5 συμβουλές για την πρώτη μέρα στο σχολείο

Ντριν Ντριν. Είτε αυτός ο ήχος γεννά στο μυαλό σου την εικόνα ενός ξυπνητηριού που δεν σταματά τις πρωινές ώρες, είτε το πρώτο κουδούνι της σεζόν, το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον απέχουμε λίγες μόνο ώρες από την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες. Η Δευτέρα σχεδόν έφτασε και το μικρό σου είναι έτοιμο να δει ξανά τους φίλους του και να τρέξει να πιάσει το αγαπημένο του θρανίο, τηρώντας ταυτόχρονα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ατομικής υγιεινής. Μήπως τελικά δεν είναι και τόσο έτοιμο; Αν ανήκετε σε αυτή την ομάδα, δεν χρειάζεται άγχος. Οι παρακάτω συμβουλές αρκούν!

Βάλε το ξυπνητήρι δέκα λεπτά νωρίτερα
Πρώτη μέρα στο σχολείο σημαίνει και δυσκολία στο… πρωινό ξύπνημα. Όλοι το ξέρουν αυτό. Άλλωστε, και εμείς στην παιδική μας ηλικία δεν ξυπνούσαμε και με το χαμόγελο στα χείλη. Επειδή, λοιπόν, είναι σίγουρο ότι το μικρό σου θα σου ζητήσει μία μικρή παράταση – ικανή να σε κάνει να τρέχεις για να προλάβεις μετά – βάλε το ξυπνητήρι να χτυπήσει λίγο πιο νωρίς από το συνηθισμένο. Εμπιστεύσου με! Τα δέκα αυτά λεπτά θα σου φανούν σωτήρια.

Σακίδιο… έτοιμο από την προηγούμενη ημέρα
Γιατί να τρέχεις την τελευταία στιγμή, όταν υπάρχει το προηγούμενο βράδυ; Λίγο πριν πέσετε για ύπνο, μπορείς να βάλεις στην τσάντα του μικρού σου όλα τα απαραίτητα. Ακόμα και το δροσερό νερό στο παγούρι του. Για το τελευταίο, άκου τι μπορείς να κάνεις: το γεμίζεις, το σφραγίζεις σχολαστικά και το αφήνεις μέσα στο ψυγείο. Η μόνη υποχρέωση την επόμενη ημέρα θα είναι να το μεταφέρεις στο σακίδιο του μικρού σου.

Ρούχα στην εντέλεια
Ναι, το παιδί σου είναι σε αυτή την ηλικία που δεν του αρέσουν όλα όσα του προτείνεις να φορέσει. Δοκίμασε από την προηγούμενη ημέρα να καταλήξετε στο τι θα φορέσει την πρώτη μέρα στο σχολείο, ώστε να τα ετοιμάσεις και να τα αφήσεις με τις κρεμάστρες τους έξω από την ντουλάπα. Έτοιμο σε λίγα λεπτά και με λιγότερα παράπονα.

Κράτησε την ηρεμία σου
Ή τουλάχιστον κρύψτην για να μην φαίνεται. Δεν χρειάζεται να μεταδώσεις στο παιδί σου το δικό σου άγχος και τη δική σου νευρικότητα, καθώς αυτό μόνο στρες στο τετράγωνο μπορεί να προκαλέσει. Όλα θα πάνε καλά!

Δείξε κατανόηση
Μην ξεχνάς ότι η πρώτη μέρα στο σχολείο μόνο ενδεικτική δεν είναι. Για αυτό, δεν χρειάζεται να σχηματίζει το προσωπάκι σου εκφράσεις δυσαρέσκειας και προβληματισμού από τη συμπεριφορά του μικρού. Keep Calm και Καλή σχολική χρονιά!

 

Read More

And More