Καλοκαίρι στην πόλη: 5 δημιουργικά summer camps που συνδυάζουν διασκέδαση και μάθηση

Ναι, το καλοκαίρι είναι εδώ! Ειδικά για τους μικρούς μας φίλους που πλέον αποχωρίζονται – για δύο μήνες και κάτι – τις σχολικές τους υποχρεώσεις και ελεύθεροι πλέον ετοιμάζονται να χαρούν ανέμελες στιγμές χωρίς υποχρεώσεις και… διάβασμα. Τι θα έλεγες, φέτος, το μικρό σου να συνδυάσει διασκέδαση και… εκπαίδευση; Τα εκπαιδευτικά Summer Camps επιστρέφουν εντός πόλης – και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας – και αυτά είναι όσα ξεχωρίσαμε!

“Φέτος αυτοσχεδιάζουμε…” στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Το συγκεκριμένο Summer Camp θα πραγματοποιηθεί πέντε πενθήμερα, από 28 Ιουνίου μέχρι 30 Ιουλίου, προσφέροντας πέντε μέρες μέσα στο Μουσείο γεμάτες διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές και ομαδικά παιχνίδια! Μια άδεια αίθουσα, μερικά κουτιά γεμάτα υλικά και ένα σακούλι γεμάτο παραμύθια θα είναι οι πρώτες σας ύλες. Ακούγοντας τις ανάγκες των παιδιών για περισσότερη αυτονομία και αυτενέργεια, το φετινό summer camp τους δίνει την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους και να αφήσουν να τους οδηγήσει ο πειραματισμός. Έμπνευση ο πλούτος του παραδοσιακού παραμυθιού, τα μοναδικά εκθέματα του Μουσείου και καλλιτέχνες που καθόρισαν τη σύγχρονη Τέχνη. Κάθε μέρα τα παιδιά θα αυτοσχεδιάζουν με ένα καινούργιο υλικό και θα παρεμβαίνουν σε μια γωνιά της αίθουσας δημιουργώντας σιγά σιγά το δικό τους βασίλειο. Στο τέλος, τα παιδιά θα παρουσιάσουν όχι μόνο τα δικά τους έργα, αλλά κι ένα ολόκληρο νέο κόσμο!

Summer Camp στο Μουσείο Κοτσανά
Το Μουσείο Κοτσανά ανοίγει και πάλι για το κοινό και πιστό στο ραντεβού του, προσκαλεί και φέτος τους μικρούς του «εφευρέτες» στην πιο δροσερή καλοκαιρινή κατασκήνωση της πόλης, διοργανώνοντας από τις 28 Ιουνίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2021 ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει στόχο να προσφέρει στα παιδιά ξέγνοιαστες στιγμές ψυχαγωγίας, με πρώτιστη μέριμνα την υγεία και την ασφάλειά τους.

Αποσκευές μας σε αυτό το ταξίδι; Μα φυσικά οι νέες συναρπαστικές μουσειοσκευές του Μουσείου! Σταθμοί της «open air» κατασκήνωσης: ο Εθνικός Κήπος, το Ζάππειο αλλά και το Λύκειο του Αριστοτέλη! Ταξιδεύουμε στο χρόνο για να γνωρίσουμε τις σπουδαιότερες εφευρέσεις της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας αλλά και να συμμετάσχουμε σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις, «ξεκλειδώνοντας» γνωστές και άγνωστες σελίδες της Επανάστασης του 1821 με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Απελευθέρωση των Ελλήνων!

Μίνι Summer Camp στην Άτρακτο
Από Δευτέρα 28 Ιουνίου έως την Τετάρτη 7 Ιουλίου θα διεξαχθεί το πρώτο Atraktos Camp. Το Project. Μέσα από ένα σύνολο εναλλακτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, για παιδία και εφήβους, το Atraktos Camp, καταφέρνει να μεταδώσει ένα θετικό μήνυμα ελπίδας για το μέλλον, βοηθώντας και καθοδηγώντας το κάθε παιδί ξεχωριστά να ανακαλύψει τη δική του θέση στον κόσμο.

Η γνώση σπάει φραγμούς, ενώνει ανθρώπους. Απορρίπτοντας τις παραδοσιακές μεθόδους μάθησης, το Atraktos Camp, συνδυάζει περίτεχνα την εφευρετικότητα, τη δημιουργία και την εξερεύνηση. Το χαρακτηριστικά διευρυμένο γνωστικό πεδίο του, ξεπερνά κάθε προσδοκία, ξεφεύγοντας από την πεπατημένη επιδερμική γνώση. Την επιμέλεια των προγραμμάτων έχει αναλάβει το Πολυτεχνείο Κρήτης, οι Urban Layers, The BeeCamp, Black Athenα αλλά και μεμονωμένοι εκπαιδευτικοί εξειδικευμένοι στον τομέα τους.

Καλλιτεχνικό Summer Camp από τις… Μορφές Έκφρασης
Ένα μαγικό καλοκαίρι ξεκινά για τα παιδιά στο 8ο καλλιτεχνικό summer Camp των Μορφών Έκφρασης! Θέατρο, Μουσική, Εικαστικά, Χορός μέσα σ’ ένα καταπράσινο κήπο για παιδιά από 5-14 ετών. Λόγω των συνθηκών Covid, αλλά και του θερμού καλοκαιριού, το εκπαιδευτικό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι. Δες το πρόγραμμα παραπάνω! 

Art Summer Camp από την Ομάδα “Μικρός Νότος” στο Modus Vivendi By Krateros Katsoulis
Η δροσερή αυλή του Πολυχώρου Τέχνης Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, στα Βριλήσσια, και η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία τους, προσκαλούν παιδιά από 5 έως και 9 ετών* σε ένα γεμάτο παιχνίδι, θεατρικό summer camp. Με οδηγό τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, τη διάθεση για εξερευνήσεις και με τη βοήθεια των έμπειρων εμψυχωτών-ηθοποιών-παιδαγωγών της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, τα παιδιά καλούνται να περάσουν 3+1 εβδομάδες ξεγνοιασιάς με μόνο στόχο τη χαρά!

Δουλεύοντας σε μία ολιγομελή ομάδα και τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να κινηθούν, να γελάσουν, να μάθουν, και παράλληλα να εκφραστούν, να δημιουργήσουν και να επικοινωνήσουν δημιουργώντας νέες φιλίες!

 

 

 

 

Read More

And More