17 φράσεις που πρέπει να ακούσει κάθε κορίτσι στην εφηβεία

H εφηβεία είναι μια απο τις πιο σημαντικές περιόδους στην ζωή ενός κοριτσιού. Είναι εκείνη η περίοδος που από κοριτσάκι γίνεται γυναίκα, ενώ βλέπει μέρα με την μέρα το σώμα της να αλλάζει. Είναι σημαντικό σε αυτά τα χρόνια της ζωής τους τα κορίτσια να έχουν δίπλα τους αναθρώπους που να δείχνουν κατανόηση στις αλλαγές που βιώνουν, τα στηρίζουν στα όνειρά τους και δεν επικρίνουν τις πράξει τους.

Αν έχεις μια έφηβη κοπέλα στην ζωή σου πες της μια από αυτές τις εκφράσεις για να της δείξεις ότι αξίζει και ότι είσαι πλάι της.

1. Είσαι πολύτιμη

Η αξία σου δεν εξαρτάται από το αν θα βγεις πρόεδρος της τάξης σου. Η αξία σου εξαρτάται από αυτό που έχεις μέσα σου -και κανείς δεν μπορεί να πάρει τη θέση σου. Έχεις θέση στην οικογένειά μας, στο σχολείο σου, αλλά και στον κόσμο που θα ήταν άδειος χωρίς εσένα.

2. Είσαι συμπαθής και αγαπητή

Αυτά τα πράγματα ισχύουν, ανεξάρτητα από το αν θα σου ζητήσει κάποιο αγόρι να βγείτε ραντεβού και δεν έχουν καμία σχέση με το πόσους φίλους έχεις στα social media. Είσαι συμπαθής γιατί δεν φοβάσαι να είσαι αληθινή και η αυθεντικότητά σου προσελκύει ανθρώπους. Μόλις σε γνωρίσουν, ανακαλύπτουν πόσο διασκεδαστική και αστεία είσαι. Αλλά είσαι επίσης συμπονετική και ενδιαφέρεσαι για τους άλλους ανθρώπους, και αυτές είναι οι ιδιότητες σε κάνουν αγαπητή. Όλοι θέλουν να είναι τους ξέρουν και να τους εκτιμούν για το ποιοι είναι πραγματικά και το να περνάς χρόνο με ανθρώπους ούσα ο αληθινός σου εαυτός, είναι αυτό που σε κάνει ιδιαίτερη.

3. Είσαι όμορφη

Η ομορφιά σου δεν έχει καμία σχέση με τον αριθμό στην ζυγαριά ή στα ρούχα ή πώς είναι πιασμένα τα μαλλιά σου και το πως είναι το δέρμα σου σε μια δεδομένη ημέρα. Είσαι απλά όμορφη λόγω του πάθους και του πνεύματός σου. Αυτά βγαίνουν από μέσα σου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να ανατραπούν από πράγματα έξω από σας.

4. Υπάρχουν διαφορετικά είδη εξυπνάδας

Η νοημοσύνη σου δεν εξαρτάται από τους βαθμούς σου στον σχολικό έλεγχο. Αν ξέρεις πως να μαθαίνεις και να δουλεύεις σκληρά, θα πας πολύ πιο μακριά από όσο νομίζεις ότι θα πήγαινες αν βασιζόσουν μόνο στα αποτελέσματα των Πανελληνίων.

5. Η απογοήτευση είναι μέσα στη ζωή

Δεν μπορείτε πάντα να ελέγξεις την έκβαση των πραγμάτων, αλλά μπορείς να ελέγξεις την σημασία σου.. Έτσι, δώσε ευκαιρία στις φιλίες, πήγαινε στην οντισιόν για το θεατρικό του σχολείου, μελέτα σκληρά για το διαγώνισμα. Μπορεί να μην χαρείς με τα αποτελέσματα, αλλά τουλάχιστον θα έχεις την ικανοποίηση ότι προσπάθησες.

6. Να είσαι καλή

Ποτέ δεν θα μετανιώσεις αν δείχνεις καλοσύνη και συμπόνια στους άλλους.

7. Θα πληγωθείς

Κάποια στιγμή η καρδούλα σου θα ραγίσει. Προστάτεψε την καρδιά σου όσο μπορείς αλλά μην χτίσεις φρούριο γύρω της.

8. Κάποιες μέρες, απλά θα πρέπει να κατηγορήσεις τις ορμόνες

Είναι εντάξει, όλοι το έχουμε περάσει. Ή: Μπορεί να είναι καλό για κάτι.

9. Το παράξενο μπορεί να είναι υπέροχο

Καταλαβαίνω ότι θες να είσαι μέρος μιας παρέας, αλλά είναι εντάξει να είσαι διαφορετική και να ξεχωρίζεις μερικές φορές.

10. Να είσαι το είδος της φίλης που θες να έχεις

Ο καλύτερος φίλος είναι εκείνος που ξέρει και τα καλά και τα κακά σου. Προσπαθήσε να βρεις αυτό το είδος φίλου. Προσπάθησε να είσαι αυτή η φίλη.

11. Εμπιστεύσου τα ένστικτά σου

Εμπιστεύσου τη μικρή φωνή μέσα σου, που σε προειδοποιεί όταν κάτι είναι λάθος ή επιβεβαιώνει πότε κάτι είναι σωστό. Αυτή η φωνή σε γνωρίζει πολύ καλά και μπορεί να είναι ένας καλός οδηγός. Αλλά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ…

12. Να είσαι πρόθυμη να δεχθείς (καλές) συμβουλές

Να είσαι ανοιχτή στη σοφία των ανθρώπων που νοιάζονται για εσένα και θέλουν το καλό σου. Μερικές φορές, είναι δύσκολο να ξέρεις τι είναι αληθινό και τι όχι οπότε κράτα μια μικρή λίστα ανθρώπων που μπορείς να εμπιστευθείς.

13. Σε περίπτωση αμφιβολίας, δώσε στον εαυτό σου χρόνο

Δοκιμάσε να πάρεις μια βαθιά αναπνοή, πηγαίνε για μια βόλτα, πιες ένα ποτήρι νερό ή πάρε τον υπνάκο. Είναι καταπληκτικό τι μπορεί να κάνει ο καθαρός αέρας, η αλλαγή του σκηνικού, η ενυδάτωση και η ανάπαυση για να σε βοηθήσουν να δώσεις σαφήνεια στις σκέψεις σου.

14. Δεν υπάρχει κανένας σωστός τρόπος να είσαι έφηβη

Υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να ζήσεις αυτήν την εποχή της ζωής σου. Πολλοί άνθρωποι θα σου πουν να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα εφηβικά σου χρόνια, αλλά εξαρτάται από εσένα πως θα ζήσεις.

15. Είναι εντάξει να κάνεις λάθη

Η ζωή δεν πρέπει να είναι τέλεια. Πρόκειται για διαδικασία και πρόοδο. Υπάρχει σχεδόν πάντα κάτι που μπορεί να είναι καλύτερο, υψηλότερο, ή λίγο περισσότερο με κάποιο τρόπο. Αλλά τι κάνει η πρακτική είναι οι δυνατότητες. Παλεύεις για το άθλημά σου, την τέχνη σου, τις σπουδές σου; Προχωράς προς ένα στόχο; Είναι και αυτό ένα είδος τελειότητας, ακόμα κι αν συνοδεύεται από λακκούβες και οδοφράγματα.

17. Σ ‘αγαπώ

Να θυμάσαι ότι είμαι πάντα στο πλευρό σου.

Read More

And More