Οι καλύτερες online θεατρικές παραστάσεις και εκπαιδευτικές δράσεις του ΣΚ για το μικρό σου

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο φθάνει και μαζί του φέρνει υπέροχες θεατρικές παραστάσεις και εκπαιδευτικές δράσεις, οι οποίες έρχονται στο χώρο σου με τη βοήθεια του υπολογιστή. Άλλωστε, τόσο η νέα καραντίνα, όσο και ο κρύος καιρός θα μας κρατήσουν στο σπίτι για το καλό μας! Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να καθίσεις αναπαυτικά με το μικρό σου στον καναπέ, να ανοίξετε τον υπολογιστή ή ακόμα καλύτερα να τον συνδέσετε στην τηλεόραση και να παρακολουθήσετε μία από τις παρακάτω παραστάσεις ή να συμμετέχετε σε ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο; Αυτά είναι όσα ξεχωρίσαμε!

Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας

Η θεατρική διασκευή του Έλμερ του Παρδαλού Ελέφαντα είναι εμπνευσμένη από τα παιδικά βιβλία του Ντέιβιντ Μακ Κι, σε έκδοση της Andersen Press (από το 1989) και περιέχει όλα τα εκπαιδευτικά νοήματα σύμφωνα με τις αξίες που εκπροσωπεί ο Έλμερ. Η παράσταση είναι η Ελληνική προσέγγιση των χαρακτήρων των βιβλίων με πρωτότυπο σενάριο, στίχους, μουσική, σκηνικά, τρισδιάστατες κούκλες και κοστούμια. Οι ελέφαντες απολαμβάνουν ένα πρωϊνό στη δροσιά της ζούγκλας. Ξαφνικά, μία δυνατή βροχή ξεκινάει! Οι ελέφαντες δεν πτοούνται, χαίρονται περισσότερο, κι ευχαριστιούνται τη δροσιά της βροχής. Μα, τι συμβαίνει; Ένας ελέφαντας «ξεβάφει». Είναι ο Έλμερ! Ο Έλμερ είχε βαφτεί γκρι, για να μην ξεχωρίζει από τους άλλους ελέφαντες… Γιατί ο Έλμερ απέκρυψε τη μοναδικότητα των χρωμάτων του; Μία ιστορία αγάπης και αποδοχής. Για παιδιά από 1,5 έως 12 ετών. Η παράσταση θα προβληθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στις 15:00.

Ο Πέτρος και ο Λύκος

 

Το μαγευτικό κείμενο του Ρώσου συνθέτη Σεργκέι Προκόφιεφ γράφτηκε το 1936 και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά παραμύθια όλων των εποχών. Ο Πέτρος δε φοβάται τους λύκους κι ας λέει ο παππούς ότι είναι επικίνδυνοι…
Είναι επειδή ο παππούς είχε δει λύκους εκεί τριγύρω, ενώ το αγόρι όχι. Μέχρι βέβαια τη μέρα που άφησε ανοιχτή την πόρτα του φράχτη και βγήκε έξω από το κτήμα τους. Η συντροφιά του παράξενη! Το μικρό πουλί που τσακώνεται με τη στρουμπουλή πάπια στη λίμνη, η πονηρή γάτα που παραμονεύει να τους φάει και κάπου πιο πέρα κρυμμένος ο λύκος! Όμως, όταν αποφασίσει να επιτεθεί ο Πέτρος ο γενναίος, θα φανεί πιο έξυπνος από τον λύκο και θα του στήσει παγίδα. Θα σώσει άραγε ο Πέτρος τους μικρούς του φίλους; Κι ο λύκος; Ποιά θα είναι τώρα η μοίρα που έφτασαν οι κυνηγοί; Η απάντηση αυτό το Σαββατοκύριακο στις 10:00!

Της Φωτιάς και του Αέρα

Τρία βασιλόπουλα ξεκινούν ένα ταξίδι μακρινό! Ποιος από τους τρεις θα καταφέρει να φέρει το γιατρικό για να γιατρέψει τον γέρο βασιλιά πατέρα τους; Οι δύο, οι μεγάλοι, όλο στα όπλα έχουν το νου τους, στην πάλη και στον πόλεμο. Ο μικρότερος αγαπάει τα βιβλία, τη γραφή, λαχταρά να μάθει όλα τα μυστικά και όλα όσα δεν ξέρει. Οι άλλοι στο παλάτι θεωρούν ότι τα βιβλία είναι άχρηστα και τα γράμματα για πέταμα. Τώρα θα δούμε ποιος έχει δίκιο Ποιος θα νικήσει τη φωτιά και τον αέρα; Ποιος θα τα βάλει με δράκους και δρακόπουλα; Αυτό το Σαββατοκύριακο “χτυπάει” στις 18:00!

Πινόκιο και Τζεπέτο, Ένα αληθινό παραμύθι

Η πιο γοητευτική κλασσική περιπέτεια του κόσμου, η ιστορία του Πινόκιο, του ξύλινου παιδιού με την χρυσή καρδιά και τον αδαμάντινο χαρακτήρα, έρχεται από την ομάδα βιωματικού διαδραστικού θεάτρου για παιδιά, L&S. O Τζεπέτο και η καλή Νεράιδα θα χρειαστούν την βοήθεια σου για να μάθουν στον μικρό ψευτάκο Πινόκιο την αξία της αλήθειας. Ένα θέαμα με πολύ χορό και τραγούδι, υπέροχα αυθεντικά κοστούμια, μαγικά κόλπα, όπου η συμμετοχή των μικρών θεατών είναι καθοριστική. Το καλύτερο, όμως, δεν σου το είπα ακόμη! Η παράσταση θα προβληθεί διαδικτυακά όλο το Σαββατοκύριακο, για να μπορείτε να την απολαύσετε όποια στιγμή θέλετε!

Ώρα για… (εκπαιδευτικές) δράσεις!

Ιστορίες από Τέχνη | Εικαστικό διαδικτυακό εργαστήρι για παιδιά 6-11 ετών
από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Ένα ταξίδι στην Τέχνη με αφορμή το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών. Σε κάθε μας διαδικτυακή συνάντηση θα ανακαλύπτουμε διαφορετικά έργα, τεχνικές και τρόπους έκφρασης. Στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών με έννοιες και μορφικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις εικαστικές τέχνες ώστε να μπορούν να τα ερμηνεύσουν και αργότερα να τα χρησιμοποιήσουν. Τέλος, τα παιδιά θα δημιουργούν τα δικά τους έργα χρησιμοποιώντας χρώματα, πολλή φαντασία αλλά και τεχνικές των μεγάλων ζωγράφων! Αυτό το Σάββατο στις 17:00 ο κόσμος του Charley Harper ζωντανεύει μέσα από τα σχήματα! Ο Charley Harper έβλεπε τη φύση με ένα διαφορετικό τρόπο. Κοιτώντας τα ζώα και το τοπίο που τα περιβάλλει έβλεπε συναρπαστικά σχήματα, συνδυασμούς χρωμάτων, μοτίβα και υφές. Με αφορμή την τέχνη του θα δημιουργήσουμε τα δικά μας μοναδικά έργα!

“Τα ταξίδι του Ήρωα” στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Σε αυτό το εργαστήριο, το παιδί σου θα παίξει με τις έννοιες του ήρωα, του προορισμού και των εμποδίων μέσα από το ταξίδι του κλασικού ήρωα. Κάθε παιδί θα δημιουργήσει την προσωπική του περιπέτεια και τον δικό του ήρωα που θα πρωταγωνιστεί σε αυτή. Ένα ταξίδι στο οποίο ο καθένας, μέσα από προσωπικές επιλογές, θα ξεπεράσει εμπόδια και δυσκολίες, θα εκφράσει επιθυμίες και στόχους και θα δοκιμάσει τρόπους επίλυσης προβλημάτων που θεωρεί καλύτερους. Το εργαστήριο συντονίζουν η εικαστική ψυχοθεραπεύτρια Νιόβη Σταυροπούλου και η παιδαγωγός Ιφιγένεια Θεοδοσίου. Αυτή την Κυριακή στις 11:00!

 

Read More

And More