λοιπόν, πάρε την εξουσία στα χέρια σου και κάνει ό,τι σου αρέσει! Βάλε δυνατά τα… άπαντα της Adele, διάβασέ τους το Μικρό Πρίγκιπα κι ας τους φαίνεται βαρετό και επιτέλους κλείσε τη ριμάδα την τηλεόραση που όλο ανάβουν!

 

Read More

And More