Αυτή η συσκευή μπορεί να εντοπίσει το παιδί σου στους πιο πολυσύχναστους χώρους

Σου έχει τύχει να κάνεις τα ψώνια σου στο super market ή σε ένα πολυκατάστημα και ξαφνικά να ακούγεται από το μεγάφωνα η ανακοίνωση πως κάποια μητέρα έχασε το παιδί της μέσα στην πολυκοσμία; Μήπως έχεις υπάρξει (ακόμη και χωρίς να χρειαστεί ανάλογη ανακοίνωση) στην θέση αυτής της μητέρας; Προφανώς και δεν είσαι η μόνη που έχεις βιώσει άγχος τέτοιου επιπέδου και σίγουρα δεν θα είσαι η τελευταία. Άλλωστε, όταν τα μωρά κάνουν τα πρώτα βήματά τους, μπορεί να είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους και όλοι να χαιρόμαστε, αλλά συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον φόβο πως το παιδί μπορεί άθελά του να απομακρυνθεί ανά πάσα στιγμή από το πλευρό μας. Πλέον, όμως, υπάρχει λύση για αυτό τον προβληματισμό, αφού μια νέα “έξυπνη” συσκευή υπόσχεται πως μπορεί να παρακολουθεί και να ανιχνεύει τις κινήσεις των νηπίων!

Ο μηχανισμός ονομάζεται Jiobit και έχει ήδη κερδίσει ένα βραβείο καινοτομίας για την ασφάλεια των μωρών. Πρόκειται για μια πολύ μικρή και ελαφριά συσκευή ανίχνευσης, η οποία μπορεί να φορεθεί στην ζώνη του παντελονιού, τα κορδόνια του παπουτσιού ή ακόμη και σε ένα πουκάμισο, χωρίς να ενοχλεί καθόλου το παιδί, ούτε να γίνεται αισθητή η παρουσία του. Έπειτα, η συσκευή συνδέεται με το smartphone του γονέα, οπότε σε περίπτωση που χάσει το μικρό του ανάμεσα σε πολύ κόσμο, να είναι σε θέση να το εντοπίσει εύκολα και γρήγορα, ανεξαρτήτως απόστασης.

“Οι γονείς θέλουν να κρατούν τα παιδιά κοντά τους όταν βρίσκονται σε χώρους με συνωστισμό και το Jiobit είναι ένα ακόμη μέτρο ασφαλείας που θα τους βοηθήσει να μειώσουν τον κίνδυνο” τονίζει η CMO της εταιρίας που παρασκευάζει την συσκευή, Lindsay Slutzky, και συνεχίζει: “Πολλοί από τους πελάτες μας είναι παιδιά και ενήλικες με ειδικές ανάγκες, επομένως αυτός ο μηχανισμός είναι απαραίτητος πολλές φορές. Πολλά παιδιά με αυτισμό έχουν την τάση να απομακρύνονται, επομένως το Jiobit μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο”.

Read More

And More