Καλοκαιρινές χειροτεχνίες: 5 ιδέες για να περάσεις δημιουργικά τον χρόνο με το παιδί

Το καλοκαίρι είναι εδώ, το σχολείο τελείωσε, οι διακοπές ακόμα αργούν, οπότε πρέπει να βρεις τρόπους να απασχολήσεις ευχάριστα το μικρό σου. Τι θα έλεγες λοιπόν για ευχάριστες χειροτεχνίες; Σίγουρα θα το διασκεδάσετε και θα δημιουργήσετε χαρούμενα. Παρακάτω θα βρεις μερικές όμορφες ιδέες…

Καραβάκια για να ταξιδεύει
Αν ψάξεις στα συρτάρια της κουζίνας σου, είναι σίγουρο ότι θα βρεις μερικούς φελλούς που πλέον σου είναι εντελώς άχρηστοι. Ε, λοιπόν, πιάσε το παιδί σου από το χέρι και κολλήστε τρεις φελλούς ως βάση. Τοποθετείτε μία οδοντογλυφίδα και κόβετε μερικά πολύχρωμα χαρτιά σε μικρά τριγωνάκια. Με ένα διακριτικό σελοτέιπ, τα εφαρμόζετε στην οδοντογλυφίδα και η βαρκούλα είναι έτοιμη να αρμενίσει. Και κάπως έτσι, οι διακοπές δεν είναι και τόσο μακριά.

Παγωτό από χαρτί
Υπάρχει παιδί που να μπορεί να αντισταθεί στο παγωτό; Νομίζω ξέρεις την απάντηση. Δροσερό και γευστικό. Τώρα, μπορείς να ετοιμάσει το δικό του και να το κρεμάσει στον τοίχο του σπιτιού, να το κολλήσει στο τραπέζι της κουζίνας ή στο δωμάτιο του. Θα χρειαστεί μόνο χαρτόνι στο χρώμα της γεύσης παγωτού που του αρέσει, μικρά ξυλάκια, και ένα ψαλίδι, για να το κόψει στο σχήμα που πρέπει. Έτοιμο σε πέντε λεπτά. Μην παραλείψεις να το επιβλέπεις όσο το ψαλίδι κρατά.

Τα πιο χαρούμενα βάζα για τα λουλούδια
Δεν χρειάζεται στο μπαλκόνι σας να υπάρχουν βαρετές γλάστρες και κασπώ, όταν τα παιδιά μπορούν να τα “απογειώσουν”! Θα χρειαστείτε γλαστράκια και κασπώ σε οποιοδήποτε σχήμα, χρώμα και μέγεθος θέλετε, χρωματιστό πηλό και ίσως ένα αδιάβροχο λούστρο! Δώσε στα μικρά να πλάσουν με τα χεράκια τους τα χαρακτηριστικά προσώπων που θέλουν και έπειτα κολλήστε τα με κόλλα σιλικόνης πάνω στις γλάστρες. Μόλις στεγνώσουν τα “προσωπάκια” περάστε όλη την επιφάνεια με το αδιάβροχο λούστρο και έτοιμα τα πιο χαρούμενα γλαστράκια!

Φρέσκα φρούτα στο καλάθι από χαρτί
Μπορεί το παιδί σου να μη γνωρίζει πώς πρέπει να κόψει το πεπόνι σε φέτες, όμως, σίγουρα είναι σε θέση να το ζωγραφίσει σε γκοφρέ χαρτί, να σχηματίσει τους σπόρους στο εσωτερικό του με έναν μαύρο μαρκαδόρο και να το σερβίρει στο τραπέζι της κουζίνας. Αν χρειάζεται βοήθεια για να το κόψει ομοιόμορφα, δοκίμασε να αναλάβεις εσύ το στάδιο της κοπτοραπτικής.

Ήλιος καλοκαιρινός
για το δωμάτιο του. Διπλώνεις ένα πλαστικό πιάτο στη μέση απαλά, ώστε να μην το σπάσει, το βάφεις πορτοκαλοκίτρινο. Όσο για τις ακτίνες; Κόβετε σε τριγωνάκια ένα δεύτερο πιάτο, τις κολλάτε μαζί περιμετρικά και έτοιμος ο θερινός ήλιος.

Read More

And More