7 παιδικά βιβλία με θέμα την αγάπη

Εκτός από μία ημέρα που μπορούν να περάσουν μαζί η μαμά και ο μπαμπάς σε μία πιο αγαπησιάρικη διάθεση, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου αποτελεί μία τέλεια ευκαιρία για να μιλήσεις στο παιδί σου για την μαγική έννοια της αγάπης. Για την ουσία, για τον τρόπο που πρέπει να βρίσκεται στη ζωή του και τη μαγική επίδραση που έχει στην καθημερινότητα όλων. Εκτός από εσένα το παιδί σου μπορεί να θυμηθεί ότι η αληθινή αγάπη όλα τα νικά και με ένα από τα παρακάτω παιδικά βιβλία. Δες τις προτάσεις μας!

Ο δρόμος για την αγάπη, Μαρία Παπαγιάννη
Η Μαρία Παπαγιάννη είναι από τις πιο σηµαντικές σύγχρονες παρουσίες στην ελληνική παιδική και νεανική λογοτεχνία. Την γνωρίζεις μέσα από τα κείμενα της, την αναγνωρίζεις από τις λέξεις που χρησιμοποιεί, την ξεχωρίζεις για την ποιότητα και την αισθητική της. Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που θα αγαπήσεις και εσύ για την ιστορία του. Διάβασε την υπόθεση. Μία μικρή σκαντζοχοιρίνα, η Εύα, ονειρεύεται να επιστρέψει στο σπίτι της. Σε μια πατρίδα που δεν την ξέρει, αλλά την έχει αγαπήσει μέσα από τις ιστορίες της μαμάς της. Άραγε υπάρχει αυτός ο τόπος; Υπάρχει αυτό το σπίτι; Ένα τρυφερό παραμύθι για την τόλμη που χρειάζεσαι για να κυνηγήσεις το όνειρό σου.

Η Κυρία Άιφελ, Haquet-Brière Alice
Θα μπορούσε ο Πύργος του Άιφελ να κατασκευάστηκε εξαιτίας μιας αγάπης; Αυτή την φανταστική εκδοχή αφηγείται στο τρυφερό της παραμύθι η Alice Briere Haquet και μας συστήνει την κυρία Άιφελ -την Κάτια- που για το καλό της υγείας της ο νεαρός μηχανικός Άιφελ έφτιαξε έναν ολόκληρο σιδερένιο πύργο μέσα στο Παρίσι… Ένα βραβευμένο παραμύθι με μία σπουδαία ιστορία που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους. 

Οικογένεια Είναι…, Κατρίνα Τσάνταλη
Η Κατρίνα Τσάνταλη έχει σίγουρα μεγάλη καρδιά και όλα τα χωρά. Όταν δεν αγωνίζεται για τα δικαιώματα των τετράποδων – και όχι μόνο – φίλων και την προστασία του περιβάλλοντος, ενώνει λέξεις, συναισθήματα, στιγμές στις σελίδες των βιβλίων της. Αλήθεια, τι είναι οικογένεια; Οικογένεια είναι… μια αγκαλιά όπου το παιδί μεγαλώνει με αγάπη και ασφάλεια. Οικογένεια είναι… να ζει με ευτυχισμένους ανθρώπους. Οικογένεια είναι… άνθρωποι που φροντίζουν ο ένας τον άλλον. Μια κόκκινη κλωστή συνδέει όλα τα παιδιά του κόσμου, στέλνοντας ένα και μοναδικό μήνυμα… Κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει περιθωριοποίηση, απόρριψη, εκφοβισμό, επειδή η οικογένειά του πιθανόν να μη μοιάζει με τις οικογένειες των υπόλοιπων παιδιών.

Η αγάπη της Μυρμηγκίνας και του Τζίτζικα, Γιώργος Μπουμπούσης
Μια νεαρή μυρμηγκίνα ακούει για πρώτη φορά στη ζωή της τζιτζίκι να τραγουδά.Η μελωδία του έχει άρωμα καλοκαιριού. Και εντελώς ξαφνικά… ο Τζίτζικας και η Μυρμηγκίνα γνωρίζονται. Εκείνος της προτείνει μια μικρή βόλτα ψηλά στον ουρανό… Και όλα αλλάζουν… Η γαλάζια θάλασσα, το ολόγιομο φεγγάρι, το μυρωμένο πευκοδάσος κάνουν τη Μυρμηγκίνα να ονειρεύεται, κάνουν τον κόσμο της… να φαίνεται μικρός και μονότονος. Τελικά, πρέπει να αποφασίσει αν θα παραμείνει με τους δικούς της ή θα ακολουθήσει τον Τζίτζικά της. Και ο χειμώνας έρχεται… Θα τα καταφέρουν;

Η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ, Χέλεν Ντοχέρτι
Μια χαρούμενη και τρυφερή ιστορία για την αγάπη στην καθημερινότητά μας, η οποία μας εμπνέει να βοηθάμε τους δικούς μας και τους φίλους μας. Μια ιστορία για την αγάπη που δεν τελειώνει ποτέ. Ένας ύμνος στην αληθινή αγάπη από τη βραβευμένη συγγραφέα Χέλεν Ντόχερτι και τη διακεκριμένη εικονογράφο Άλι Πάι. Εμπνευσμένο από την καθημερινότητα των παιδιών, αποτελεί το ιδανικό δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Το αγαπημένο μέρος του Έκτορα, Jo Rooks
Ο Έκτορας είναι ένα σκαντζοχοιράκι που αγαπάει το άνετο, χουχουλιάρικο, ασφαλές σπίτι του. Δεν θέλει να αφήσει αυτή την αίσθηση ασφάλειας και θαλπωρής για να γνωρίσει κάτι καινούργιο. Όμως όλες οι δικαιολογίες που χρησιμοποιεί για να μείνει μέσα στο σπίτι, σύντομα απομακρύνουν τους φίλους του. Θα βρει το κουράγιο να ξεμυτίσει από την περιοχή ασφαλείας του και να συμμετέχει σε όλες τις διασκεδαστικές δραστηριότητες με τους φίλους του;

Ο Παππούκας μου, Marta Altes
Στο βραβευμένο της βιβλίο η Marta Altés αφηγείται μια τρυφερή ιστορία για την ξεχωριστή σχέση μεταξύ ενός παππού και του εγγονού του. Το πανέμορφο αυτό εικονογραφημένο βιβλίο, το αφιερώνει σε «όλες τις γιαγιάδες και όλους τους παππούδες». Η Καταλανή εικονογράφος προσεγγίζει το θέμα με ζεστασιά και ευαισθησία: η εικονογράφησή της θα γοητεύσει τους γονείς, ενώ τα παιδιά θα λατρέψουν το χιούμορ και τους χαρακτήρες της ιστορίας.

Read More

And More