Μπαμπάς και κόρη: 5 πράγματα που μπορεί να κάνει για να την εμπνεύσει και να έρθουν πιο κοντά

Η αγάπη ενός γονιού για το παιδί του είναι δεδομένη. Οι γιοι έχουν μία ιδιαίτερη αδυναμία στη μαμά και οι κόρες στον μπαμπά τους. Έτσι, τουλάχιστον, συνηθίζεται. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτονόητο. Αν σκεφτείς πως για κάθε άνθρωπο είναι εντελώς διαφορετικός ο τρόπος με τον οποίο “δένεται” και συνδέεται συναισθηματικά, τότε γίνεται αντιληπτό πως μιλάμε για ένα αρκετά περίπλοκο θέμα. Παρόλα αυτά, η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον πατέρα και την κόρη του είναι μία από τις πιο δυνατές και όμορφες εμπειρίες. Ένας μπαμπάς μπορεί να εμπνεύσει την κόρη του με πολλούς τρόπους. Και αν αυτή τη στιγμή δεν σου περνά κάτι από το μυαλό, μπορείς απλά να διαβάσεις παρακάτω.

Ξεκινώντας από τη βρεφική της ηλικία
Ακόμη και στη βρεφική ηλικία ο μπαμπάς μπορεί να αφήσει το “στίγμα” του στο μωρό του, αναλαμβάνοντας να το φροντίσει και να είναι ενεργό μέλος στις καθημερινές διαδικασίες. Κάποτε αυτό μπορεί να φάνταζε παράξενο (αν ρωτήσουμε τους μπαμπάδες μας, θα μας πουν ότι δεν έχουν αλλάξει ποτέ πάνα), αλλά πλέον είναι αστείο να μιλάμε για κάτι τέτοιο!

Μαθαίνοντας της πόσο όμορφος άνθρωπος είναι η ίδια
Είναι πολύ κοινό να ακούς τους γονείς (και όλους μας) να αποκαλούν την κόρη τους γλυκιά και όμορφη, αλλά ελαφρώς πιο σπάνιο να της λένε πόσο ξεχωριστή, αστεία ή δημιουργική είναι. Τα κορίτσια και εν γένει τα παιδιά είναι αναγκαίο να ακούν ότι είναι κάτι παραπάνω από όμορφα και χαριτωμένα και οι μπαμπάδες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο σε αυτά, υπενθυμίζοντας και… κανακεύοντας τις κόρες τους και για τις προσωπικότητές τους.

Να γίνει ο μέντορας της
Οι πατεράδες είναι εκείνοι που μπορούν να “σπρώξουν” τις κόρες τους να αξιοποιήσουν και να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, παίρνοντας τον ενεργό ρόλο της καθοδήγησης και της συμμετοχής στις δραστηριότητές τους. Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που δέχονται ενθάρρυνση και υποστήριξη στα “θέλω” τους από μικρή ηλικία έχουν και περισσότερες πιθανότητες να ακολουθήσουν μια επιτυχημένη καριέρα.

Να παίξουν μαζί
Παίζοντας έρχεται η όρεξη και το πρότυπο. Στο παιχνίδι, ο κάθε διαγωνιζόμενος έχει το δικό του ρόλο. Εκτός από τον πιο ευχάριστο τρόπο για να περάσει τον ελεύθερο χρόνο του, το παιχνίδι αποτελεί για το παιδί μέσο εκπαίδευσης και εκμάθησης. Μπορείς να μάθεις στην κόρη σου πώς να φέρεται σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και να κοινωνικοποιείται.

Βοηθώντας την να μάθει τα όρια της και να γλιτώνει από το άγχος
Σύμφωνα με έρευνες, όταν μια κόρη έχει λάβει “ζεστασιά” και υποστήριξη και έχει διδαχθεί από νεαρή ηλικία την οριοθέτηση και την ιεράρχηση αναγκών και ευθυνών από τον πατέρα είναι πολύ πιο πιθανό φτάνοντας στην εφηβεία και έπειτα την ενηλικίωση να μάθει να διαχειρίζεται καλύτερα το στρες και το άγχος της.

 

 

Read More

And More