7 κοινά χαρακτηριστικά που έχουν τα παιδιά του Φεβρουαρίου και πρέπει να γνωρίζεις

Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά, μόλις μπήκαμε στον τελευταίο μήνα αυτού του αρκετά διαφορετικού χειμώνα. Φεβρουάριος. Οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές, όμως, μην ξεχνάς ότι και ο Φλεβάρης αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει. Άσε που είναι και ο συντομότερος μήνας της χρονιάς. Μήπως, όμως, αυτός είναι ο μήνας που θα φέρεις το μωρό σου στον κόσμο αυτό; Μήπως απλά πρέπει να φτιάξεις ή να προμηθευτείς μία εντυπωσιακή τούρτα για τα γενέθλια του μικρού σου; Αν η απάντηση σε μία από τις δύο ερωτήσεις είναι “ναι”, τότε νομίζω ότι πρέπει να μάθεις τα κοινά χαρακτηριστικά των παιδιών του… Φεβρουαρίου.

Δεν θυμώνουν εύκολα
Σύμφωνα με μία επιστημονική έρευνα, όσα παιδιά γεννιούνται τους μήνες που το κρύο είναι τσουχτερό, χαρακτηρίζονται από συναισθηματική σταθερότητα και λιγότερες διακυμάνσεις στη ψυχολογία τους. Και τώρα πάρε μία βαθιά ανάσα και πες “ευχαριστώ” σε αυτή την πληροφορία. Είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη.

Καλλιτέχνης από τη φύση του
Είναι δημιουργικά. Όπως, και το επάγγελμα, το οποίο θα θέλουν να ακολουθήσουν μεγαλώνοντας. Τραγουδιστές, ζωγράφοι, συνθέτες, ηθοποιοί είναι τα όνειρα τους για το μέλλον.

Όλα οργανωμένα και καθαρά
Στα Λατινικά (σε γυρνώ σε χρόνια σχολικά), η λέξη Φεβρουάριος, Februum, σημαίνει καθαριότητα. Γι’ αυτό, ετοιμάσου να δεις το μωράκι σου, σε λίγα χρόνια, να πιάνει τη σκούπα και τη σφουγγαρίστρα, για να κρατήσει μακριά τη σκόνη. Επίσης, μη διανοηθείς να μαζέψεις εσύ τα παιχνίδια του. Ευτυχώς. Τα μωρά του Φεβρουαρίου θέλουν τα πάντα να βρίσκονται σε τάξη, για να αισθάνονται εντάξει. Εντάξει, νομίζω ότι αυτός ο συνδυασμός χαρακτηριστικών πρέπει να σχημάτισε το χαμόγελο στα χείλη σου.

Στην αυλή μου, νυχτολούλουδο
Συμβολίζει την πιστότητα και την αγάπη στους φίλους τους, με το έντονο χρώμα του να κάνει τα μάτια τους να γυαλίζουν και την καρδιά τους να φτερουγίζει.

Μην σου κάνει εντύπωση αν μάθει να γράφει με το αριστερό
Σύμφωνα με μία μελέτη, τα παιδιά που γεννιούνται τους δύο πρώτους μήνες του έτους έχουν την τάση να σκέφτονται με το αριστερό μέρος του εγκεφάλου και να αποτυπώνουν τις σκέψεις του στο χαρτί με το αντίστοιχο χέρι.

Πες “μοβ” και βρήκες το αγαπημένο τους χρώμα
Συμβολίζει τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, την πνευματικότητα, την πίστη, αλλά και το μυστήριο. Χρώμα ιδιαίτερο και “δυνατό”. Σαν το μικρό σου.

Πιστεύεις στα πετράδια;
Συνεχίζοντας το μοβ μας ταξίδι, τα μωρά του μήνα αυτού αγαπούν τον αμέθυστο, κυρίως για την αισθητική του. Κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι το συγκεκριμένο κόσμημα υποδηλώνει ζεστασιά στην… καρδιά. Υπέροχο;

 

Read More

And More